Париж - 14

• 75 494
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Привет, вече имаме запасен хотел и билети за началото на май. Това което ме притеснява са жълтите жилетки. Пътешествениците, които скоро са били в Париж и тези, които живеете там, можете ли да споделите информация. Протестите са в събота, нали? През деня ли са основно или продължават и вечер......Дали съботата да не отидем в Дисниленд или във Версай с цел да избегнем инциденти ?

# 436
Протестите са в събота през деня около Триувфалната арка и по Шанз-е -лизе.Препоръчвам да избягвате района в този момент.Посетете други места в съботния ден!Приятно изкарване!

# 437
на първа и на предната страница има линк към сайта на транспорта. На първа страница има извадена и отделно картата. на нея се виждат имената на спирките на метрото и връзките.
Освен това на място като си пуснете навигаците на телефона - гугъл мапс или има приложение на РАТР за андроид, което може да си изтеглите ви дава най близкия и удобен транспорт. Най-евтино, ако се пътува малко е карне 10 билета. Най-удобно карти Навиго.
Да, разгледах сайтовете доста подробно, основно въпроса ми беше дали за тези карне има значение на къде и с какво пътуваш, тъй като не мога да се оправя със зоните и кога трябва да се ползват два билета

# 438
 Здравейте, в петък отпътуваме за Париж.
Прочетох доста от информацията в темите и видях, че е отбелязано, че някои музеи имат вход свободен през първата неделя на всеки месец в определен период. Интересувам се по-конкретно от Лувъра и Нотр- Дам, изкачване на кулата.
През кои месеци важи "първата неделя" ?
В сайта на Лувъра открих следната информация :
Is it possible to visit the museum for free?

Yes. Admission is free for all visitors on the first Saturday of each month from 6 p.m. to 9:45 p.m. and on Bastille Day (14 July).

Таа, неделя или събота Grinning ?

Как стоят нещата с безплатното влизане ? Предполагам, че отново по-добрият вариант е да отидем по-рано сутринта. Необходимо ли е да се минава от някъде за билет или просто се нареждаме на опашката ?

Другото, което ме интересува е хълмът Монмартър . Искаме да се разходим до там през деня и да видим базиликата Сакре кьор.
Безопасно ли е да се придвижваме до там пеша ?

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 439
Преди беше в неделя за Лувъра, но само в слабите туристически месеци през есента и зимата, сега явно има промяна, пише 6 p.m. to 9:45 p.m, значи вечерта в 6 трябва да отидете.
За кулите на Нотр Дам няма безплатен вход

Не е опасно в Монмартър, пазете си чантите от джебчии както навсякъде в града.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 12:28 от Bradley Cooper

# 440
Преди беше в неделя за Лувъра, но само в слабите туристически месеци през есента и зимата, сега явно има промяна, пише 6 p.m. to 9:45 p.m, значи вечерта в 6 трябва да отидете.

Благодаря !
Да, ще отидем в 18:00 в неделя.
Някъде из темите бях прочела, че някой беше описал какво най-важно да видим в Лувъра ( програма на екскурзоводите, които водят там туристи с организирани пътувания ) , но не успявам да го намеря в търсачката.
Някой дали може да ни даде някаква насока ? Също ще съм благодарна, ако някой, който   е посещавал Лувъра в ден с безплатен вход, да се включи и да каже какво е положението с чакането Simple Smile

# 441
Протестите са в събота през деня около Триувфалната арка и по Шанз-е -лизе.Препоръчвам да избягвате района в този момент.Посетете други места в съботния ден!Приятно изкарване!

Нашият хотел е доста близо до Триумфалната арка, знаете ли по-конкретно от колко до колко са протестите ?

# 442

Нашият хотел е доста близо до Триумфалната арка, знаете ли по-конкретно от колко до колко са протестите ?

За съжаление протестите на са до секунда разчетени,но хубавото е че се ограничават само до главните улици.Ако хотелът ви е в пресечка,бъдете спокойни.Следете за градския транспорт,защото в такива случаи в района на демонстрациите не работи.

