ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 39 016
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Beyond the stars
И аз имам Мая късметлийка .. и то най-уникална късметлийка, която познавам.  Mr. Green
Та кой какви асоциации си прави и какви хора познава с това име не е критерий - важно е твоето чувство.
Аз много харесвам имена с "я" вътре  Blush

# 601
  • Blondeville
На нас никой не ни се бърка с имената, и със сина ни беше така. Един ден просто ми хрумна името, още не знаехме пола, и мъжът ми одобри веднага. За момиче имам име от години, и май ще го използваме този път. Имам късмет, че и мъжът ми ги хареса имената. Женското е Ема, а мама е Емилия.

# 602
Дъщеря ми я кръстихме на свекъра, Михаела, но ако не ми харесваше името толкова много, нямаше да се съглася. Сега живот и здраве, е ред на моя баща - той се казва Марин, отново много ми харесва името, както и Марио, ММ също одобрява така чее.. а  ако има изненади с пола - Марина. Станаха много хора с М в нашето семейство, ама какво да се прави Grin

# 603
Ох, каква тема сте захванали... Това с имената ми е много болна тема... С бъдещият батко не ми беше никакъв проблем да го кръстим на свекъра, идеята беше или да вземем първата буква само, или да е почти 1:1 неговото име. В крайна сметка си е на него кръстен, има точно три буквички разлика, празнуват заедно имен ден.
Притеснявах се ако беше момиче, защото категорично не исках да кръщаваме на свекърва ми, по много причини, но най-вече няма имена около нейното които да ми харесват. Да не говорим, че още преди да забременея с големия ни пускаше разни приказки като "то е ясно че всеки родител сам трябва да избере името на детето си, но всяка баба и всеки дядо се надява да си чуе името". И това при положение, че мъжа ми е едно дете и не е кръстен на никого, а свекър ми е искал на майка му да го кръстят. Много ми е забавано как с годините си е сменила философията за живота. Освен това постоянно ни набива, че това да се вземе само първата буква не било кръщаване на някой човек.
Скрит текст:
Няма да забравя, малко след като забременях на нейна приятелка и се роди второ внуче (първото го бяха кръстили на свекъра), та обажда ми се свекърва ми да ми каже че на еди кой си му се родило детето и го кръстили Теодор (приятелката и е Теодора и е свекървата в историята)...
С второто дете, живот и здраве, съм предупредила че на него си ще го кръстим. На баща ми му казах, че не мога да родя пет деца, за да мога на петото да си избера името сама, освен това имам по-голям брат Smiling Imp Сега за момиче имаме име, не е на никоя от бабите, даже няма нищо общо. Обаче страшно го харесваме. За момче, каквото по всяка вероятност очакваме, имаме няколко варианта на имена, но май този път ми е малко по-трудно. И то най-вече защото на мъжките имена, които съм си намислила, не знам хубави кратки форми...

# 604
В семейството на мъжа ми ги кръщават на дядовците, на свекърите по-точно. И така са Митко и Данчо до 101. И изведнъж синът ми Дамян. Е, свекър ми само дето не се разрева. То бяха приказки, то бяха тръшкания, как може такова нещо? Майка му пък (прабабата) и тя ме обработваше, айде Митко да го кръстите, поне една буквичка... Е, ето, с буквичка е, но пак недоволно. Но, ние избрахме името, защото ни хареса. А, майката на ММ искала да кръсти ММ Филип. Но прабабата (която го гледала по това време, защото свекърва ми е родила на 18 и е искала да учи), отишла и го кръстила на мъжа си Данчо. Grinning Вие представяте ли си? Луд народ.

# 605
  • Beyond the stars
В семейството на мъжа ми ги кръщават на дядовците, на свекърите по-точно. И така са Митко и Данчо до 101. И изведнъж синът ми Дамян. Е, свекър ми само дето не се разрева. То бяха приказки, то бяха тръшкания, как може такова нещо? Майка му пък (прабабата) и тя ме обработваше, айде Митко да го кръстите, поне една буквичка... Е, ето, с буквичка е, но пак недоволно. Но, ние избрахме името, защото ни хареса. А, майката на ММ искала да кръсти ММ Филип. Но прабабата (която го гледала по това време, защото свекърва ми е родила на 18 и е искала да учи), отишла и го кръстила на мъжа си Данчо. Grinning Вие представяте ли си? Луд народ.

Дамян ми е едно от най-любимите мъжки  Heart Eyes Да ви е жив и здрав  bouquet

# 606
Аууу, Янна, голяма греда! Филип ми е едно от любимите мъжки имена!

# 607
Simple Smile Филип, Дамян... хубави имена. Харесвам царските, нашите царски. Преди доста години сънувах, че имам близнаци и се казват Тома и Лука. Бях решила, че така ще се казват ако имам момчета. Но, тогава бях с друг мъж. Интересното беше, че двете имена се честват на дните, в които и двамата сме родени. Аз вярвам в такива неща, че детето си идва и с името. Синът ми тръгна да се ражда на 1 юли и тогава вече категорично и окончателно реших, че ще е Дамян. Съвпадение. Simple Smile

