Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 070
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Що да те е страх? Захар колкото в сладкото, толкоз и в люляка. Все захар.

Как са глухарите на вкус? Никога не съм яла.
А Бети рисува винаги красиви картини.

# 211
  • DE
Скарахме се ние окончателно със захарта преди година и половина и неща вече и да я погледна-както и всичко сладко което се продава. От тогава олекнах с 18кг
Бети така омайва в блога си, че понякога ми ида да залепна на някоя ливада и да паса, паса
Аз нямам оризово брашно и импровизирах с църевично и лимецово
Края на седмицата ще ги направя пак, да са фръцна пред гости Simple Smile

# 212
  • София
..................marchеva14  погледни на Хриси в блога, тя обяснява добре, а за снимките и думи нямам  RelaxedYumYum
По спомени мисля, че харесваш рецептите и на сестра и
Ивана Кръстева-Pieroni, която е чудесна  кулинарка
.....................................
Ха, аз точно оттам крада рецептите им и двете са прекрасни кулинари.  Точно по тази рецепта на Христина приготвих  люляковата торта. Снимките са ѝ разкошни, вероятно малко са пипнати, но така трябва да бъде, да се засилят с малко цвят  и визия.
 Някой анонимен е направил запитване, точно за това което не ми беше ясно и сега е редактирано, но има още един пропуск, но не ми е удобно да питам и да  прави жената още корекции.

Има още една прекрасница която следя и често ѝ крада рецептите, сега я виждам тук и я поздравявам специално и много и благодаря за всичко дето успях да открадна,  Ayradyss за теб става дума, да си знаеш , че си те следя най-редовно, записала съм се при теб и още във фейс-а. Днес видях  тази супичка, броколи и картофките, гледах, гледах и се отказах. Супичката ще я врътна, нямам проблем, ама не мога да постигна красотата на снимката ти, затова се и отказах. Моите поздравления, фантастична си!  chef bouquet

Панираните глухарчета ги видях  излязоха ми и те, и ги прескочих, къде да ходя да ги търся, около мен ливада - няма , а и да има пък много кучета има, така че отпада категорично.

Харесаха ми и кюфтачетата, чудесни са, ама много ми е месото, тази седмици един път ядох месо, стига ми толкова.

Облизах се за чушките с праз , яйца и пресен лук!

Кашкаваленото суфле е разкошно на вид!

От мен постничко, -  Аспержи на грил-тиган с филиран бадем и масло + картофки с масло и копър. Чудничко.   Simple Smile

# 213
И от мен няколко манджурля Relaxed

Тия дни имаше скара и картофки

Опит за крекери с ленено и сусамово брашно, ама като съм заспала и съм купила брашно от небелен сусам, горчилките ми заминаха в коша. Хаха
И палачинки пробвах. С белен сусам ще е съвсем друго, но опитът учи. А небеления ще включвам по малко в някои печива, че уж по-здравословен и да не замине и той в коша.

Следват: Панирани пилешки хапки с оризово брашно и сладко-кисел сос

Втори опит за Пържени китайски хлебчета

Един вариант на сладък Свински джолан с круши и джинджифил Това ястие не е за всеки Simple Smile

И последно е недобре изпипаната визуално Млечна панакота с градински чай и ягодов сос

# 214
  • София
Пробвах да направя френския омлет на Жак Пепен, дето го мъчат у Хелс китчен, ми много лесно стана.Вътре е със сирене, не с кашкавал.

И пръжнах кюфтенца на внука.

# 215
Диетичен ала огретен-без мазнина,без кашкавал...едно голямо нищо...(готвя отделно за младеж с тежко акне и се чудя вече с какво и как да му "напълня"кокалите...186/63),ако има някой със съвети и тук(бях питала в темата с? -те)ще съм безкрайно благодарна.

И за останалата част от фамилията

# 216
Аз идвам с
Пица

Пълнени чушки, последните домашни от фризера, с млечен сос

Лава кейк.

П.п Личи си, че снимките не са правени с моя телефон 😀

# 217
  • софия
Скрит текст:
Брат ми страдаша от зверско акне /говорим за 97-98г, но принципът е същият/ Ние вкъщи си ядяхме така или иначе подходящо меню за акне Simple Smile Човекът нагъваше сурови чушки пълни със сирене вместо чипсове и солети. Или само сирене поръсено с червен пипер и вместо захар - плодчета. Но нещото , което избави брат ми перманентно от акнето беше рибеното масло на таблетки + много риба за хапване. И едно друго нещо , което хрумна на баща ми. Таблетките рибено масло леко се затоплят и се разстопяват - получава се смес за мазане - вълшебно. Тогава рибата беше много евтина. Купуваше се скумрия, режеше се на всевъзможни тънки парчета и се полагаше в/у добре изчестено с лимон лице . Брат ми от бяло пъпчасало лице за 6 месеца се превърна в красавеца на у-лището и има точно един мини белег останал. Дано съм била полезна.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 16:16 от bubanka

# 218
  • София
Скрит текст:
За акнето не са много подходящи млечните продукти.

# 219
Скрит текст:
знам,но един път в седмицата му позволявам...
Благодаря за съветите!

# 220
Сем, гостите у вас ли са още, много е вкусно при теб тия дни!

Пилешка супа у нас от тия дни

грах с глиган

пълнено агнешко бутче с гъби http://pep-4o.blogspot.bg/2018/05/blog-post.html

и подправката за супи изсушена и прибрана в буркани.

Хубави празници на всички!

# 221
  • Montana, Bulgaria
Като за гости Бостън крем пай

# 222
MoHu Todorinskaако само знаеше как го обичам тоя Бостън, ммм............веднагически щеше да резнеш едно парченце! Heart Eyes  bouquet

пеп-4о, всичко е от апетитно по-апетитно, но ми иде да грабна виличка и да избоцкам всичките грахчета! И грах много обичам, ама къщните му се назлъндисват. Heart Eyes bouquet

Пици, омлети, кюфтенца, скари.......нИ сЪ издържатИ! Crazy Heart Eyes bouquet chef

Батето много ме грабна с онова красиво саханче с дробче, тая вечер пробвах да го повторя. Ама, кАт нямам саханче пък.........Батето, бърдже да кажеш отде да се снабдя с едно?! Та в тавичка, но е наистина вкусно, особено сосчето, разкош! Heart Eyes bouquet

Мързелив/а тутманик/баница....,

канелен кекс

и  кексчета.

# 223
Вкусно и апетитно при всички Smiley Flowers Rose То разни скари, дробчета, агнишко. Гарнитури - каквото душа ти иска.
Марчева - днес спИЦЯлно си купих аспержи. Като видях твоята снимка и....
Пепи гостите ги отпратих още в сряда.(То това тяхното Торонто-Осло го направиха като Халите-Лъвов мост в София).
Аз днес го карам мързеливата - една салата броколи и кой какво намери в хладилника.  Thinking

denyil писах ти ЛС

# 224
  • София
Днес си пържих побългарена сиврия, само с кайма, без никакви панировки.

Общи условия

Активация на акаунт