За любителите на салати - тема 2

• 104 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Първият път като правих салатата с броколи и ябълки се готвехме за купон, бяхме поканили 50-60 човека и в продължение на 6 часа с ММ рязахме салати. Аз си бях харесала рецептата на картинка в Пинтерест на принципа "ха! имам всички продукти и изглежда супер бързо за правене" и за 3-5 минути извъртях една огромна купа. Проблемът е, че аз не опитвам храна, докато готвя и я метнах на масата и продължих. Час след началото на джамбурето тръгнах да я търся та да разбера какво съм сътворила. Беше ометена Wink

PS Имам странния навик да правя за гости неща, които съм виждала само на картинка преди това. Много се забавляват и те и аз като седнем и аз с голямо любопитство почна да опитвам почерпката как се е получила Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 21:39 от Agent Provocateur

# 586
От всички снимки и рецепти на Агент ипровизирах-броколи,салатна майонеза,кисело мляко,червен лук,настърган морков,сушена кайсия  и печено пилешко .Стана върха,но брокола го накъсах на миниатюрно,а чуканчетата ги изядох докато правих салатата Joy Хапнах си доволно,утре пак ще повторя.
Агент,благодаря много!

# 587
Grinning Пак заповядай, Бобчита!

Пилешко и сушени кайсии в салатна основа - каква велика идея! Обезателно ще опитам да излъжа домочадието с нея!

PS Бобчита, опитай и с заквасена сметана да я подправиш таз салата!

# 588
  • Bарна, морето, сините вълни
Ааа, аз също си харесах салатка от снимките. Имам броколи и нахут, а видях точно такава идея. Тези дни ще си направя и ще споделя резултата. Ще преровя и шкафовете за стафиди и т.н. Много ми допада в салата да има и сладък акцент.

# 589
Сладък акцент в салатата харесах от една салатка в Хепи,има и грозде и сушени кайсии там.И като прочетох и видях толкова идеи ,просто нямаше как да не опитам.А сега сме при мама и тате,града е близо ,но пазаруваме веднъж на десет дни и реших да оползотворя каквото има.Утре ще пробвам и със стафиди или прясно манго,сушено ще е по-добре ,но няма.И заквасена сметана има,ще сложа утре, че и някой суров орех,въобще съм очарована от суровия брокол!Ще стане салата три в едно-предястие,основно и десерт Blush

# 590
  • Sofia
У нас без нищо си хрупаме сурови броколи, карфиол, алабаш, зеле. Simple Smile

# 591
  • Bарна, морето, сините вълни

Сурово броколи, нахут, червен пипер, маслини, рулца от раци и чеснов сос. Стана разкошна и детето в хареса. Heart

# 592
Веднъж направих салата с настъргани моркови, ябълки, синьо сирене, мед и лимон, малко зехтин. Не е за всеки, тъй като ММ не обича синьо сирене, но на мен адски ми хареса.

# 593
Това ще да е интересна салата.Аз синьо сирене много обичам.

# 594
Търся идея за салата с пресен карфиол аз, но по-богата. Последната снимка на Агент е с карфиол, но нямам броколи...сигурно пак ще стане...лук, морков, царевица и нещо, което не мога да разбера дали са парчета сушено месо или сушени плодове? Grinning

# 595
  • Mostly in my mind
Търся идея за салата с пресен карфиол аз, но по-богата. Последната снимка на Агент е с карфиол, но нямам броколи...сигурно пак ще стане...лук, морков, царевица и нещо, което не мога да разбера дали са парчета сушено месо или сушени плодове? Grinning
Най-простата е моята. Карфиол, червен лук, сол, черен пипер, олио, оцет. Разбърквам и оставям да поеме.

# 596
Ще стане - фактът, че карфиолът няма изразен и силен вкус позволява страшно много вариации.

Аз се замислям за карфиол (ММ пазарува вчера и първата глава хлапетата я поискаха запечена на фурна, поправена с къри), но втората ще е на салата и мисля да спася и 2 бр авокадо от смърт... сега ще потърся рецепта за салата с комбинация авокадо + карфиол!

PS Намерих!

https://pinchofyum.com/spring-detox-cauliflower-salad

И тази, но то си е направо за наяждане!

This Cauliflower Salad with Creamy Tahini Dressing combines roasted cauliflower & chickpeas with fluffy quinoa and creamy avocados. It’s a healthy, protein-packed salad that can be made ahead of time.

Абе зеленчук да имаш Wink

PS Разбира се, на всички показани аз бих им подложила салатен микс или пресен спанак!

Това също много ми хареса като изпълнение, но не намирам начин да го ембедна в поста ми тук:
https://www.pinterest.com/pin/291326669648781559/

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 18:35 от Agent Provocateur

# 597
Карфиол, домати, авокадо, маслини и зехтин си правя често.
Или настъргани моркови и карфиол, маслини, лимон и зехтин.

# 598
  • София
Последните за сезона смокини ги хапваме на салатка с рукола, синьо сирене, зехтин и лимонов сок.

# 599
Карфиол, домати, авокадо, маслини и зехтин си правя често.
Ето това ми трябваше! Огромно благодаря!

Но вместо зехтин ще овкуся с песто и балсамов оцет!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 22:47 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт