За любителите на салати - тема 2

  • 100 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 15 356
Някой с идея за салата със сурово броколи?

# 571
  • Бостън
  • Мнения: 13 504
Сурови броколи, ябълка на парченца, сос от кисело мляко и майонеза и черен пипер + сушени боровинки или стафиди ( малко) за декор и сладка нотка. По партита, дори и БГ партита се изяжда първа!

# 572
  • София
  • Мнения: 1 078
Накъсани на ситно розички от броколи и карфиол, овкусени със зехтин и лимон, като било хубаво малко да престои. Аз лично не съм я пробвала, но ми звучи вкусно.

# 573
  • Мнения: 15 356
Карфиол нямам под ръка,но продуктите написани изброени от Агента са налични.Ще пробвам,благодаря!

# 574
  • Бостън
  • Мнения: 13 504
Simple Smile Ето така изглежда салатата:


Още няколко идеи:
   

# 575
  • Мнения: 15 356
Изглежда много вкусно!

# 576
  • Мнения: 9 662
За тези салатки не се ли бланшират предварително броколито и карфиола?

# 577
  • Мнения: 15 317
То наистина изглежда вкусно, но на мен суровите карфиол и броколи ми идват една идея по твърди и предпочитам да са лекинко, наистина леко бланширани, в никакъв случай сварени.

Иначе в едно заведение ядох салата от броколи, карфиол, червени боровинки, пармезан на люспи, запечени кедрови ядки и дресинг със зехтин, лимон и мед, горчица и шарен пипер.
Беше много сполучлива, но твърдите зеленчуци не бяха моето нещо. Ако бяха бланширани и хрупкави, но не и съвсем сурови, салатата щеше да бъде идеална.. за моя вкус.

# 578
  • Бургас
  • Мнения: 6 330
Броколи не съм правила, но карфиолът ми харесва, когато е предварително маринован и престоял.

# 579
  • Бостън
  • Мнения: 13 504
Аз с доста резерви подходих навремето към идеята за сурови броколи и карфиол, но както и зелето (все едно семейство зеленчук са) когато са свежи продуктите и са нарязани на малки парченца дават съвсем приятна консистенция. В края на краищата наистина е въпрос на вкус , но понякога нови вкусове се придобиват на учудващо късен етап от живота според моя скромен личен опит.

Наскоро учих една украинка да яде любимия ми хумус с печени червени чушки...  не го харесва и не го харесва и най-накрая гарнирах печен картоф с хумуса и стана за ядене според нея Grinning

Mай съм пропуснала зелен лук в гората рецепта, но си признавам, че за мен салатите са въпрос най-вече на импровизация и никога не се придържам строго към рецепта. Отсам океана много ползват и сирена (чедър, пармезан, етц) и бекон и крутони в доста щедри количества в салатите, но това си става според мен основно блюдо за наяждане.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:12 от Agent Provocateur

# 580
  • Мнения: 15 317
На по дребно и с добре подрязани пънчета на розичките и аз съм на мнение, че суровите карфиол и броколи ще са приятни за хапване. Но едри розички с твърди пънчета с каквито беше моята салата, определено не са добра идея да се поднасят съвсем сурови. Въпреки това аз предпочитам леко бланширани да са, но това вече е според моя вкус.
Пп Сега се замислих дали в описаната от мен салата по горе нямаше и чипс от прошуто/бекон на ситни парченца, но не мога да се сетя. Ама, ако имате подръка мисля, че могат да се добавят. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 581
  • Sofia
  • Мнения: 21 636
То наистина изглежда вкусно, но на мен суровите карфиол и броколи ми идват една идея по твърди и предпочитам да са лекинко, наистина леко бланширани, в никакъв случай сварени.

Иначе в едно заведение ядох салата от броколи, карфиол, червени боровинки, пармезан на люспи, запечени кедрови ядки и дресинг със зехтин, лимон и мед, горчица и шарен пипер.
Беше много сполучлива, но твърдите зеленчуци не бяха моето нещо. Ако бяха бланширани и хрупкави, но не и съвсем сурови, салатата щеше да бъде идеална.. за моя вкус.
Не знам как са били в салатата, но ако се нареже броколито в блендер/на ренде на тънки резени....

# 582
  • Мнения: 15 317
Морена, бяха на големи розички с твърди пънчета.

# 583
  • Sofia
  • Мнения: 26 385
Много внимавам вече с броколито откакто преди години ядох сурово и после видях че е пълно с гъсеници Grin  Ама кой да мисли когато го купувах.  Беше накъсано на розички и на ниска цена.  От тогава го оглеждам мн внимателно и го кисна в солена вода с оцет.

# 584
  • Sofia
  • Мнения: 21 636
Джаста, пробвай нарязано, тогава. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт