Прага – тема 2

• 68 069
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
  • There I was on a July morning
Здравейте, края на май месец имам три пълни дни в Прага и се замисляме един от тях дали да не мръднем в околията до някой замък или забележителност.
Има ли нещо подобаващо което си заслужава пътя?
С влак/рейс ще пътуваме ако се наложи.
Три дни за Прага не са много. Има с какво да ги запълните и само там. Ние сме ходили до Карлови Вари, много красиво градче, но бяхме отседнали за повече дни в Прага.

# 661
Абсолютно подкрепям последното мнение. Прага е достатъчно голяма и интересна, никаква Кутна Хора.

# 662
Може да не им е първо посещение в Прага и затова да търсят какво различно да разгледат.

# 663
Тогава - Карлщайн, Конопище, Карлови Вари. Кутна Хора е супер тъпо място, църквата с костите и черепите е зловещо гадна. 

# 664
  • Варна
А бихте ли казали каква е обичайната температура в началото на май? Със зимни якета ли е подходящо да се облечем?

# 665
Всякакво време е възможно, особено в последните години. Нощните температури могат да са едноцифрени, а по- към края на май е имало и 25-30 градуса. Краткосрочните прогнози са верни все пак, съобразете се с тях, като тръгвате.

# 666
  • Варна
Параход, благодаря за отговора! Да, последните години времето е доста променливо, но се надявам да не е много студено.

# 667
  • София
Върнаха ли се многото туристи в Прага? Ние сме ходили, но обмисляме май месец да си направим един пражки Simple Smile  подарък за годишнината от сватбата. Обичаме си я Прага.

# 668
Да, върнаха се, ужасно е, но май не чак толкова както в пика преди ковид.

# 669
  • София
Септември 22 бях за последно - пълно беше, но не мога да преценя дали колкото преди това, малко повече или по-малко.
В 7 сутринта, обаче, е чудесно за разходки. Ако сте ОК с ранно тръгване навън - работи безотказно с всеки град. Всеки.

# 670
  • София
Никакъв проблем с ранното ставане. Вкл. и в почивни дни (луда работа) Joy
Този път ще излезем и извън Прага, досега само в Карлови вари сме били.

# 671
  • София
Здравейте, искам да се допитам до опитните в Прага. Имаме организирана екскурзия за 31.03. - 02.04. Заявихме си допълнително Карлови Вари срещу 115лв. на човек. Оказа се че сме само ние 4 човека и няма други желаещи и ни предлагат, пак за същата сума екскурзовода да ни заведе само нас с междуградски автобус.

Отворих някакъв сайт с автобуси Прага - Карлови Вари и обратно и 4 билета отиване и връщане ми показва 130лв. ...

Моля Ви за съвет какво да направим. Ще можем ли да отидем сами до там, т.е. лесно ли е да се оправим с автогарите и пътуването.

Предварително благодаря на отзовалите се. Innocent

# 672
Е защо да не можете да отидете?!
С екскурзия винаги ви цакат с топла бира.

# 673
  • София
Е защо да не можете да отидете?!
С екскурзия винаги ви цакат с топла бира.

Ами не знам, никога не сме били в Прага и нищо не ни е ясно. Кога, къде, какво, затова се допитвам за съвет. Ясно ми е че екскурзиите са по-скъпи

# 674
Oт автогара Флоренц е супер лесно:
https://www.flixbus.cz/autobusove-spoje/autobus-praha-karlovy-vary

Общи условия

Активация на акаунт