За любителите на салати - тема 2

• 104 710
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Написала е миризливка (насекомото). Grinning А че змиите също си имат специфична миризма, така е. Peace

# 616
LaughingLaughing ха, ха , даже не съм и предполагала че и те си имат миризма, което е логично.

# 617
Да кориандър е, и да вкусът му е много специфичен.
Любимата ми салата (между другото е доста свежа) с кориандър: сварен нахут, червен лук на финни шайби, краставици на полумесеци, кориандър, сол, лимон и авокадово олио.

Днес в къщи сме на табуле- булгур, домати ( без семена, на кубчета), червен лук(на кубчета), много, много магданоз, сол, лимонов сок и зехтин.

Табулето ми е любимо! Пробвала съм също вместо булгура - киноа и вместо червения лук - малко пресен чесън. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 618
Приятели от Сирия го правят и с гьозум. Само моите в къщи не го ядат с екстра неща.

# 619
Приятели от Сирия го правят и с гьозум. Само моите в къщи не го ядат с екстра неща.
С гьозум ядох в турски ресторант ли,или нвкакъв друг ориенталски.На мен ми хареса,на мъжа не.А вкъщи правим табуле редовно,много го обичаме.

# 620
Любима ми е тази салата с карфиол               https://www.skinnytaste.com/low-carb-potato-salad/

# 621
  • Далечният изток
Снощната ми салата - бейби спанак, рукола, червен боб, домат /от последните ми градински прясно набрани Blush/, малко сос от нар за киселинност, сол, олио от гроздови семки.

# 622
Имах кисели краставички и тези дни направих салата с варени картофи, кисели краставички, риба тон парченца, всичко объркан о с майонеза.

# 623
  • Далечният изток
Провокирана от вашите салати с карфиол, си взех една малка глава от пазара и ще си накъсам розички с микс от зелени салати и домат.

# 624
Aida, аз лично не бих комбинирала зелени салата с карфиол, спанак - да. Не зная защо, честно казано...

# 625
  • Далечният изток
Миксът е точно със спанак, има и рукола, листа от цвекло и още едни червени листа. Не се изразих правилно.

# 626
Ох, сега си представих карфиолче, авокадо и чери доматки с някакъв горчичен сос.. как ми се доядеее. Между другото как миете броколи и карфиол? Преди нарязване, след нарязване, в гевгир, в купа?

# 627
Накъсани на рози в гевгир

# 628
Имах кисели краставички и тези дни направих салата с варени картофи, кисели краставички, риба тон парченца, всичко объркан о с майонеза.
Само картофи с кисели краставички и червен лук също е хубаво,може и червен боб да се добави.Звучи странно,но гостите ни са си облизвали пръстите .

# 629
Само картофи с кисели краставички и червен лук също е хубаво,може и червен боб да се добави.Звучи странно,но гостите ни са си облизвали пръстите .

Не е странно, класика си е картофена с краставички. Виж с тон и майонеза ми идва оувър.

Общи условия

Активация на акаунт