За любителите на салати - тема 2

  • 103 990
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 441
Кръгчетата са с дебелина 1-1,5 см. Тавата не се покрива с фолио, но се слага готварска хартия под патладжаните. Пече се на 180-200 градуса. Не се слагат други подправки. Задължително се подсушават преди печенето.

# 91
  • Мнения: 10 779
На газ са ми котлоните. Обаче ми давате идея за единичен котлон, на който да пека чушки и патладжан. И ще смая съседите с миризма на печени чушки, която със сигурност ще е нова за тях.

супер стават на котлон Wink аз затова като си сменях печката търсих такава с 3 газови и един ел. котлон, хаха

# 92
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Къде сте се изгубили? Никой не пише.
Аз напоследък правя доста често плодови салати.

# 93
  • Мнения: 2 457
Аз напоследък съм го ударила на класики и хич не се и сещам да снимам.Под класика имам в предвид зелени салати,домати и краставици,печени чушки,зеле и моркови и т.н.

# 94
  • Мнения: 415
Аз също съм на класически салати, но сега се сетих,че преди правих една с парченца портокал, рулца от раци, слънчогледови семки, авокадо и лайм-превъзходсвто. Ядат ми се гурме салатки Grinning Някакви други предложения?

# 95
  • София
  • Мнения: 5 596
Аз правя тази, основата е риба тон, краставички, царевица, кромид лук, майонеза, за основа марула, и отгоре нарязани домати.

# 96
  • Мнения: 10 779
Laughing явно всчики сме класици, а и мен ме мързи да мисля. започнаха по-хубави домати и това решава кардинално въпросът. правя често и кьопоолу по асеновградска рецепта, мммм. много просто и много вкусно - пече се патладжан на контлон /ако имате огън - още по-добре/, бели се врял, намачква се с вилица /това е важно - не се пасира!/, добавят се чесън, орехи, оцет, магданоз, зехтин.

# 97
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
По подобен начин моята баба правеше патладжан с печени чушки и домати в дървения хаван. Аз добавям домата суров.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 11:12 от danilu

# 98
  • Мнения: 10 779
По подобен начин моята баба правеше патладжан с печени чушки и добати в дървения хаван. Аз добавям домата суров.

което ми напомни за една много готина, разяждаща и разпиваща салата - пекат се зелени чушки /от месестите за печене/, нарязват се и се счукват в хаванче. добавят се счукан чесън, сирене, домати, оцет...много вкусно.

# 99
# 100
  • Мнения: 2 266
Аз правя следната салата-накъсвам айсберг,домати,краставици,моркови,нарязани на лентички и лилав лук.Всичко това овкусявам с някакъв готов дресинг.Който иска слага и кротони и едно люто чушле.

# 101
  • Мнения: 10 509
вчера
1чаша булгур/сварен разбира се Wink/ ; 1 връзка магданоз /в чопъра/ 3 домата и те там, 2бр. авокадо, маслини, 3 моркова на рендани на клечки с бьорнера/, овкусена с лимон,зехтин и сок от нар...мммм

днес
червено цвекло и моркови рендани на клечки с бьорнера, кълнове от зелено китайско бобче, прясна чушка бяла сиврия, 1 ябълка, семки печени белени , същия дресинг

# 102
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Днешната салатка, придружена с пържен дроб и изстудено бяло вино.

# 103
  • Мнения: 9 872
Тъй като днес ме мързи много, салата е само краставица, сол, оцет и олио.Flushed Но краставицата е обелена, да не кажете, че съвсем ме мързи.

# 104
  • София
  • Мнения: 1 127
Всеки път като ви чета и ми се дояждат куп салатки.
Аз снощи бях на чушки с оцет , олио , чесън и магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт