(1 ЮЛИ - ПРОТЕСТ) продължение на старата онлайн подписка

• 14 312
  • 211
  •   1
Отговори
# 60
Подписах, от името на мъжа ми също. Момичета, а защо не подписвате и половинките си, едва ли ще имат нещо против.

То хубаво, ама да не стане и от името на кака, бате, свеки, леля и т.н.
Сериозно, не е добре от едно IP да се пускат много подписи!

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 00:14 от Ineto

# 61
турих пръста и аз Wink
освен това съм на линия на 1-ви

Супер, дано се съберем повече и ни отеснее градинката!

# 62
Подписах, от името на мъжа ми също. Момичета, а защо не подписвате и половинките си, едва ли ще имат нещо против.
Точно подписах таткото Laughing

# 63
Подписах се!
На първи съм на линия!
Сега ще викна и мъжО да тури едно хиксче  Laughing

# 64
И наш тати гласува

# 65
Момичета,поради късния час и бременския ми мозък,нещо май обърках и вместо града и държавата си написах трите имена в поленцата-кажете как да го оправя.Ако някой от вас може-моля ви да ми помогне-от Пловдив,България съм

# 66

Скъпи съ-форумци,

Искам да започна с една история, която ни разказаха наши приятели от провинцията. Тъй като и двамата са малко или много заети в държавният сектор, често се срещат с хора от така наречените "малцинства". Та при една такава среща, жена от ромски произход им споделила, цитирам по памет - "Ама вие българите сте много глупави - трепете се по цел месец за по 300 лв. Виж ме мене - с мъжа ми не сме женени, водите ме самотна майка и ми давате помощи. Като самотна майка ми давате и къде да живея за малък наем. И като си направим с мъжа ми 2-3 чавета и си докарвам по 500-600лв на месец и не плащам ни ток, ни парно, нищо." Честно казано не съм запознат със социлните помощи (да чукна на дърво да не ми се налага), но явно много хора са запознати. А вие запознати ли сте? Ако някои е запознат, ще ми обясни ли защо съпругата ми трябва яко да бачка за същите пари, за които някои прави няколко деца, които утре ще ме тормозят на светофара да ми мият прозорците на колата, защото родителите им не желаят да им купят дори обувки?

Идеята за насърчаване раждаемостта разбира се е прекрасна, но преди всички да се втурнат радостно да подписват настоящият текст на Отвореното писмо, бих ви помолил все пак да се замислите за текста под който се подписвате.
  Визирам точка 1 от настоящият документ.
  1.2. - Хубаво е разбира се помощите да бъдат увеличени. 80% от предходният доход на семейството е една чудесна идея. "Минимум 250 лв" обаче е ужасно! Това на практика ще превърне много семейства от мислещи как по-добре да се впишат в икономическата обстановка в такива, които се "изхранват" правейки деца, не мислите ли?
  1.3. - Ясни критерии за разграничаване на самотните майки не е никак лесно да бъдат направени. Аз лично мисля, че няма как да стане. Хрумва ми само един вариант - създаването на по-силни социални служби, с повече правомощия, които да правят изненадващи проверки на хората искащи социална помощ (каквато по същество представлява даването на пари кеш). Това ще е доста досадно за проверенеите но... хей, много хора работят по цял месец за 300лв при доста лоши условия.

И на края, но не на последно място - не разваляйте иначе хувавото писмо, със социални искания със съмнителен икономически ефект. Не забравайте, че тези помощи в крайна сметка се плащат от нас, данъкоплатците. На мен лично не ми е никак приятно да работя 7 дни в седмицата, за да може някой безработен да живее по-добре. Нямам нищо против безработните, не ме разбирайте погрешно, имам против безработните които не желаят да работят, защото 150лв помощи им стигат.

# 67
И от нашето семейство два гласа Peace

# 68

Скъпи съ-форумци,

Искам да започна с една история, която ни разказаха наши приятели от провинцията. Тъй като и двамата са малко или много заети в държавният сектор, често се срещат с хора от така наречените "малцинства". Та при една такава среща, жена от ромски произход им споделила, цитирам по памет - "Ама вие българите сте много глупави - трепете се по цел месец за по 300 лв. Виж ме мене - с мъжа ми не сме женени, водите ме самотна майка и ми давате помощи. Като самотна майка ми давате и къде да живея за малък наем. И като си направим с мъжа ми 2-3 чавета и си докарвам по 500-600лв на месец и не плащам ни ток, ни парно, нищо." Честно казано не съм запознат със социлните помощи (да чукна на дърво да не ми се налага), но явно много хора са запознати. А вие запознати ли сте? Ако някои е запознат, ще ми обясни ли защо съпругата ми трябва яко да бачка за същите пари, за които някои прави няколко деца, които утре ще ме тормозят на светофара да ми мият прозорците на колата, защото родителите им не желаят да им купят дори обувки?

