Париж - 14

• 75 478
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Затварят станциите из центъра, в деня на протестите. По този повод се наложи да ходим пеша до следващата станция в посока Версай. На връщане също влакът спря една станция преди нашата и край, последна беше тоест. Та се пригответе за изненади. Аз не знам къде се проверяват предварително тези неща.
Лувъра така или иначе не е за един ден, така че влезте си спокойно сега,ще остане и за следващия път.

# 451
Момичета, да ви се похваля, най-накрая купих билети за айфеловата кула. Ние пътуваме живи и здрави на 28.04.и аз исках да купя билети за 29.04. От м.02.всеки ден проверявах в сайта и все нямаше пуснати. В момента на сайта има билети за целия април.

# 452
  • Русе

Надявам се, че ще ме извините за офтопика - дъщеря ми от есента ще учи и живее в Париж, та сме на етап организиране на настаняване. Моля, живеещите в Париж, при желание от тяхна страна да ми пишат на лично съобщения, за да ми помогнат с битови въпроси. Мерси.
И за да не е само офтопик едно уточнение, "затварят" станциите не означава, че метрото спира или не минава от там, а че не можеш да слезеш на тази станция. Моето мнение е, че станциите на метрото не са толкова далеч една от друга, а смените на линии са доста, така че можеш спокойно да се организираш слизане на близка спирка, макар и със смяна на линията. При РЕР е малко по тегаво, но не и невъзможно. Разпечатайте си по една карта на метрото, ако ви е трудно с телефона, аз си я държа в джоба(сгънат лист А4), за да виждам имената, на които трябва да сменя или сляза. Може да се вземете и карти, но е по-тегаво да ги разгъвате и сгъвате, особено в час пик когато има много хора, учудващо за мен това беше около 15.30-16,00часа.

# 453
  • София
Привет, някой знае ли къде мога да намеря повече информация за нощта на музеите е Париж? Разбрах, че ще е на 18 Май, но  не намирам нищо допълнително.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 15:29 от Поничка (с крем)

# 454
# 455
Една седмица предварително обявяват къде ще са протестите и в кои отсечки няма да работи транспорта т.е. ще минава гратис.

Здравейте!

Има ли информация някъде дали на 13.04 събота ще има протести на жълтите жилетки и от колко до колко часа ще са, ако има?

# 456
Извинявам се за тъпия въпрос,но пак не съм наясно за тези карти Навиго,мъпреки че и в темата и в сайта четох. Като си носим снимки,как се прикачват? И ние пристигаме в неделя,можем ли да ги ползваме още от същия ден до петък?
Извинявай те още веднъж, че пак за тези карти..

# 457
Картата представлява пластика и отделно едно картонче, на което се лепи снимката и се оише името. Тези двете се пъхат в един пластмасов калъф, прозрачен. Там ни лепиха снимките. И за всяка карта с отделна транзакция се плаща. Малко пипкава работа, но хората помагат.Картите мисля бяха от понеделник до неделя.

# 458
Картите са от понеделник до неделя.

# 459
  • Русе
На мястото на снимката им а двойнозалепващо и я лепите там. Нищо сложно няма, ще видите. Важно е да има снимка и да е написано името по лична карта на латиница. При евентуална проверка. Валидни са от понеделник 0.00 до неделя 24.00часа, така че НЕ не може да ги ползвате в неделя преди понеделника. На машината на вход има лилав кръг до който се допират. В самата пластика има чип.

# 460
Много,много ви благодаря!

# 461
Мили дами благодаря много за полезната информация, която предоставяте!

Можете ли да ми кажете колко часа е трансфера от летище Бове до центъра на Париж (Айф.кула например)?

# 462
От Бове има транспорт до Порт Майо, от там взимате метро, РЕР, автобус...

https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/acces-et-transports/navettes/

# 463
Предлагам код 10% отстъпка за Booking, ако имате нужда ми пишете на лично.

# 464
Завърнахме се от Париж. Не бяхме ходили и се влюбихме в града .
Бяхме отседнали в много удобен район, не сме ползвали метро за разходките ни. Единствено, за да стигнем до Монмартър се качихме на автобус, тъй като денят беше събота и нашата спирка беше затворена, заради протестите на жълтите жилетки. Хотелът ни се казваше Le Petit Medeleine , ако някой се интересува. Стаите бяха тесни, както повечето там предполагам, но изключително добре поддържани ( може би малко по-тъмни отколкото трябва) Персоналът беше много любезен и отзивчив. В деня, в който имахме резервация за Айфеловата кула бяхме изпуснали, без да разберем , билетите в асансьора и собственичката ми се обади по телефона, за да ме предупреди .
Не бяхме планували посещение на Лувъра, но престоят ни съвпадна с първата събота на месеца и решихме да се възползваме. Имаше доста опашка, но не мога да кажа, че сме чакали с часове. За кулата имахме резервация за 19:30 и не сме чакали изобщо, влезнахме буквално за няколко минути, дори на асансьора ни предложиха да се качим по-рано, ако желаем.
Направи ми впечателние, че в ресторантите, в които попадахме нямаше менюта на английски, което малко ни затрудняваше.

Благодаря на всички за съветите и насоките

Общи условия

Активация на акаунт