Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 140 108
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 12 245
Тарта с тиквичка и  прошуто - Ивана Кръстева





Малко земелки, пускала съм ги, но сега отново



Капрезе авокадо

# 121
  • Мнения: X
Тартатата изглежда страшно вкусно. Heart Eyes
Нещо набързо от мен -Eierspätzle .

# 122
  • София
  • Мнения: 12 245
Тартатата изглежда страшно вкусно. Heart Eyes
Нещо набързо от мен ..........................

Тартата наистина е много добра, но това какво е , предизвика силен интерес в мен, сподели  , моля ти се, благодаря.

# 123
  • Мнения: X

Тартата наистина е много добра, но това какво е , предизвика силен интерес в мен, сподели  , моля ти се, благодаря.

Eierspätzle е вид немска паста. Вкусът обаче е доста по различен от класическата паста. При нас се продават в такива пакети. Варят се  между 10 и 15 минути, ако ще ги ядем като основно, както днес, ги запържвам леко в масло. Може да се направи сос към тях или да се добавят различни сирена.  Германците често ги използват и за гарнитура.

Не знам продават ли ги в България, но може човек да си ги приготви и у дома. Рецептата е много лесна.  От 500 гр брашно , 5 яйца, щипка сол и 220 мл вода се забърква еластично тесто. Остава се да почине малко около 10-15 минути. От тестото се правят малки фитили и се варят в подсолена вода. При домашните правилото е да се варят докато не изплуват нагоре.

# 124
  • Мнения: 8 032
Преди доста време такъв пакет ‎https://samgurman.com/wp-content/uploads/2015/12/combino-schwabische-spatzle.jpg съм купувала от Лидъл.Не повторих- много трудно го изядохме...явно не сме свикнали на немските гозби.

# 125
  • Мнения: 4 136
Тук в България се казва Шпецле . От Лидл и  Кауфланд съм  взимала. Правила съм го с пилешки късчета и зеленчуци  и си е вкусно .

# 126
  • София
  • Мнения: 15 846
А това шпецле, което е от рядко тесто и се капе през сито във вряща вода, друго название  ли има?

# 127
  • Мнения: X
А това шпецле, което е от рядко тесто и се капе през сито във вряща вода, друго название  ли има?

На този вид шпецле при нас им казват Knöpfle.

# 128
  • Мнения: 12 866
Да си покажа и тук вчерашната заигравка с люляка.

Панакота с дъх на бял люляк и лимоново желе



Снимка и на опит за китайски пържени хлебчета. Станаха много вкусни, но преди да пусна рецептата, май ще ги направя още веднъж, поне да се опитам по-хубаво да оформя.


И пържени панирани пилешки хапки в импровизиран сладко-кисел сос, който се получи много добре и се одобри от всички.


Правих и пица, там вече снимките са вечерни и доста тъмни, но се вижда, че е пица Simple Smile


И подобно на Лабрекс, дето беше пуснала питка-тутманик.


# 129
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Любимата на внучката бъркана баница

# 130
  • Русе
  • Мнения: 2 256
Да взема да се запиша в темата най-накрая. Следя ви редовно и всички вкусотии съм видяла! Hands Clap
Агнешко с дроб сарма


Баница с праз



Спаначена супа


Мусака

# 131
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 011
в спаначената супа има ли сирене?

имам детски спомен за постна супа с бучки сирене. никой не си признава, че я помни, никой не се сеща как се прави....
Sad Sad

# 132
  • София
  • Мнения: 15 846
в спаначената супа има ли сирене?

имам детски спомен за постна супа с бучки сирене. никой не си признава, че я помни, никой не се сеща как се прави....
Sad Sad
Аз винаги със сирене я правя.А е толкова лесна.

# 133
  • Мнения: 1 265
в спаначената супа има ли сирене?

имам детски спомен за постна супа с бучки сирене. никой не си признава, че я помни, никой не се сеща как се прави....
Sad Sad
Моята баба когато правеше супа от лапад (едно време спанак по-малко се намираше в магазините ?!) или киселец - когато сервираше отгоре слагаше натрошено сирене. Но.....тя слагаше ориз и морков + застройка/запръжка с повечко брашно; да стане по-гъста. Това помня, защото после и аз съм я правела. Домати обаче не се слагат.
Момичета - в по-предните постове чета за кандидат гости. С НАЙ-ГОЛЯМО удоволствие! Изчакайте малко до края на май, че да "хванете" белите нощи. Чудна красота е! Торта - каквато вие искате ще бъде. А Марчева ще ни направи лимончело.
mama iasi- тази бърза баница как я правиш? Нямам идея, но аз колкото и рецепКи да съм пробвала - все глетава ми стои?! Не се ли изпича, аз ли не улучвам Т*......
Merelenda- искам от твоя туПаник (както го наричаше моя син като малък).  Много апетитно изглежда. И десерта не е лош Smirk
*sve* - придърпвам си чинийката с агнешкото

В "наше село" днес: пълнени багети, посен боб и панирани рибни филета (за дояждане)






*докато пишех и Тайна ме превари с отговора.

# 134
  • София
  • Мнения: 15 846
Сем и аз с ориз.Запръжка с лук и червен пипер, наливам и вода, солчица, слагам спанака, киселеца или лапада(или смесено) да омекнат, варя малко и сипвам чашка ориз, и той да се свари.Накрая застройвам с яйце и кисело мляко и бучки сирене.Обожавам да слагам и корените на спанака, това е най-вкусното на целия спанак.Simple Smile Откакто ми го каза една жена, само се ядосвам колко много вкусни коренчета съм изхвърляла през повечето време на готварския ми стаж.

Общи условия

Активация на акаунт