Фентъзи и фантастика - Тема 14

• 36 449
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
От утре започва Панаира....нямам търпение.

П.С.
купих 4-5 книги. Две на лъвкрафт, Брилянтнитните, Заточен вече приключвам Брилянтните малко ми остана. По сюжет най-много ми напомнят на сериала Colony с Джош Холоуей и донякъде на Червен ИЗгрев на Пиърс Браун и Възмездителите - на Сандърсън.

П.П.С. На Артлайн не им бяха докарали Бели плясъци - жалко.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 14:54 от Джон Сняг

# 721
  • София
Какви са отстъпките, Джон? Доколкото разбрах, Хермес и MBG books не участват в панаира тази година.
Не че съм ходила, пак сбърках да погледна в Озон и от там изпуках още 6 книги. Ако вобще отида на
панаира само ще гледам ... като дете в сладкарница. Laughing

# 722
  • София
 newsm78 newsm78 Аз май нямам нищо, което да искам от този панаир Wink

# 723
 купих няколко книги, които би трябвало да 16 лева за 12. Купих книга която би трябвало да е 19 за 15 ,50? т.е. около 3-4 лева са отстъпките, но доста от издателствата не ги видях на Панаира например МБГ, също и СКИ; на щанда на последните бяха ФЮТ. На щанда на Вузев/Архонт не видях нищо от Пратчет. Много беден Панаир.
За Хермес не съм сигурен? може и и да ги е имало, но аз не гледах за тях. Видях Архонт, Бард,Жанет, Сиела, Про Буук, Арт лайн, Ибис - сред големите имена.

Реално имаше три сектора
А - с около 20 шатри
Б - също около 20  шатри
и B - с още около 20 шатри.
шатрите бяха изключително хаотично подредени,
а жегата беше нетърпима и то след като отидох рано. Още една безумица - Панаира отваря чак в 11 часа???

Прочетох три книги за днес - две на Лъвкрафт - Некрономикон и ОТвъд Царството на Съня; както и Брилянтните.
Брилянтните са...ами това е брилянтна книга.

Но  на Заточен не ми харесва хартията твърде жълта е, яд ме е че я купих. СЗа сравнение и трите други книги са с нормално бяла хартия.
Инак самата история започна интересно, но опеределено ми дразни зрението, особено на тази светлина.
Ще си призная обаче че очаквах повече!
На Щанда на Артлайн гледах за най-новата книга на Сандърсън, ама не я видях?
Бели пясъци също я нямаха - за нея питах специално!
ИМаха трилогията Бегемот-Левитиан-Голият, колебах се, но....засега ще се въздържа. три книги са, не е шега работа. Може да останат за Есенния панир, ако не излезе нещо по-добро.

Като казах зрението - в Брилянтните също имаше това характерно разделене на речта чрез точки - Аз.ти.казах.
но слава Богу, срещнах го само на две или три места - търпи се! Към края логиката взе леко да ми се губи и да ми мяза на книга на Гришам, (не че книгите на Гришам са лоши -
Скрит текст:
просто главният герой някак твърде бързо повярва, че хората от службата са  лошите, пък и хич не се замисли, че ако не убие Джон Смит дъщеря му ще бъде пратена в Академия;
) ама нейсе! като цяло - хубава книга - чете се на един дъх!

При всички положения че ходя отново тази седмица, Сиела пишат че Гоблин е изчерпан, но аз все пак да проверя - точна на Малерман забравих да проверя жегата ме напече

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 01:57 от Джон Сняг

# 724
  • София
Значи приблизително 20/25%. Гоблин тази седмица в Озон е с двойна отстъпка / 40% /.

Мен ме интересуваха най-вече Артлайн и MBG, но сериозно се унесох с книгите в последните два месеца, така че вероятно ако смогна да отида на панаира само ще подосаждам с въпроси в шатрата на Артлайн. Wink
Иначе съм направо влюбена в корицата на Дракула на DEJA BOOK, но понеже имам друго издание на книгата, с труд се въздържам .... за сега.

Напоследък нямам много време за четене, а и покрай "Пътуващото представление..." ( вече минах половината Laughing  ) чета всичко останало, но не и него. Уф, искам вече да й видя последната страница на тази книга.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 06:59 от Debora_69

