Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 140 050
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 265
Добър ден момичета, всичко е толкова апетитно тук. Каквото и да погледна - все ми се иска да си хапна.
Някои от вас показват вече готово сладко от ягоди. Ще трябва и аз да помисля по въпроса Thinking
ir74 - кори за баница ще намериш в турските/арабските магазинчета за хляб и хлебни изделия. Стига да има такива при теб.  И дори ги продават прясно направени, можеш даже да си поръчаш (казвам това от опит, купувала съм и съм правила като гостувах на сина ми; даже сега и сватята научих да прави. Но те са във Вашингтон).
 mspasov- темата е за ежедневните ни творения, така че никак не се притеснявай. Много от нас (включително и аз все още имаме какво да научиме). И да - тук има много майсторици (и един майстор дето се явява от Коледа на Великден Nerd но му е простено - нали ни е едничко момче ).
denyil Flowers Hibiscus
Днес реших да поглезя чедото (както казва Батето)
* чебуреки по грузински

* ягодов чийзкейк (правен по нощите)

* зелена сиврия с доматен сос - с лоша снимка
* баварска наденица на тиган, зеленчуци в масло, гъби със сос от сметана и сирена


Приятни почивни дни на всички  Gift Heart

# 436
  • Мнения: 978
Бърза овчарска салата

# 437
  • Мнения: 15 084
Тиквички, които редувах с топено сирене, домат и печена чушка. Отгоре натроших сирене и залях с прясно мляко и яйца.



Грис

# 438
  • София
  • Мнения: 12 245
Днес беше Задушница и аз приготвих за раздаване:  Панетоне - круфин - Saporitto.tv.



Най-вкусният кейк - Ossigeno





Малко бисквити



Череши


а за обяд - паниран кашкавал с гарнитура, гъби задушени в масло и френски картофи на фурна

# 439
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
   Сем, мерси. Тук има много видове, но такива не съм виждала.

    Поредните сандвичи. Добре, че ги направих предвидливо и ги взех с нас,  че откарахме в сладки приказки (майките) и игра (децата) цели четири часа 🤪.



   За вечеря - сьомга, запеканка с тиквички и рикота, гъби “ Ойстер” с масло, чесън и пармезан. И някаква салата ще измисля, ако не ме домързи. Иначе ще е авокадо натюр.





# 440
  • София
  • Мнения: 3 964
Аз се пристрастих към аспержи с бекон (за ужас на ММ)







# 441
  • Мнения: 15 084
Порция от тиквичките.


Макаронци (по Лабрекс Joy) на фурна


Сандвичи на скара по никое време

# 442
  • София
  • Мнения: 4 973
Пухкави кифлички със сирене
Рецептата за кифличките ?

# 443
  • Плевен
  • Мнения: 614
Домашна наденичка и спагети от тиквички.

# 444
# 445
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
   Mmmmm, Пепчо, тиганиците ти са уникални. Два пъти ги пробвах, нищо общо с твоите ☹  
    Днес предпразнично тук хо отдадох на мързел и скиторене с детето, затуй сме на салати и едно бързо пилешко месо на скара.








      

# 446
  • Мнения: 43 786
Оооо, тия тиганици ще ги мисля цял ден!

# 447
  • София
  • Мнения: 15 846
Снощи и аз филенца пекох, но не снимах, стара снимка.Правих и един несполучлив сладкиш и свински суров бекон в плик.Опитах и на тиган с лук да направя, но седи жилав бекона.И свинско с ориз с таратор правих през седмицата.
Скрит текст:





















# 448
  • Мнения: 2 152
Здравейте, група. Ще наруша "традицията" и ще се появя и преди друг празник - Деня на детето, а не само по Коледа и Великден. Нали уж с възрастта сме се били вдетинявали Close

класически почти хумус, но вместо с чили - със ситно нарязан зелен чесън


Класика в жанра - Боб чорба със свински крачета - https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_28.html


в неделя се измързеливих със закуската - направих гюзлеми с готови кори върху грил тигана



правих и едни пикантни черноморски скариди


ще взема да се допълня (все още няма пост след мене) с една просто уникално вкусна супа от коприва - почти изцяло по рецепта от 1928 год. - https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_19.html


и една салата, от която останах особено доволен - https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_25.html


Последна редакция: пн, 28 май 2018, 15:59 от Батето

# 449
  • Мнения: 2 152
Ще си позволя една нова публикация, вместо да редактирам старата.
Захванах се с едно напров истинско проучване за историята на емблематичното българско кебапче - кога за пръв път се поява рецепта, в какъв вид, от какво месо.
Понасъбрах доста рецепти от най-различни години на изминалия век.
Сега бих искал, ако някоя/й от вас разполага с такава да ми помогне - Книга, издателство, година на издаване, автор/и и самата рецепта.
Проучването ми е тука - https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_12.html

Последният ми експеримент с овнешко и лук е тука - https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_20.html

ида не ми се скара модератор - снимка на превъзходните последни кебапчета

Общи условия

Активация на акаунт