Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 046
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Споменахте Джейми. Не знам колко са му помощниците, но съм се пробвал по книгата му Моето 15-минутно меню. При добра организация в кухнята, включени поне два котлона и фурна, наистина може да се сготви за 15-20 минути.
Има едно много голямо "НО" - става, но ако всички продукти са ти полуфабрикати.
Така правя боб с пушени кокъли за 5 минути - ребрата са пушени, а бобът - от буркан и доматите от консерва. Докато бобът завира, пущат доматите, режеш кокълите и слагаш и тях.
Ето ти - готов си 6-7 минути.
Всичко друго е ала бала.
Ето и едно подобно меню - купено готово филе от скумрия и хвърлено на скарата - готово е за 10-на минути. Едно обръщане.
Запеканка с предварително сварени картофи, сметана и малко сирена. Готова е във фурната за 10-а минути на 200С с вентилатор.
Майонеза, чиято направа отнема 3-4 минути.
Бързо е, но дали е това, което искаме всеки път.

# 466
Добър ден девойки и младеж-о Smiley Календара казва, че днес е св. Емилия - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРАЗНУВАЩИТЕ Flowers Hibiscus  Tada
Доста сте изписали и все интересни нещица показвате - облизвам се и преглъщам всеки път.
У дома последните два-три дни имаше:
* огретен от тиквички (някой го беше показвал тук и аз да не остана по-назад?!) Благодаря за рецептата. За първи път сина яде огретен без да мрънка; и аз му сложих повечко кашкавал отгоре. Но наистина се оказа много вкусен.

* гарнитурата към огретена Smirk

* вечерята на сина от снощи - чушка пълнена с кюфте (остана от каймата и аз за да не пека на скарата, а имах и чушки - та употребих продуктите). Но.....кюфтето стоеше като варено в чушката; ъъъ... имаше намръщена физиономия, няма да повторя. Таратор и току-що изваден хляб. (купен хляб вече 11 години не сме яли, аз затова и не показвам като правя?! )

* десерт - бях накупила плодове - ягоди, грозде, праскови и диня (тук свикнах да купувам по 2-3 плода или 1/2 кг - вадят ги от хладилници в повечето случаи и трябва да се ядат почти веднага, особено меките) - но какво да им снимам на тях?!

Пожелавам на всички хубав и усмихнат ден.

# 467
  • Montana, Bulgaria
Здравейте, вкуснолинчовци! От мен две рула от яйца, едното е и с малко мляко. Плънката на това без мляко е тарама хайвер с копър и чесън и сурими, а другото с малко горчица, цедено кисело мляко, майонеза, прошуто крило и чоризо.

# 468
Батето пак с вкусотии, sem22 и тя ги подредила цял куп, едни бутчета гледам, кюфтенца, картофки, яйчени рула........среднощ е, ще тичам да нагледам хладилника....... Heart Eyes Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet

От мен един много-много лесен, бърз и Економичен ПОСТЕН ШОКОЛАДОВ КЕКС

# 469
  • Калифорния, САЩ
  Закуска - палачинки с масло от слънчогледови семки.

Обяд за навън - кремвиршки тип пица.

За мен една салата - зеле, айсберг, моркови, слънчогледови семки, мариновано печено тофу, aвокадо, маруля, репички, чипс от лук, лимон, сол и зехтин.

За вечеря - пиле с ориз и зеленчуци и порцията зеленчуци на дечко.

# 470
Лабрекс, следващия път замени част от водата в кекса с червено вино.

# 471
  • там където има винаги вятър
Мъфини с обикновени вафли

# 472
пиле паприкаш с  нокедли

# 473
пиле паприкаш с  нокедли
Какво е нокедли? Аз обожавам пиле паприкаш, но нокедли за първи път чувам Thinking

# 474
  • София
Вчера крок мосю - пържени филийки по средата с кайма.Днес бутчета с таратор.

# 475
След месец затишие, малко колажна активност да отчета и тук. Нарочно колажна, че да не прекалявам с кадрите.
Печено ярешко бутче има за днес, варени картофки с копър и майонеза и салата розови домати с корнишони и сирене.

От вчера пълнени оризови палачинки с млечно майонезен сос, свинско печено, кисели краставици, кашкавал.
Черешов чийзкейк в чаши.

Свинско в сос от сайдер, батати и пресни печени картофи с розмарин и микс от пипери.
Печено свинско с кисели краставички и малки лукчета.
Кокосови палачинки, оризови палачинки 2 пъти, веднъж с шунка и кашкавал и веднъж пълнени с мед и банани.
Тутманик. Скумрия на скара с пържени картофи и салата.
Един безглутенов линцер сладкиш който на моя стомах не се хареса, но свекърва ми и мъжа ми доброволно помогнаха за изяждането му. С основа от кокосово брашно, масло, яйца, захар мусковадо.
Панирани кашкавалчета с оризово брашно и сусам.
Пълнени чушки на фурна с кайма и сосчето отново сгъстих с оризово брашно. Чудно стана.
Малай без поливка, или иначе казано - Проя. Май така се казваше.
И една енергийна закуска от дробчета в масло, салата, извара, маслини и зехтинче.

# 476
пиле паприкаш с  нокедли
Какво е нокедли? Аз обожавам пиле паприкаш, но нокедли за първи път чувам Thinking

sem22 Нокедлите са подобно на шпецлето от немската кухня, а нокедлите са от унгарската кухня. У нас много са на почит , защото ги знам от бабата на мъжа ми, която е унгарка. Тези са малко по- тъмни , защото са пълнозърнести.

# 477
  • Montana, Bulgaria
Кюфтета от тиквички

# 478
  • Калифорния, САЩ
     Това трябваше да е МОЯ обяд, но завърши почти цялото в коремчето на дечко. Имаше бис 😜.

А това е вечерята на ММ, ние с малкият ще вечеряме навън. Кръглото жълто е запържена в масло полента с червен пипер.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 01:22 от ir74

# 479
  • София
Шницели от кайма и задушени картофи на пара с масло

Солен карамел, който ми е за всякакви десерти + сладолед

Общи условия

Активация на акаунт