# 725
  • София
Е, Джон, естествено, че няма да я видиш, те ще я пуснат на 3 юни Wink

# 726
аха...определено ще се ходи пак до Панаира.
Аз вече изчетох и четирите книги.
Брилянтните най-най-много ме зарадвах сигурна пак ще си я прочета в скоро време, Лъвкрафт подчертано ми бе интересен. ОТ Заточен очаквах много повече,  а жълтата хартия ме довърши. В скоро време едва ли ще посегна към нея. По сюжет във втората част ми напомни на Лабиринтът -невъзможно бягство, но стилът на авторът не ми допадна имам  чувството, че е мъчил думите. За сравнение Брилянтните бяха леки и четивни, а Лъвкрафт притежаваще изящен стил (четох разни мистични и окултни неща, от които настръхнах). Като добавим факта, че в Заточен има много малко пряка реч, ще разберете защо не ми хареса тази книга - а от рекламите имах големи очаквания за нея.
МБГ БУУКС, като че ли в последон време са взели някакво решение да се явяват на Панаирите само ако имат нови неща? вече втори или трети Панаира пропускат. досега обаче поне другия им бранд - МБГ ГЕЙМС - се появяваше на панара сега и тях ги няма. Не ми се ще да мисля, че работата върви към фалит.
Повечето от издателствата свръзани с ролеви игри (традиционно на втория и третия етаж) сега ги нямаше.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 13:26 от Джон Сняг

# 727
  • София
За Брилянтните - наистина са брилянтни, и на мен книгата много ми хареса. Заточен в понеделник си я
поръчах ... четенето евентуално ще е през уикенда. Ще се накажа първо да довърша онази мъка. Laughing
Сега си възстановявам желанието за четене с Лицето на водата на Силвърбърг.

# 728
  • София
С какво се мъчиш Simple Smile
Аз нещо последните дни нямам много настроение за книги, което е жалко, защото ми харесва иначе тази, която чеъа в момента.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 22:51 от Angel_Dust

# 729
От "Брилянтните" час  по-скоро ще чакам продължение.
Много ми хареса, че след Сандърсън всички започнаха да пишат изведнъж за хора  с паранормални способности, направо бум в тази област - Сандърсън, после Маклелън, сега и Р.Сейки...натам е истината....
а правителствените конспирации ги обожавам.
сред любимите ми филми е "Теория на конспирацията" с Мел Гибсън, Джулия Робъртс и Патрик Стюърт.
Разбирам се - стилът на Р-Сейки е доста по-различен от Сандърсоновия, по скоро е в стил "Дж. Гришам", но на мен и така ми харесва.

На "Заточен" на П.Лайни най-вече стилът на авторът не ми хареса. Почти няма пряка реч, а непряката ми звучи ужасно суховато. Няма чак толкова екшън, а разни философски размишления и описания, чак към втората част започва повечко екшън. Главните герои са старци(авторът е търсил изкуствено противопоставяне на стари и млади, а не естествено - можещи и неможещи; хора с морал и хора без морал) Авторът е опитвал да представи някакви сложни филосовски разсъждения, покрил ги е с името роман, но те не звучат естествено. ИМах чувството, че чета Юнг или поне Ницше. Ако четях "повелителят на мухите", пак щяха да съм по-естествени,  а тук в някои определени моменти ми е трудно да разбера логиката на човешките взаимоотношения- така както я описва авторът. Авторът според мен не е обяснил добре човешките характери, често те се променят наглед без всякаква логика, а същевременно той губи сума ти време да описва промените, без да описва причините за тях.

В това отношение съжалявам, че Питър Лайни  не прилича повече на Робин Хоб, както съм казал за мен тя разкрива най-пълно човешките характери.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 20:47 от Джон Сняг

# 730
Пробвах я донякъде "Брилянтните" и не я свърших. Определено ми беше скучна и съвсем определено не е моя стил книги.

# 731
  • София
С какво се мъпиш Simple Smile
Аз нещо последните дни нямам много настроение за книги, което е жалко, защото ми харесва иначе тази, която чеъа в момента.
Все още - с "Представление с вампир" на Леймън. Направо съм смешна.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 21:45 от Debora_69

# 732
  • София
о, боже... мъпиш...чеъа   Simple Smile какви съм ги писала само Simple Smile

# 733
Току що видях, че "Овчарската корона" на Пратчет е издадена на български - тези дни ще си я намеря от някоя книжарница (имам я на англ. на четеца, но само съм я преглеждала). Има ли я на панаира? Simple Smile

# 734
На Панаира не видях нищо от Пратчет???
затова пък си купих Червеното Пиано на Джош Малерман. Със смесени чувства съм, не е лошо, но след Кутия за птици и рекламата на Гоблин очаквах повече мистичност, повече съспенс. Не очаквах, че главният злодей ще се разкрие пред нашия герой как изглежда.
а положителният финал ми дойде леко скучноват, в сравнение с отвореният финал на Кутия за птици. Пак казвам - книгата не е лоша, просто не е толкова необикновена като Кутия за птици.

На Панаира не видях Гоблин. Само преди няколко дни пишеше че са свършили бройките, сега пише че пак имат. Явно ще трябва да потърся в някоя книжарница.

На Панаира ходих два пъти и не съм доволен, шатрите за мен са разположени твърде хаотично, а пекът е невероятен и човек не може да стои и да си гледа

Общи условия

Активация на акаунт