Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 058
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Днес основното е "готвен миш-маш",а мръФките са по избор и заслуги Wink

Дописвам-панирани кашкавал и пушено сиренце в кори
Кайсиев пай

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 20:08 от denyil

# 256
  • DE
От мен:
Кюфтета c бял сос с два вида доста миризливи кашкавали

Супа oт кавяви гъби и праз, пушено пил. бутче

Нещо сладко от креместа извара и размразени плодове(микс)

Туната, сподели моля, как се правят тези палачинки с бадемово брашно

# 257
Добро утро, с поръчката на един Рожденик-"забраванки"

# 258
  • там където има винаги вятър
Вечерята ми /един бил на диета, друг липсваше/

И десерта за всички /с останалите сметани от крема на тортата/

# 259
  • София
Първият ми опит за пилешка шунка в шунковара.

Не прилича на шунка на външен вид, но е много вкусно. Трябва да помисля и нещо за цвета, защото так аизглежда много бледо и неапетитно. Може би ще добавя сок от цвекло или малко хранителна боя следващия път

# 260
Добър ден на всички Flowers Hibiscus
Искам наденичка от denyil;  кюфтета с бял сос и пушено пил. бутче (такова тук просто не се продава) от matze ; от Тайна пържено пиленце; няма да откажа да пробвам шунката на Onna- нищо че не ѝ харесва цвета; салатката и десерта ще бъдат от mama iasi . Ураааа......днес няма да готвя (ще ям у вас) Smiley

*снощната ни вечеря - ориз по тайвански, пълнени гъби, салата и мини-кюфтенца

* закуската от днес - солен кейк по рецепта на mama iasi, за което безкрайно благодаря Sparkling Heart (много исках да направя такъв кейк, някога някъде бях яла; но винаги ми излизаше глетав и сбит - колкото и опита да направих - а сега е супер!)

# 261
  • там където има винаги вятър
sem, радвам се че соления кейк /за внучката  е най-вкусната баница Wink/ се е получил. Веднъж и аз да помогна, въпреки че рецептата не съм я измислила аз  Peace

# 262
  • иска ми се Варна през лятото
Чудно, студено, домашно розе за вечеря Grinning, гарнирано с печена на скара дъгова пастърва със зеленчуци, сос от нар, лимон и джинджифил

# 263
  • София
Кюфтенца от печени червени чушки - ПЕПИ, БЛАГОДАРЯ!!  Hug Чудесна рецепта, днес си  я намерих при теб, спретнах я веднага, въпреки че първите отидоха в машината за боклук, разпаднаха се, сместа трябва да е доста по-суха, т.е. повече галета са необходими. Няма значение, следващите бяха перфектни.. Simple Smile

# 264
Ооо, чудесни са ти станали! Сместа трябва сам да си я донагласи човек, заради водното съдържание на чушките, но ти си успяла!

# 265
  • ВАРНА
 Баница Добруджанска кавърма с домашно мляко

# 266
  • София
Вчера и днес.Опит за дърпана баница, малко покъсана кората, но баницата успешна.Пирожки. Пържено пиле КФС.

# 267
Спаначена крем-супа и пиле с ориз и гъби

# 268
  • Под сянката на разлистените кактуси
matze, бадемовите палачинки малко на око ги правих, ама имаше 4 яйца вътре Grinning , мляко, бадемово брашно, но малко, тестото е по-рядко от палачинково, по една щипка сол, захар и сода.

# 269
  • SHOOT ME 10 $
От мен днес едни "Магданозени кюфтенца". Божественни! Даже не знаех за съществуването им.По идея от семейната кухня на човек от форума.Имена не споменавам, с цел реклама. Но всяка прилика не е случайна!

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 18:47 от midkoo

Общи условия

Активация на акаунт