Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 139 639
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз си отделих и си сложих и чесън.

# 646

пеп-4о, какви спомени ми докара с тая руска трапеза! Heart Eyes bouquet
Тайна, страхотни картофки!

У нас тиквички огретен,

руладини

и сладко от вишнап.

# 647
  • София
От мен едни чушки с яйца и извара . Simple Smile

Днес мислим еднакво, тъкмо ги бутнах да се пекат,  но с гарнитура към тях наденички, че ММ постно не яде. Joy

Хаха значи продължаваме да мислим еднакво . Да ви е сладко .

# 648
  • иска ми се Варна през лятото
Здравейте, сладури/ки! Много сте творили... То, направо, за галерията! Връщам се от гръцко с риба тон от пазара. Моля, някой да каже има ли особеност. Ще търся подходяща рецепта в нета, ама зная, че имате опит със сигурност, та да не се изложа Stuck Out Tongue Winking Eye.
Снимки октоподи с чесън и зехтин на тиган, лавраци и сафрид на скара

# 649
  • София
Е-хаааа, всички ме убивате от разнообразие, но пепи ме застреля отведнъж с тази маса... мда.
Всички ви ще осиновя, вие ще готвите , а аз ще ви разказвам разни историйки, много гот ще ми е....едвам ме навихте.  Simple Smile

ark, не зная, не съм по рибата, изключително рядко я приготвям и основно сьомга. Не че не ям риба, но, първо никога у нас не се приготвя, второ, никога в Б-я, и трето не са ми ясни рибите, не мога да помогна.

# 650
Бърз отчет и от мен. Simple Smile
Пилешки кюфтета с магданоз.
Бързо, лесно, вкусно и нискокалорично. Wink

# 651
След няколко непредвидени обстоятелства довели до забавяне на "пусковия срок",вече мога да изхранвам домашните в новата си кухня Simple Smile-пак с прости манджички,но сготвени от мен!

Печени тиквичкови кюфтенца

Ще има днес и посно зеле и паниран кашкавал в кори,но са в процес на готвене...
Знаете,че всички тук сте прекрасни!

# 652
Руло за 6 минути с белтъчна глазура и орехи

# 653
  • Montana, Bulgaria

Рецепта може ли? Simple Smile

# 654
  • София
Патладжанена салата и печен патладжан в кайма. Сем, моите не дадоха да опукам всичката каймата за патладжаните, та само един увих.

# 655
Здравейте, сладури/ки! Много сте творили... То, направо, за галерията! Връщам се от гръцко с риба тон от пазара. Моля, някой да каже има ли особеност. Ще търся подходяща рецепта в нета, ама зная, че имате опит със сигурност, та да не се изложа
Не казваш филе или цяло парче е рибата тон, покажи поне снимка. А иначе идеи колкото искаш. "Тон"-а е най-добре пържена или печена във алуминиево фолио. Но най-напред я накисни в оцетена вода и след това мариновай за 1-2 часа. Марината: дафинов лист, смлян бял пипер, смлян джинджифил, сладък червен пипер, кромид лук наситнен, смлян кориандър, чили, горчица, копър, мащерка. Избираш си от тези подправки (аз слагам почти всичките) - смесваш по 1 или 1/2 чаена лъжичка с малко олио и сол и натриваш рибата. Това е.

# 656

Рецепта може ли? Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-98867-Руло_за_6_минути_с_белтъчна_глазура_и_орехи

# 657
  • Montana, Bulgaria
mspasov, благодаря!

От мен нещо като овчарски пай.

# 658
  • София

Това го гледах вчера в готвач.бг ....лесно ли се прави?

# 659
  • Калифорния, САЩ
   Привет, кулинарки! Отчет от вчера и днес.

Полента с масло, червен пипер и овче сирене.

Салата голяма.

Бързи вечери за малък и голям мъж 😘.

За днес ще има мариновано тофу на грил тигана, питки, тиквички гриловани и пека една сьомга в момента, ще кача снимката по-късно. И салата ще направя като седнем за вечеря.

Директно от тавата 🤗.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 20:43 от ir74

Общи условия

Активация на акаунт