Идеята за насърчаване раждаемостта разбира се е прекрасна, но преди всички да се втурнат радостно да подписват настоящият текст на Отвореното писмо, бих ви помолил все пак да се замислите за текста под който се подписвате.
  Визирам точка 1 от настоящият документ.
  1.2. - Хубаво е разбира се помощите да бъдат увеличени. 80% от предходният доход на семейството е една чудесна идея. "Минимум 250 лв" обаче е ужасно! Това на практика ще превърне много семейства от мислещи как по-добре да се впишат в икономическата обстановка в такива, които се "изхранват" правейки деца, не мислите ли?
  1.3. - Ясни критерии за разграничаване на самотните майки не е никак лесно да бъдат направени. Аз лично мисля, че няма как да стане. Хрумва ми само един вариант - създаването на по-силни социални служби, с повече правомощия, които да правят изненадващи проверки на хората искащи социална помощ (каквато по същество представлява даването на пари кеш). Това ще е доста досадно за проверенеите но... хей, много хора работят по цял месец за 300лв при доста лоши условия.

И на края, но не на последно място - не разваляйте иначе хувавото писмо, със социални искания със съмнителен икономически ефект. Не забравайте, че тези помощи в крайна сметка се плащат от нас, данъкоплатците. На мен лично не ми е никак приятно да работя 7 дни в седмицата, за да може някой безработен да живее по-добре. Нямам нищо против безработните, не ме разбирайте погрешно, имам против безработните които не желаят да работят, защото 150лв помощи им стигат.

Здравей Boshi-Moshi-Dad!

Ако знаеш само в колко препирни влязохме, докато стигнем до тези цифри.
Напълно споделям опасенията ти, относно онази част от обществото, която живее от помощи. Но, какво да се прави, има ги, не само в България, не само по отношение на майчинството. Не можем просто да ги "махнем", ще ни обвинят в дискриминация.

Затова се опитахме да направим нещата такива, че да не се получи описаният от теб ефект.
Сумите по т.1.2. и 1.3. се отнасят само за осигурените. Освен това, нека не забравяме, че обезщетенията за майчинство се изплащат в рамките на не повече от 2 години. А след това? С 50 лв/м/дете не се получава.

Да, изключително трудно е дефинирането на "самотна майка". Точно затова изрично сме написали "ясни критерии за разграничаване". Отново, взимайки предвид въпросните.

Не разбрах само кои искания са със съмнителен социален ефект?

# 69
Цитат
о хубаво, ама да не стане и от името на кака, бате, свеки, леля и т.н.
Сериозно, не е добре от едно IP да се пускат много подписи!

Това за IP-то е така ма като сме в едно семейство е нормално да е от едно. Даже брат му на мъжа ми също би се подписъл с жена си, но нямат компютър и съответно пак ще е от нашето IP
Boshi-Moshi-Dad! те тея дето живеят от раждане на деца не им пука, ама ние дето се опитваме да вържем 2 края с 160лв+18лв детски  ooooh!. Моя син е на АМ защото ми спря кърмата и само като си направите сметка до никъде не са. Тея дето обаче живеят от помощите не им пука те и вода ще дадат на детето само за да вземат парите. Нека обаче да мислим за всички като цяло, а що се отнася до тези, които ще раждат само заради помоща е тях винаги ще ги има каквото и да правим. Crossing Arms
Аз се подписах и мъжът ми, чакам етървата с мъжа си
Дано постигнем нещо  Praynig

# 70
  • на кой му пука, майна
Boshi-Moshi-Dad, недей така писимистично, бре, човек  Grinning. Първа точка е за осигурени лица, които си плащат данъка, дори и роми да са, щом са осигурени, какъв е проблема  Grinning

А до колкото разбрах, тези който се водят самотни майки и сега си ги проверяват ненадейно, така, че споко, ако реши правителството да одобри исканията ни, бъди сигурен, че ще засили и контрола, те пари така лесно немож им измъкна  Peace

# 71
Клео помоли мъж ми да направи подписка. Пускам линка. И успех.

http://www.zdrasti.net/bgmamma/

Моля тези, които са се подписали на хартиен носител, да не подписват електронната подписка.
Мале к'ва тафтология скроих.
Тук се включвам Peace

# 72
два гласа и от нас...плЮс, че наспамих лЮбимите ми клубове и форуми Laughing Laughing Laughing

# 73
  • Варна
И аз додох моят подпис-съгласна съм с всички искания.Дано да бъдат уважени.

# 74
И от нашто IP сме пове4ко, ама щото и едни приятели искаха да се разпишат пък нямат компютър.

Общи условия

Активация на акаунт