Фентъзи и фантастика - Тема 14

• 36 487
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
кръглиге очи съвсем не са задъжителни,  в мангата, често се рисуват и европеидни типажи http://yugioh.wikia.com/wiki/Seto_Kaiba_(BAM)

ето тук Сето Кайба.......
по-скоро ми прави впечатление, че японските аниматори масово използват триъгълни брадички.

и сега нещо
за челите "Ритматистът":
за каква защита бихте започнали
a Защита на Масдън
б Защита на Ийстън
в Усложнена защита на Ийстън
г Защита на Шоаф
д Защита  на Тейлър

и ако може защо?

# 136
  • Вестерос
Землемория колко книжки са? В Читанка има ли ги? Отзиви?

едит: Има в читанка  1. Магьосникът от Землемория
    A Wizard of Earthsea, 1968

5,1 2. Гробниците на Атуан
    The Tombs of Atuan, 1971

5,3 3. Най-далечният бряг
    The Farthest Shore, 1972

5,2 4. Техану
    Tehanu: The Last Book of Earthsea, 1990

5,3 5. Другият вятър
    The Other Wind, 2001

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 23:29 от Tiffany А

# 137
  • Майничка
В читанка има и "Приказки от Землемория", издадоха я през 2003г. на български, заедно с "Другия вятър", както и "Правилото за имената" и "Думата за освобождаване", които излизаха в началото на 90-те като малки книжлета.

# 138
Мисля, че имам всичките на хартиен формат - четох ги преди години, но са ми прекалено депресиращи.
Може да съм го писала някъде - един от малкото филми на Холмарк, който ми харесва повече от книгата, по която е правен (приликата между двата сюжета е малка).

# 139
  • София
Аз пък страшно обичам  Землемория, но най вече първата книжка - Магьосникът от Землемория. Сигурно 20 пъти съм я чела, другите по 1-2, колкото да знам, че съм изчела поредицата.
На хартия имам тази, която е 4-те основни книги:
https://www.bard.bg/book/?id=459 както и по-старата - https://chitanka.info/book/1170-magxosnikyt-ot-zemlemorija
В Бард двете книги са в промоция Основната поредица и приказките общо за 26 лв.

Имам и електронно Дума за освобождаване и Правило за имената ако искаш, не мога да видя точно какво има в  читанката.

По обсъжданите горе - нито съм фен на манга , нито на анимета. Преди година-две изгледах няколко сериала, но не мога да кажа, че ме впечатлиха с нещо и изпитвам желание за повече Simple Smile
Гледах ги защото самите рисунки (стетични, без стори борд, т.е. щкато типаж просто) са ми адски приятни, но си останах фен на тях...

♥ HAPPY ♥ - ако си от Сф и много ти се четат Творците, мога да ти ги заема.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 10:57 от Angel_Dust

# 140
Джон сняг, как ги помниш тези неща? Аз изобщо не си ги спомням в подробности.

За Землемория +1 и от мен, въпреки че съм я чела много отдавна и в главата ми се меша със Спомен, печал и трън.

# 141
  • Вестерос
Благодаря ви, четох статия за сходства с Хари Потър Grinning

# 142
  • София
В смисъл, че Потър е копирано от Землемория ли Simple Smile
Чак пък сходства... вярно и тук един младеж минава през у-ще за магьосници... но... абе колкото има сходства между Ротфус и Потъровите книги, толкова и тук.

# 143
Атмосферата и стилът са съвсем различни
Аз не видях никакви сходства

# 144
  • Вестерос
Не, не, че е копирано, а че имат доста допирни точки, ето това четох

https://www.daily-potter.com/2018/04/blog-post_56.html

# 145
На мен ми е малко изсмукано от пръстите, но предполагам, че човек, който е прочел две фентъзита (както авторката твърди), може да бъде впечатлен от факта, че в тези произведения се засягат и непреходни общочовешки теми.

# 146
  • София
То пък колко допирни точки има между повечето фентъзита и Властелинът на пръстените....

Аз си препрочитам Ротфус с надеждата, че скоро ще излезе последната книга.

# 147
  • София

Нима? Нищо подбно не съм чула, да не би някъде да има някаква официална новина, която съм пропуснала?

# 148
  • София

Нима? Нищо подбно не съм чула, да не би някъде да има някаква официална новина, която съм пропуснала?

Не, надявам се само Laughing

# 149
  • София
Аха Simple Smile да, то всички се надяваме....  някои се надяват вече 7 години Simple Smile Аз като го гледам какви ги върши Пат, май няма намерение да е скоро.

Общи условия

Активация на акаунт