Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Сладкиш с череши и шоколад - "Кулинарна  работилница"

Бадемови  бонбони с фурми - "Животът може да е вкусен" - неочаквано добър бонбон, за първи път приготвям такова нещо, страшно е вкусен.

Основно си беше агнешката дроб-сарма продължава да се дояжда,... Mr. Green
Това е.

# 511
Аз от сто години съм замислила едни много отдавна хапвани сладки - масленки, слепени с фин сливов или може би шипков мармалад. newsm78 Търсих в нета рецепта, не намерих, даже приятелки ми казват, че май съм ги сънувала. Не съм, запомнила съм ги като много вкусни, маслени, с фина структура, ронливи сладчици с леко киселичкия мармалад, разкошни бяха. Та, ако някоя/й се сеща за такива, много моля да напише, поне ще минавам за нормална, а не сънуваща/фантазираща си разни вкусотии. Simple Smile Пък и рецепта ако има...........Днес правих масленки, слепени с мармалад по рецепта от нета, но не са онези. Хубави са, но нищо общо с бленуваните.
Лабрекс-че, сигурно не е фантазия. И за да не Sob - ето ти рецептата
Моите масленки (любими у дома, имам рецептата от една австрийка от 1975 година - ехеее, кога беше то?!)
масло ( с високо качество, поне 80% ) - 125 гр
пудра захар - 125 гр (пресяваш точно ТРИ пъти)
бяло брашно - 250 гр (и него пресяваш както захарта)
бакпулвер - 4 гр
бяло сухо вино (не сладко!) - 50 гр
* маслото със стайна Т*, бакпулвера смесен с брашното и всичко смесваш до много гладка смес. Тестото леко лепне).
* Поставяш го в стреч фолио (или в пергамент) - като предварително си го направила на "саламче" с Д=4/5 см. Оставяш на равен поднос за една нощ в хладилника.
* приготвяш тава застлана с пекарска хартия; много фин сливов мармалад.
* режеш охладеното тесто на резени от 0.5 см и внимателно пренасяш върху хартията.
* печеш в загрята до 120* фурна за около 50-60 мин (сладките се сушат!)
* напълно изстинали слепваш с мармалада и отгоре ръсиш с ванилена пудра захар.
** наистина са с много финна структура, леко ронливи и в същото време топящи се в устата
Дано ти харесат.

# 512
sem22, тенкю ти! Simple Smile bouquet Записах си я, ще я пробвам непременно, вкусно звучи! bouquet

marchеva14, два шоколадови бонбона и една масленка омахах, докато ти гледах неустоимите изкушения! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Среднощните ми калории на твоята съвест ще тежат! bouquet chef

vikonetka, нищо ѝ няма на шунката, апетитна е!  Heart Eyes bouquet

# 513
  • София
sem22, тенкю ти! Simple Smile bouquet Записах си я, ще я пробвам непременно, вкусно звучи! bouquet

marchеva14, два шоколадови бонбона и една масленка омахах, докато ти гледах неустоимите изкушения! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Среднощните ми калории на твоята съвест ще тежат! bouquet chef

vikonetka, нищо ѝ няма на шунката, апетитна е!  Heart Eyes bouquet

Стига , де, на моята съвет ще лежиш, аз омаах три бонбона, не мога да се спра, толкова са хубави, а утре ще ги понасям на онези гладници, манечките, чакат ме. Кейка не съм го опитала , защото вече ме е срам.  ( не мога да ползвам от грозните им емотки, няма подходящи като онези старите, онова зеленкото, за нещо, че ти е гадно беше, няма го  ..)
sem, ще ги запиша тези масленки, ако не ме домързи ще ги врътна, лесни са, а и имам един джем ли се казваше, от сливи е, подарен ми е и се чудих какво да го майсторя, ще го ползвам.
Лабрекс, не мога да помогна с тези твои фантастични масленки, не зная за какво ми говориш, дай още малко подсказка, може и да се сетя . Батката ни търси кебепчета - не можах да му услужа, сега и ти - масленки .
Влязох на новата им версия, отврат е за мен, нищо че много хора вече си я ползват, та ви нащраках на всички само шестици най-долу, ама стигнах само до осма страница, другите да си знаят, че си ги имат шестиците, всички сте фантазия.
Не ми се спи, а трябва да ставам на време, лягам си.

# 514
  • Калифорния, САЩ
   За закуска - пържени филийки със сладко от боровинки, мед и  масло от слънчогледови семки - по желание на закусвачите 😜.

Обяд - пържени кюфтета и печено брюкселско зеле; вечеря - салата за малки и големи 😄 и кюфтета яхния с много зеленчуци ( ами трябваше да оползотворя смляното месо, което купих вчера 🤪).