# 608
  • Варна
Здравейте, момичета! Не съм писала от мноого време, но ви поизчетох Simple Smile Идвам да споделя, вчера бях на 2ра ФМ и вече имаме пол - момче .. още свиквам с мисълта Grinning  Всичко е наред, бебчо расте в нормални темпове ( за разлика от мен 😂) и от няколко дни ритничетата му са не само осезаеми, а и забележими ❤
Относно имената - с бъдещата кака имахме подготвено име, което и двама с мъжа ми много харесвахме. В един момент го споделихме и реакциите на всички ни отказаха.. не съжалявам, но бях решила, че ако сега пак имаме момиче името ще е то!
Та след като се отказахме от първоначалния вариант на име тогава, си бяхме набелязали няколко други, но до раждането не бяхме решили нищо Simple Smile Когато малката госпожица се появи, ми хрумна коренно различно име, което и мъжа ми хареса:) Но името започва с първата буква на свекървата и тя вярва, че е кръстена на нея, въпреки че в пряк текст сме отричали това 🙄🙄  Таа сега съм в чуденка за име на бебчо Simple Smile

# 609
  • София
Само за информация - утре е голямото намаление в хиполенд. всички стоки - 25 %.

# 610
Янна, да и Дамян е много хубаво. Обаче имаме един познат с това име, голям шемет, та не бихме си кръстили детето така заради асоциацията. По същата причина и Павел никога не бихме кръстили Grinning Ама това е ужасно субективно. На една приятелка синът е Дамян, много сладко и добро дете, любознателно, абе слънчице, вече голям ученик Simple Smile Да ти е жив и здрав и твоя юнак Simple Smile
Ние иначе с големия бяхме казали двата варианта на имена и толкова. Мъжът ми ми беше казал, че свекървата се била изказала че варианта само с първата буква не се броял... Тогава не ми пукаше, а и ние така или иначе предпочитахме другото име.
Сега нищо няма да казваме. Женското име съм почти сигурна че няма да го одобрят, не е стандартно изобщо. Едното мъжко име, което ни се върти, веднъж се бъзикахме с мъжа ми пред родителите ми (просто присъстваха, не беше в разговор с тях) и майка ми без никой да я пита изобщо се изказа негативно. Много ме подразни, изобщо не сме ги питали. Нямам и намерение да го обсъждаме с родителите, да сме живи и здрави всички, с мъжа ми ще си го решим. По-вероятно е да питаме бъдещия батко дали му харесва, отколкото бабите и дядовците Grinning

# 611
  • Blondeville
Абе какви са тия хора така да се налагат за имената, как не ги е срам да развалят този хубав, интимен момент на избор на име...

# 612
  • Beyond the stars
Абе какви са тия хора така да се налагат за имената, как не ги е срам да развалят този хубав, интимен момент на избор на име...

И аз това се чудя и то в 21 век ...  Tired

# 613
Любимата ми тема сте подхванали, за имената.Аз съм кръстена на баба си, всеки път когато на нея не и изнасяше ме "заплашваше",че ще си вземе името.🤣Радвам се, че с половинката сме на едно мнение по този въпрос и най-важното за нас е името да ни харесва,а не какво мисли някоя баба или дядо.Естествено бихме се радвали всички да го харесат,но къде го този късмет.Не ги разбирам и аз тези сръдни и драми покрай името.

# 614
Ехаа колко много сте писали. Навсякъде го казвам аз лично не съм чак толкова суеверна, но все пак вярвам на това, че първо дете не е хубаво да се кръщава на починал човек. Аз съм кръстена на баба ми от страна на баща ми, която е починала 2г. преди да се  родя. Така се е случило, че и нося и трите имена, еднакви са ни, тъй като и баща ми е кръстен на нейния баща, но няма да изпадам в подробности. Имам две много тежки операции на 1 и 4 годинки и след това няколко години рехабилитация и ходене по всевъзможни доктори та на мен това ми е спомена от първите 7г, майка ми силно вярва, че това име ми е донесло лош късмет и до ден днешен съжелява, че ме е кръстила така, а не ме е кръстила Симона, защото съм родена на 1 септември ,а тогава Симиончовците имат имен ден. Както всеки човек съм имала и други трудни моменти за моито скромни почти 24 г, но няма да обяснявам. Харесвам си живота в момента от както съм с моя М вече 6 г. Аз лично много си харесвам името, даже се шегуваме с ММ , че ако не изберем хубаво име , което и на двамата да ни хареса ще си кръстя детето на мен, защото и двамата харесваме най-много моето име. Grinning Та, така ние сме в голяма дилема как да се казва нашето момиченце. Категорично реших, че ако не е на моите родители няма да е на никои, знам малко егоистично от моя страна, но така реших. Grinning В глава си имаме 20 женски имена, които ми харесват, но на ММ нито едно не му харесва освен моето или Теодора, майка ми е Траяна и ме навива за Теодора, така щяло да бъде на моята майка и тя милата като чу така се зарадва, а аз се двоумя харесва ми името, но не чак толкова, ако ще е така нека е Траяна рядко срещано е вече, а аз точно това искам да не е масово име. Малко дълго стана моето обяснение. Grinning Забравих да кажа, нито нашите нито свекитата имат претенции за име, което е добре. Всички казват, както си решим ние само да е живо и здраво. Поне това е Ок. Grinning
Хубав ден мамчета :* Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт