Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 апр. 2018, 20:15 ч.

За любителите на салати - тема 2

  • 45 228
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 897
ммм Аризона любимата ми

# 46
  • Мнения: 1 570
най-често правя салата Цезар или айсберг ,домати,краставици и дресинг.


# 47
  • София
  • Мнения: 1 117
Леле каква хубава тема си имате.Връщам се да чета.Обожавам салати .Много обичам различните дресинги в салатите в заведенията , но никога не знам как да си ги направя.Дайте идеи.

# 48
  • София
  • Мнения: 1 662
Леле каква хубава тема си имате.Връщам се да чета.Обожавам салати .Много обичам различните дресинги в салатите в заведенията , но никога не знам как да си ги направя.Дайте идеи.

Винаги за основа ползвам сокът от 1 бр. лимон, 2 с.л. дижонска горчица и 1/2 ч.ч. зехтин. След това, към салатата, според вида й добавям сол, черен пипер, лук, магданоз или чесън.

# 49
  • София
  • Мнения: 3 420
Леле каква хубава тема си имате.Връщам се да чета.Обожавам салати .Много обичам различните дресинги в салатите в заведенията , но никога не знам как да си ги направя.Дайте идеи.

Винаги за основа ползвам сокът от 1 бр. лимон, 2 с.л. дижонска горчица и 1/2 ч.ч. зехтин. След това, към салатата, според вида й добавям сол, черен пипер, лук, магданоз или чесън.
Аз към посочената рецепа за дресинг добавям и 1 ч.л мед, става много приятен.

# 50
  • Русе
  • Мнения: 2 237
Марината ди Венеция
Прадукти:
1/4  ч.ч. винен оцет
3 / 4 ч.ч балсамов оцет
2 с.л. дижонска горчица
4 с.л. мед
1 чаена лъжичка ситно настърган чесън
1 чаена лъжичка нарязан Лук шалот
1 супена лъжица прясно нарязан магданоз
1 ч.л. прясно нарязан босилек
1 ч.ч олио
1 ч.ч зехтин
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 / 2 ч.л. черен пипер
Смесват се оцет, горчица и мед до гладка паста. Добавя се  чесънът, лукът и  
подправките, сместа от течните масла.. Бавно разбъркваме . Добавяме сол и
черен пипер.Готово.
П.П. Хубаво е да престои на тъмно и хладно място ден-два, за да се омесят ароматите. Слагам чер пипер на зърна.

Ч.ч. = 250мл.
Маринатата използваме за  зелена салата с топено, пушено сирене, синьо сирене, кашкавал, сирене чедър.

# 51
  • София
  • Мнения: 1 117
Благодаряяяя.
Аз правя салата от спанак и киноа и на нея слагам дресинг от мед ,горчица ,лимонов сок.Става много добре,но моето домочадие нещо не я одобрява.

# 52
  • Мнения: 5 368
Кое не ѝ одобряват?
На мен също не би ми харесала, защото ще ми е прекалено суровоспаначена. Харесвам малко зелен спанак към други зелении, но тук е основно спанак.

# 53
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 664
Според мен горчицата не одобряват. И при мен моите домашни не я почитат изобщо. Моите салати са овкусени с балсамов оцет,или лимон, зехтин и сол. Понякога слагам балсамов карамелизиран оцет. Но понеже е много калоричен,гледам да е рядко.
Вчера си закупих една странна краставица - мелончелли. Нещо между пъпеш и краставица. Липсва характерният аромат на краставица и е много приятна на вкус. Та в салатата сложих парченце авокадо, мелончелли, валериана, доматче фурмичка и пресен лук. Е,забравих да снимам,но довечера ще гледам да не пропусна.

# 54
  • Мнения: 1 604
Благодаряяяя.
Аз правя салата от спанак и киноа и на нея слагам дресинг от мед ,горчица ,лимонов сок.Става много добре,но моето домочадие нещо не я одобрява.

Една от любимите ми салати от хепи е на тази основа. То те всички салати на Хепи са ми любими, де.
Спанак, киноа, печени чушки, варени яйца и сирене. Дресингът е от мед, горчица, лимонов сок, соев сос.

Момичета, остана ми половин връзка копър от таратора, с каква салата, т.е. продукти може да се съчетае според вас?

# 55
  • Мадрид / София
  • Мнения: 1 283
Копър в салата от прясно зеле нарязано на фини лентички. Така съм го яла преди години.

# 56
  • Мнения: 8 186
И обикновена салата от краставици с копър. Свежа е.

# 57
  • София
  • Мнения: 1 662

Момичета, остана ми половин връзка копър от таратора, с каква салата, т.е. продукти може да се съчетае според вас?

Оризова салата с пушено месо

# 58
  • Мнения: 623
Здравейте,
и аз съм голям любител на салати. Правя си всякакви възможни комбинации със зеленчуци плюс парченца риба, пуешко или пилешко. Много често за дресинг ползвам олио от тиквени семки, придава много ароматен и плътен вкус. Може да се прибавя към всичко - ето примери.

# 59
  • Мнения: 1 604
Наистина е невероятно!
И най-простата салата става страхотна с овкусени зехтин и балсамов оцет.
Любимата ми комбинация е точно олио от тиквени семки + балсамико с есенция (?!) от от кайсии и още нещо. Адски свежо и лятно, дори с домати и краставици се личи.
В момента имам сливов балсамико + мандаринов зехтин, хич не е лошо.
Скъпа глезотия, но е тотален game changer за любителите на салати.

Общи условия

Активация на акаунт