Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 114
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Баницата с праз и заливката на мусаката ме оплюнчиха! Пишете и мен за гостито!

# 136
Баницата с праз и заливката на мусаката ме оплюнчиха! Пишете и мен за гостито!

И аз до mariat оплюнчена , ама какви вкусотии само сте наподредили!
Merelenda, нЕмам думи! Heart Eyes bouquet chef
mama iasi, и аз на опашка за рецептата на баничката.  bouquet chef
*sve*, много апетитно! Heart Eyes bouquet chef
sem22, залепнах на тия пръстчета-филета, как ги докара такива еднакви! Heart Eyes bouquet chef

Аз само с един импровизиран десерт за оползотворяване на бишкоти

# 137
  • там където има винаги вятър
sem -  рецептата е от доста време, записала съм че е от бг мама - но толкова/име никакво/  newsm78 Сега се порових из гугъл, но всички рецепти са с 4 яйца, а при мен са 2  Rolling Eyes Никога не става глетава, само  леко спада като я извадя от фурната Embarassed
Скрит текст:
2 яйца
1 ч.чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка хл. сода
1/2 ч. чаша олио
2 ч. чаши брашно
сирене - натрошено с вилицата слагам на око, може би е 1 чаша и малко повече
Мажа тавата/в моя случай плакето - правоъгълна тава, някъде 20/25 см  Thinking / с олио и леко поръсвам с брашно.
Загрявам фурната на 170-180 градуса с вентилатор.
Разбивам яйцата с вилица. Прибавям киселото мляко, в което съм разбъркала хл. сода да шупне, разбърквам леко, добавям олиото, брашното като вече използвам дървена лъжица. Прибавям и сиренето. Това е.

st.Dobri не си признавам за постна супа с бучки сирене, защото никога не съм яла  Crossing Arms
И аз като  sem съм яла и такава правя но с лапад и  никакво сирене.

Тайна
ме изпревари за рецептата - пресен лук, лапад, сол, червен пипер, вода, ориз и накрая застройка - без сирене.

# 138
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
записах си рецептата, ще опитам дали ще докарам бабината сладка супа.

та какво казвате? гости... бели нощи...
едвам ме навихте значи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 139
  • София

Joy и мен, едва се навих.. Wink
За мой срам и резил спаначена супа не мога да правя и никога не правя. Не мога.  Confused

Тази прекрасна питка -  путманик  дето е на осмица, кой ще ми пусне рецепта? Благодаря!

# 140
  • Русе
Даа, и мен така! Smile
Относно спаначената супа, отдавна не бях правила и потърсих някаква идея в гугъл. Излезе ми снимка на Пепчо и погледнах там - https://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_21.html
Не съм слагала картоф и морков. По принцип не харесвам ориз в супа и затова навсякъде слагам фиде. Сиренето добавих след сервиране, защото милото нямаше да одобри.
labrex, чинийката с импровизирания сладкиш е за мен, нали!
sem22, вкусно е при теб!
mariat, благодаря!
За баницата използвах за първи път къпани кори. Харесаха ми много, едни такива влажни!

# 141
Никога не бях яла като малка спаначена, или супа с лапад (изобщо зелена) , но когато пораснах Simple Smile поправих тази грешка Така правя спаначената супа със  сирене https://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_21.html Без сирене не мога да я ям Simple Smile  а от тази пролет няколко пъти правя и крем-супа https://pep-4o.blogspot.bg/2018/03/blog-post_5.html  - нали има крема-сирене, пак я харесвам. Дори повече от другата, с листенца Simple Smile

Све, като малка при мама и баба супата беше само с фиде Simple Smile после милото като се оженихме ядеше само с ориз. Добре, че децата пораснаха , та оцениха повече фидето в супата и аз сега навред го слагам Simple Smile дори в супата топчета.

фръц-фръц, аз вече съм се организирала за белите нощи. Живи и здрави само.

Сега ще си покажа вечерята Simple Smile и  едни пилешки хапки с воденички съм заложила, но ще трябва и за утре да приготвя нещо, че път ни чака.

Печени  млади ребърца Wink с мед и горчица

# 142
Марчева, да кажа как правя аз спаначената супа.
Бланширам спанака. После изцеждам и обръщам на дъската. Там го минавам с ножа на две на три. Задушавам морков в тигана. Добавям и 2-3 картофа. Доливам вряла вода и оставям да поври. Може да добавиш бульон, подправки....
Когато чорбата се обогати на вкусове махам от котлона и пасирам. Получава се рядка крем супа. Слагам и бланширания спанак. Ако съм подготвила и няколко запечени гъбки- сега е момента да ги сложа. Повира малко, слагам бучка масло и махам от котлона. През това време съм объркала 2 жълтъка и ги добавям като застройка. Това още повече сгъстява супата. Сервирам със сметана, настърган пармезан, нещо като чипс от бекон. Много ми е вкусна.

# 143
  • София
Бобена салата, джолан с картофи в плик и чиабата/чабата, на която забравих да сложа сол .

# 144
  • там където има винаги вятър
У нас се правят два вида супи:
 - пилешка, топчета - с фиде
- агнешка, лападена, оная със зелевата чорба и св. месо - с ориз

# 145

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 14:51 от denyil

# 146
  • София-Младост
Обожавам качамак! Нали е това на горната снимка?

# 147
Да,качамак(от мързеливите манджи за обяд)-снимката беше мн.кофти и я смених...добавих и врялата вечеря...

# 148
  • София
Мариат, чудесна рецепта, но няма кой да ми я яде, не се харесва спанак и всякакви зелении, отхвърлени са, затова и не я готвя.

От мен, за днес една друга супичка - Супа Тоскана

# 149
Много питателна тази супа Simple Smile съвсем по мой вкус.

Мариновани свински ребра на скара от снощи http://pep-4o.blogspot.bg/2018/04/blog-post_28.html

рулца от тиквички с козе сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2018/04/blog-post_15.html готови за път

по една гюзлема http://pep-4o.blogspot.bg/2017/10/blog-post_15.html и дим да ни няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт