Кога започнахте работа след раждането?

• 4 257
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Бебка е на 5 месеца. Не мога да се отделя от нея, когато от време на време ми се налага да изляза ми домъчнява страшно за нея и единствено тя ми е в главата, гледам колкото се може по бързо да се върна в къщи. Може би ви се струва налудничево, но е наистина е така. В началото си мислех, че ще я гледам до навършване на 2 години, но сега се замислям да остана и 3-тата година в къщи, която се води неплатен майчински , но все едно...
Въобще дори не мисля,че е налудничаво Peace аз и досега бързам да си се прибера колкото се може по-бързо у дома, където е моето съкровище Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 31
  • на село
Върнах се миналата година на 18 май, а на 5 май Ради навърши годинка, значи е била на 1г. и 12-13 дни  Simple Smile.

# 32
  • София
Върнах се на работа когато ми изтече платеното майчинство т.е. след две години. Въобще не съм си и помисляла да се връщам по-рано. Сега ако мога пак ще си гледам детето две години. Още повече, че няма кой да ми помага, а ще имам първокласничка и второкласничка. Смятам че ще съм по-полезна в къщи за да помагам на децата. Но в днешните условия на живот не мога да се зарека, че точно така ще се развият събитията. Все пак оставам на мнение, че майките трябва да си гледат децата колкото е въжможно по-дълго време, поне до две годишна възраст.

# 33
Аз работих до последно.Върнах се на работа когато Дели беше на 9мес. Но ходех само 2 дена в седмецата на половин работен ден, но имах на кого да разчитам да я гледа.А пък редовна смяна си почнах когато беше на 1.3год. Съгласна съм че изпускам мтого но като работя и осигурявам всичко което е нужно. На мъжът ми заплатата не от най-големите пък и той учи задочно.
 Всеки сам си прави избора

# 34
  • Стара Загора
Не мисля да започвам работа по-рано от 2 годишната възраст на синът ми.Дори може да се наложи и по-късно.  Mr. Green

# 35
Работех до самото ражданет.е.23.12.04г. родих на 25.12.2004г. Изкарах страхотна бременност. Точно 1месец след раждането се върнах на работа на 1/2 работен ден 3 пъти седмично  до 3-я месецна Ванко. След това работя на непълен работен ден. Имам страхотен шеф Heart Eyes.
Свекърва ми гледа детето. Имах и уговорка с гледачка , но свекърва ми ни разубеди.

# 36
Март месец тази година- Яна беше на десет месеца.

# 37
Още не съм Rolling Eyes

Щях да се връщам май месец, но се оказа, че яслата ще почива от 15.06 до 01.08, а точно по това време няма кой да я гледа - иначе майка ми е учителка и от средата на юли до 01.09 е свободна, ама.......

И така се оказа, че ще си седя до две години вкъщи, иначе мислех 1г6м.

Но ти не се сравнявай с другите, сама ще прецениш.

# 38
  • В полите на Пирин планина
Изобщо не съм прекъсвала. Работех до последния ден пшреди да вляза в болница и после от вкъщи - телефоните / домашен и мобилен / загряваха постоянно ... #Crazy
Никак не ми беше лесно и приятно, но добре, че бяха бабите да помагат.  Mr. Green Иначе нямаше да стане тая работа ...
Когато момчето ми стана към 9 месеца се върнах за половин ден в офиса ...
Честно казано нямах избор, защото резултатът щеше да е загубване на работата и финансов крах на семейството.  ooooh! Sick
И така с две дини под една мишница някак се оправихме ... newsm78

# 39
  • на североизток
След една година.Така се бяхме разбрали на работа още преди да изляза в майчинство.Имах нагласата и това ми помогна Laughing
Нямах особени проблеми - общо взето свикнах бързо.А и малкият е доста контактен - не е плакал за мен, лесно се приспособи към майка ми, която го гледа през зимата до март, когат тръгна на ясла.

# 40
С първото ми дете бях полудяла и започнах работа,когато беше на 1.8 год.,но с второто се върнах много по-бързо, когато беше на 3м.Кърмих го през това време,като се изцеждах през деня, а вечер му давах от мене.През първата седмица ми беше много мъчно,но се чуствах по-пълноценна ката майка, а и бях спокойна защото го гледа майка ми.Не го мисли толкова,ако не ти се стой в къщи,а и има на кого да го оставиш и си спокойна се връщай!Успех!

# 41
Първото ми дете си го гледах до 2 год и тогава се върнах на работа.С второто мисля да направя същото.Да е жив и здрав таткото. Hug

# 42
Още си я гледам аз. От есента тръгва на детска и тогава мисля да почна работа newsm78

# 43
Аз се върнах малко преди да навърши 8 месеца, на половин работен ден, но вместо всеки ден работя два дни и половина, през другите си го гледам аз. Помага ми майка ми.

# 44
Аз се върнах на работа, когато бебо навърши 5 месеца. Гледа го една жена с нейния син. Върнах се, защото предварително така се бяхме уговорили с шефа. А и не съм от онези жени - домакини, които търпят по цял ден да се занимават с деца, готвене , чистене, пране и т.н. Много ми беше мъчно и още ми е мъчно за детето, но поне не съм някоя истеричка, която да крещи по детето си в кварталните градинки, докато си пие кафето и пуши.

Общи условия

Активация на акаунт