Ето и “следобедната закуска” за малкия:

# 515
  • Русе
Вкусотии много тук, както винаги!
marchеva14, разпреглъща ме!
Аз идвам с обикновени, но вкусни неща.
Ориз със зеленчуци

Пилешко филе с маслини, нещо като кавърма

Пилешка пържола и киноа със зеленчуци

# 516
Привет групичка, отчет с едни бисквитки с ябълково брашно, от уикенда Yum Рецепта: https://---shoretner923-2JtjXOq

Ииии от днес кюфтета от леща и булгур, рецептата тук: https://---shoretner923-2LhR9pw

Успешна седмица на всички!
Heart

# 517
  • София
Базлами. Това беше едно чудесно предложение от Кокона, сърдечно благодаря!!  Hug
Записах ги в златната си тетрадка, малко са бавни, отнеми около 60 мин върху котлона, по едно време и аз запуших,  Mr. Green но си заслужаваше.
Толкова са хубави, че може и без нищо отгоре, освен малко масълце,  сол и пипер.

и направих едно малки, точно за по лъжичка от прясното ми сладко от ягоди, в неделя го сварих. Чудно е.

vanillla, винаги си перфектна, а за снимките, просто нямам думи.  Разгледах ти и двете рецепти, за едната нямам ябълково брашно, у нас не съм срещала до момента, нямам нямам си и такъв точно печат, искам ама  - няма,  кюфтенцата са ти жестоки, но ако предложа леща и булгур на масата ще ме гледат много странно, направо недоумяващо.  Благодаря , че споделяш, моля ти се продължавай, благодаря.  Hug

# 518
За закуска:

# 519
  • Калифорния, САЩ
     За утре една бисквитена тортичка. И детската порция - скрънзава мама, не дава на детето сладко 😁.

За обяд една мнооого вкусна, витаминозна, засищаща, безглутенова, красива салата ( киноа, амарант, просо, различни цветове чушки, зелен лук, царевица, еда аме, моркови, селъри, лимон, авокадово олио, сил и черен пипер).

И по случай остаряването ми днес, решихме да се поглезим с мексикански такос - рибни, с телешко и със свинско; и много различни салци.

# 520
ir74, Честита да си!Здраве, радости и късмет!
Вчера успях да сготвя "туй-онуй"в "полеви условия"-извинявайте,че не са в чинийки,но...(леща,пилешко с лук,ориз,пил.пържолки на тиган.Имаше и спагети болонезе-без снимка)

# 521
ir74- Честит празник, бъди здрава и щастлива Flowers Bouquet Birthday
denyil - много обичам такива "полеви" манджи
Марчева - ти пак с нещо ново Flowers Hibiscus

* у дома за ужас на моя син - пиле фрикасе

* и за да не стои гладен ( че яде готова замразена пица на обяд) - ще готвя "пастицио". Затова показвам стара снимка.

* за десерт - крем карамел и плодове (кайсии, праскови, ябълки и портокали)

# 522
ir74, честито порастване! Simple Smile Да си жива, здрава, щастлива и късметлийка! bouquet
denyil, браво на теб, в полеви условия добре си се справила! Heart Eyes bouquet
sem22, каок ме съблазни с това пастицио, ще трябва и аз да си спретна такова! Heart Eyes bouquet

Да си покажа вкусната и уханна манджица по метода на Тайна "на око" - свински хапки с каквито имах зеленчуци, малко домати, чесън, винце, подправки и всичкото в тенджерата под налягане.

Снимката е направо от тенЖУрата Mr. Green

# 523
  • София
     За утре една бисквитена тортичка. И детската порция - скрънзава мама, не дава на детето сладко 😁.

За обяд една мнооого вкусна, витаминозна, засищаща, безглутенова, красива салата ( киноа, амарант, просо, различни цветове чушки, зелен лук, царевица, еда аме, моркови, селъри, лимон, авокадово олио, сил и черен пипер).

И по случай остаряването ми днес, решихме да се поглезим с мексикански такос - рибни, с телешко и със свинско; и много различни салци.

Много моля за рецептата за тортататааа

# 524
  • Калифорния, САЩ
Много моля за рецептата за тортататааа

Не ме карай да се чувствам неудобно  😕. Обирам шкафовете преди да си тръгнем за България и използвам всички сладки наличности 😜. Кремът е от пудингите на Др. Йоткер - Ванилия с мляко. Вътре съм сложила и сушени червени боровинки и стафиди. Това е.

Благодаря на всички ви за пожеланията. 🤗.

За обяда на дечко направих ей тези “пълнени неща” 😏 - мини тории, пълнени с телешко месо, чедър, кетчуп и горчица; потопени в разбито яйце и леко зепъжени в масло.

За едно дъбиране на открито днес направих малко парти хапки и занесох от вчерашната салата. И масата на открито 😄.

Лека и спокойна нощ.

Общи условия

Активация на акаунт