Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 046
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • София
Паниран кашкавал и филенца.

# 452
  • София
Скоро не съм качвала снимки ,но не пропускам да видя какви сте ги сътворили . От мен едни спагети "карбонара" .

# 453

Вечерята ни днес

# 454
  • Калифорния, САЩ
    Добра вечер за вас, добро утро за мен 😜.
      За закуска едни печени питки, ММ ги яде със сладко от боровинки.

Направих и нещо като баница с едни изостанали блатове за пай - ще се яде следобед или утре за закуска.

За обяд има пилешка супа, картофено пюре с рикота и салата от два вида зеле, моркови и репички.

Мариновала съм и пилешки бутчета - ще ги опеча за вечеря.
     Хубава вечер.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 20:35 от ir74

# 455
  • София
Здравейте, магьосници и маг Kissing Heart
Чудеса сте сътворили.

Едни сладки картофки с билки на път към фурната

И след това- в чинийка с месца и сиренца (аз ги харесвам и с двете)

# 456
Ама че сте вкуснотворци! Само  Heart Eyes Crazy Heart Eyes!  bouquet  chef bouquet chef bouquet

У нас супа топчета,

мусакица,

ориз с мляко,

крем карамел в тава

и пак грошовия кекс.

# 457
  • иска ми се Варна през лятото

Салати моркови, цвекло, зеле. Имам броколи и пържоли на скара

# 458
  • София
При мен "Спагети Хулио" - Edna.bg
При мен не бяха точно спагети , а лингуини, разкошна рецепта, нещо  по- различно от спагети с доматен сос и настърган пармезан. Много съм доволна.

Батка, душа, нямам нищо за кебапчета, това никога не съм го приготвяла, нямам и условия. Това се прави навън, а у дома да ми се умирише къщата, не става, въпреки че имам скара , но си я пазя за нова.. никога не съм я ползвала. Въпреки това ще проверя из готварските си книги, но се съмнявам да имам нещо такова. Друга рецепта с удоволствие бих ти пуснала при твое желание, италианска кухня, френска , по избор е. Дебели книги, но за кебапчета нищо не пише, тяхна грешка е.   Wink

# 459
................
Батка, душа, нямам нищо за кебапчета, това никога не съм го приготвяла, нямам и условия. Това се прави навън, а у дома да ми се умирише къщата, не става, въпреки че имам скара , но си я пазя за нова.. никога не съм я ползвала. Въпреки това ще проверя из готварските си книги, но се съмнявам да имам нещо такова. Друга рецепта с удоволствие бих ти пуснала при твое желание, италианска кухня, френска , по избор е. Дебели книги, но за кебапчета нищо не пише, тяхна грешка е.   Wink

Благодарско. Знаеш, че като няма новини и това е новина. А за скарата ти, направо ми е жал. Колкото и здрави да са, електрическата се подменя кажи речи всяка година. Стои си кротко в камината и почти всяка вечер влиза в някаква работа. Не само за печени мръФки, но и зеленчуци, и пърленки и много други неща ...

Ето и пример, филийки на скарата, вместо пържени. Потопени в мляко с яйце и ... малко подправки и направо разкош

# 460
  • София
Бърза вечеря за много гладни. Джейми к'вото иска да приказва за бързи готвения(15 и 30 минутни),  аз за по-малко от 50 минути не можах да се справя, нарочно засякох..От беленето на картофите, замесването на каймата, пърженето в два тигана едновременно и забъркването на таратора. Само омлет става бързо.

# 461
  • София
Тайне, той Джейми готви за 15 минути защото преди това 4-5 трудолюбиви помощници са подготвили всичко зад кадър за 2-3 часа и Джеймито само мята в тигана и в чинията произведението Wink

# 462
  • Калифорния, САЩ
     Започнах деня си с чаша кафе и една страхотна, полезна, лесна, много вкусна и засищаща закуска - пудинг с кокосово-бадемово мляко, чия, тахан, смляно ленено семе и банани. Стана готово само за два часа в хладилника.

И мариновани бутчета с моркови, отивайки към фурната.

Ето ги и опечени.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 20:41 от ir74

# 463
  • иска ми се Варна през лятото
Хаха, Джейми после час чисти

И аз съм бърза + пасиран батат, който беба пак не хареса и яде от бърканите яйца.
П. П. няма да казвам аз колко чистя след ядене на домат

# 464
  • София
Салата с извара, настъргани варени яйца и майонеза

Печена скумрия с вино

Общи условия

Активация на акаунт