Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря, marchеva14 , голЕм бързак си       Stuck Out Tongue    Yum    Yum
Така де, да свърша и аз някоя и друга полезна работа. На обяд  в обедната почивка отварям и ти... веднага ми се появи първа от въпросите , сега как да не отговоря, няма да се мотам , може да искаш да го приготвиш веднага и аз бързам.  Simple Smile
У нас се дояжда от вчера, и кой каквото си намери. Това е. Утре ще го мисля.

# 181
И подобно на Лабрекс, дето беше пуснала питка-тутманик.

Merelenda- дай моля те рецепКа за тестото, че с Марчева не преставаме да чакаме и да мислим тази вкуснотия (плийз) Sparkling Heart

У дома - празнично още от събота (че се събраха три дни)
* закуски разни - пай с риба тон

Скрит текст:

* ролца с дип от сирена

Скрит текст:

* панирана червена капия

* канелони със сос Бешамел

* за десерт - еклерчета с шоколадов крем, Чийз кейк в чаши и Тирамису

* Салатите и разните му там "приядки/предястия" останаха не снимани. Мдааа....личи че имам пълна къща с гости Smiley

На всички вас пожелавам един прекрасен и слънчев празничен ден (в Осло отново вали дъжд Confounded)

# 182
Не съм разбрала, че за моя питко-тутманик иде реч. Извинете.
Рецептата е като тази, с разлика, че сложих 1 яйце и 1 белтък вътре, а намазах с жълтък разбит с прясно мляко.
Тестото е разделено на 3 части, всяка разточена, намазана с масло и поръсена със сирене, навита на руло и сложена подобно на подкова в тавичка.
https://vkusenden.blogspot.bg/2017/10/blog-post_22.html

# 183
Мекици за закуска

# 184
  • ВАРНА
 Вкусни фъстъчени бисквити с парченца шоколад

# 185
И у дома мекици,  вчера само мекици ми се пречкаха пред погледа,  накрая замесих тесто и днес сутринта мирясах 😂

Грах яхния с картофи и рециклирани шишета

# 186
  • София
Много рядко се разписвам в темата, но съвсем редовно ви следя и черпя идеи.
Днес
Корейските чушки на Тайна. Разкошни са Gift Heart

и за да използвам темпурата, която ми остана, едни панирани тиквички

# 187
  • София
Радвам се,че са ви харесали.Аз сега ходих до магазинчето, но бяха свършили  Confused.Взех си варен боб и пресен лук, за салата с пресен лук.

# 188
  • иска ми се Варна през лятото
Скара, бира, таратор за деца (без копъН или без нищо  Grinning казаха), копфсалата с нар

# 189
  • иска ми се Варна през лятото
Цитат

* ролца с дип от сирена

Скрит текст:

Sem, лелеее, каква е тая вкуснотия за изложба?! Заедно ли се печат? Едва ли!? Но кое как?

# 190
  • София
Свинско контра филе с пълнеж от аспержи и други работи,  гарнитура гъби с масло . Страшно добре стана.  Доволна съм.

Правих и един сладкиш, уникално красив е, видях го на фото, но лошо обяснена рецепта, не обичам когато няма подробности. Пише си някой ей така през пръсти, само да си пише, а ти се сещай ако можеш,  защо пише тогава???
Не съм доволна, но ще го снимам и покажа, но след малко, да стегне още малко. Ядосах се, защото ми отне време, можех да забъркам нещо сложно и да го приготвя  перфектно, и на вкус и на визия, както и друг път съм го правила. Много се ядосах, а заради него обиколих пазарите да си намеря тъмен и бял люляк. Аз съм си виновна, че чета разни измислени ............ няма да кажа какво.  Banghead

# 191
  • София
Пак хляб, този път в отделни тавички, шкембе чорба още в кукъра и пържолки.Салатата не снимах.

# 192
  • София
Люлякова торта

# 193
  • Montana, Bulgaria
Здравейте момичета и момчета. В тази тема само ви гледах до сега, но е време да се включа.  Тъкмо извадих закуски те на ММ за работа от фурната.... ммм. ... реших да ги пробвам преди да са изчезнали и едва се спрях да не вечерям отново хахаха
Тесто за пица с праз, кромид и кайма.

И залепнат за онзи прекрасен Дзверски вкусен блог. Добре, че не съм го срещала, докато бях бременна. И без друго тогава го карах само на мръвки, а там има такива изкушения... пак се облизвам. Май е време да лягам преди да почна пак да готвя хахаха

# 194
  • София
Последно питане имам и отивам да лягам, че стана сутрин  Simple Smile
Онази разкошна пухкава  пита с масло и сирене , та за нея нещо не ми е ясно. В рецептата е изброене: вода, мляко и т. н и мазнина 50 мл олио , то се слага в тестото, нали , а маслото което е разтопено е за намазване на правоъгълните парчета тесто , нали така да не направя грешка. Благодаря много от сърце!
Лека ви!

Общи условия

Активация на акаунт