# 443
Предварително се извинявам, че продължавам с въпросите, но наистина се притесних!
Какво имате предвид, че затварят градския транспорт? Въобще ли няма такъв или не спират на тази спирка? Защото ако отидем до Дисниленд, например, едва ли можем да се приберем след това Sad((
Сега проверих в Google и последните новини са, че след последните инциденти има издадена забрана за протести по Шанз Елизе! Обявяват ли предварително къде ще са протестите за конкретен ден?
Благодаря на всички, които ще се включат с информация!

# 444
Една седмица предварително обявяват къде ще са протестите и в кои отсечки няма да работи транспорта т.е. ще минава гратис.

# 445

Благодаря !
Някъде из темите бях прочела, че някой беше описал какво най-важно да видим в Лувъра ( програма на екскурзоводите, които водят там туристи с организирани пътувания ) , но не успявам да го намеря в търсачката.
Някой дали може да ни даде някаква насока ? Също ще съм благодарна, ако някой, който   е посещавал Лувъра в ден с безплатен вход, да се включи и да каже какво е положението с чакането Simple Smile

Ние бяхме на безплатен вход преди 2 години, но тогава беше цял ден, влезнахме за около час въпреки че опашката беше огромна

ориентир за най-интересните неща в музея
https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/france/ga … nd-things-to-see/
https://www.planetware.com/paris/louvre-f-p-l.htm

# 446
  • Burgas, Bulgaria
Estel92, включвам се с прясна информация.

Тази събота имаше демонстрация на жилетките на Шанзелизе (те са ограничени само там). Аз живея в квартал в западната част на Парижката агломерация и до центъра на Париж се придвижвам с РЕР А. Имах среща с приятели в ранните следобедни часове на хълма Монмартър. За РЕР A беше затворена само спирката Charles de Gaulle–Étoile, а за метрото  - спирките на линия 1, които се намират между Charles de Gaulle–Étoile (Триумфалната арка) и Тюйлери. Всичко друго си работеше по график. Навсякъде си беше много спокойно, с изключение на многото туристи, с които едва се разминавахме. Blush На връщане в 20.15ч. от затворените спирки на метро 1 бяха пуснали само спирката George V и за мое щастие Charles de Gaulle–Étoile. Не се притеснявайте, все някое от другите метра ще води близо до вашия хотел. Спокойно си се разхождайте на други забележителности в събота.

SunshineP, не в неделя, а в събота, ако искате да влезете безплатно. Hands Point Up
Преди беше през деня в първата неделя на месеца, от ноември до края на март. Сега е вечерта в първата събота на месеца, но през цялата година.

# 447
От тази година безплатния вход за всички за Лувър е в събота след 18:00 часа, като музея работи до 21:45. Изобщо не сме го мислили като вариант, защото очаквам да има много хора тогава, отделно, че е късно и няма много време. От друга страна, заради евентуални протести е възможно много хора да предпочетат съботата за Дисниленд или Версай и да няма големи тълпи, но пак времето е много ограничено. И да сме честни, изобщо не е скъп входа за Лувър, имайки предвид какво има вътре за гледане, безплатния вход за деца и младежи и изобщо на фона на всичките харчове в града.

# 448
Благодаря на всички за отговорите.
Далеч не е проблем таксата за входа. Първоначално бяхме планували да го видим само отвън, но видях, че престоят ни съвпада с първата събота на месеца и помислих дали не може да се възползваме да влезем и да погледнем. Престоят ни не е насочен към разглеждане на музеи, рожденичка съм. Искам да се разходим, да усетим атмосферата и да разгледаме главните забележителности , до колкото ще можем да  вместим.
Не е проблем и късния час, хотелът ни също е близо.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 15:54 от SunshineP

# 449
Разбирам те чудесно. Аз също се опитах да пробутам на ММ еретичната идея да не влизаме сега в Лувър, така и така пак ще ходим до Париж през ноември или февруари, ще е по-студено и по няма да става за мотаене по улиците, но той не се съгласи. Пък и детето все още сравнително бързо се отегчава, макар да му е интересно. Мен лично в Д'Орзе повече ми се влизаше сега, ще видим дали ще го вместим.

Общи условия

Активация на акаунт