Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 063
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • DE
Tunata, благодаря!

От мен мариновано печено пиле и картофки

# 271
  • София
Картофи на фурна с хрупкава маслена коричка от корнфлейкс

Традиционни шведски захарни кифли

Ябълки в карамел

# 272
  • там където има винаги вятър
У нас продължаваме да се храним разделно или по-точно отделно  Laughing
джолан - за месоядните  Wink

по желание на внучката, отново...

през телефона не можах да я сложа в скрит текст  Embarassed
това е чашата с която меря продуктите - 250 мл

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 08:42 от mama iasi

# 273
  • ВАРНА
 Шоколадово блокче(не харесвам шоколадов бар.То по варненски трябва да е шоколодово барчИ.) с оризон и ядки.

# 274
Шунка,сирене,яйца-обяд за ученици

Шпиковано свинско с дом.сос

# 275
  • SHOOT ME 10 $
denyil Hug
Със шпикованото свинско направо ми се прищя да съм ти на гости.  smile3534
И яйцата със шунка и сирене е интересна сглобка, но аз ги свалям от огъня малко по-рано, остават по-рехави и им ръсвам отгоре червен пиперец. Не че съм голям майстор, ама тези май са малко "късно изваден-и". Освен ако не е нарочно. Прощавай за мнението. Peace

# 276
От опитни очи,нищо не може да се скрие...(ползвах за сефте нов тиган без грам мазнина,отидох да проконтролирам ученика и...Sadпокафеняха,а иначе у нас се ядат сухички-не трябва да се "воднисти",т.е.рехави..)
А желанието за гости е Огромна оценка от такъв майстор,благодаря!

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 14:18 от denyil

# 277
Прекрасни неща сте показали Smiley
Марчева - Шведските кифли изглеждат чудезно. Може ли рецепКтата? Thinking
Моите "произведения" вчера и днес:
* Кюфтета от карфиол на фурна (несполучливи, но се изядоха) и млечно чеснов сос

* салата от китайско зеле, морков, червен лук и дресинг

* свинско джолан и пилешко на фурна,  пържени картофи

* днес соса и останалото месо от джолана загрях, добавих 2 сл заквасена сметана и изсипах в/у сварени спагети. Хареса го сина.

# 278
  • София
Прави са хората, че времето лекува всичко. Ето на, почти съм си излекувала травмите от детската градина, защото вече ГОТВЯ кюфтета с бял сос. Един ден даже може би ще започна и да ги ЯМ Wink
А децата, и трите, явно не са травмирани от градината хич, защото това им е една от любимите манджи

# 279
  • У дома
Марчева, може ли рецептата за ябълките с карамел bouquet

# 280
  • Русе
Следя ви вкусотиите редовно, но не съм се появявала скоро, затова идвам с повече снимков материал.
Мини флан с бутер тесто по идея на Йоли и малки бутер хапки от останалото тесто и пълнеж. 

Печено агнешко и гарнитура от ориз с гъби.

Панирани топени сиренца и кашкавалчета със сладко от червен лук.

Пилешко бонфиле с нахут

Пилешки бутчета с картофи на фурна.

Правих домашен Наполеон, който така и не снимах, затова показвам само останалия крем.

# 281
  • София
Прекрасни неща сте показали Smiley
Марчева - Шведските кифли изглеждат чудезно. Може ли рецепКтата? Thinking
.....................
А швеЦките са много хубави, нали съм ти казвала , че ги нося на едно място, е, попитай дали останаха, няма ги вече и питат за още  Simple Smile..а и швеЦките кифли много лесно се работят и най-вече, ако имащ малко по-усилен миксер.
Пускам ти ги веднага и ще се радвам ако качиш снимка, но в скрит текст ще ти кажа подробно как да ги завиеш, ако не ти стане ясно от обясненията които съм дала, а сигурно няма да ти е ясно, `щото ги  написах  набързо, кой колкото е разбрал.
http://recepti.gotvach.bg/r-96554-Традиционни_шведски_захарни_кифлички_(Sockerkringla)

Скрит текст:
готовото втасало тесто  се дели на 24 части около 50 г. Всяко тесто с ръце се разтегля до 35-45 см, но не по-малко защото ще ти е по-трудно. Тази дълга връв я направи като дълга подкова без да е разрязана в горната ѝ част, хоризонтална е по-лесно, след това увий едно в друго краищата , до тук си готова наполовина, след това обърни към теб да е средната им част и я сгъни отново като подкова, двата свободни краища ги увий един в друг само по веднъж и ги разпредели отгоре един в дясно един в ляво. Оформянето им е точно както се оформя б /претцел , не знам как е правилно да се напише Бретцел или Претцел, защото го чувам в Германия като претцел, ама това вече е подробност, не е важно. Печеш без да се намазват с яйце, така както съм дала рецептата, а после  готови ги мажеш обилно с разтопено масло, което почти веднага изчезва, захар. Това е.   Hug  

Марчева, може ли рецептата за ябълките с карамел bouquet

Ще ти я пусна,  разбира се, но знай, че на мен не ми харесаха, нещо не е моето. Много са красиви, но този карамел нещо се отлепя , лепи по зъби, дъвчеш ...  мне. Няма да ги повторя, тази рецепта отива в забвението.

http://recepti.gotvach.bg/r-96445-Карамелизирани_ябълки_с_карамелено_мляко

ето и другите които са с цветната  захар - същото положение... мне!!

http://recepti.gotvach.bg/r-96444-Карамелизирани_ябълки_с_царевичен_сироп
Ако нямаш царевичен сироп го замени с глюкоза.

# 282
  • Across the Multiverse
*sve* , това сладко от червен лук домашно производство ли е (ако може рецепта) ? много го обичам с домашен пастет върху препечен хлаб !

# 283
  • Русе
Gigito, сладкото ми е подарък. Дъщеря ми го донесе от Англия и аз панирах сиренцата заради него.

# 284
Марчева - мноГу благодаря значи Smirk Ще ги спретна, няма как.
Gigito - мисля че пеп4о прави такива "измислици", ще чакаме да каже (за сладко от червени чушки съм сигурна) Smiley
*sve* -  идваш винаги с някоя изненада Flowers Rose

Аз днес приготвих пълнени тиквички и отново гъби с топено сирене (докато му омръзнат на синковеца)

*таратор

* Закуската - пълнена багета

За десерт има една голяяяма кутия със сладолед - който иска да си я прави на мелба; аз съм пас Nerd

Общи условия

Активация на акаунт