Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 711
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте,момичета.Днес за първи път се престраших да се боядисам с билковата боя на Хена Фокс тъмно кестеняво,но резултатът е плачевен.Помагайте,моля.Естествения ми цвят е тъмно кестеняв,но имам много бели косми вече.Та,именно там ми е проблемът.Цветът стана жълто-зеленикав.Как да избегна това?Приемам и препоръки за билкови бои за алергични хора,към които за жалост се причислявам и аз.Предварително благодаря.

# 91
  • В полите на Пирин планина
Това е от индигото в билковата боя. Направи една апликация на чиста къна и върху нея след това може и само индиго, а може и билкова боя. Или сложи малко чиста къна в билковата смес. Можеш да направиш нова апликация веднага, когато решиш.

# 92
  • София
Да си покажа косата след къната, на силно следобедно слънце е снимана.
Скрит текст:

# 93
Супер е цвета и изглежда в отлично състояние. Аз спрях индигото към къната, направих две маски с вит. С и мед с канела за да посваля тъмното и сега се опитвам да постигна подобен нюанс. Но няма да стане отведнъж на тъмната ми коса Blush

# 94
  • София
Ами то това ми е естествения цвят... Надявах се на червеникаво, но... малко време успявам да държа къната, но към първия час почва да тече на реки направо. Сякаш има някакъв часовник и като изтече горе-долу един час, започва да тече, независимо, че уж по-гъста я направих...

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 14:50 от Малко Сладко Коте

# 95
  • В къЩи.
Сладко коте, супер цвят и коса. Peace

На мен пък никога не ми е текла къната,а последния път я направих доста рядка.
Но не мога да постигна по-тъмен цвят.Последно не добавих никакви билки,само черната боя на Хенафокс сложих и пак получих кестеняво.
Преди години се къносвах черна с онази фалшивата къна с точката и получавах черен цвят като с боя. Коеето май е доказателство , че не е никаква къна. Thinking

Чудя се дали да не взема друга черна боя? Но не ми се дават 15-20 лв. ooooh!

# 96
  • На изток от Ада
Оф , аз пък не мога да се къносам , тук продават на едно място Хена фокс ходих нямало. Писах на Хена фокс уж щяха да ми пишат като пристигне при нас една седмица и нищо няма  още.

# 97
  • Варна
Благодаря за съвета, Lady Brinne !Ще пробвам втория вариант-да добавя къна към боята,т.к.имам от нея .Лъжица-две дали ще е достатъчно количество,за да не се виждам вече жълто-зелена? Simple Smile

# 98
  • В полите на Пирин планина
Две-три супени лъжици си мисля, че ще са добре.

# 99
Честит празник!
Днес се боядисах с чиста къна + три суп. Лъжици касия, мед и глицерин. Цвета е една идея по - тъмно от златисто меденото.
Да ви питам, в какъв съд смесвате къната?

# 100
  • Бургас
Пластмасови кутии, но май по-добре щеше де е в буркан newsm78

# 101
Честит празник!
Аз си правя смесите в две стъклени супничета. От тъмно стъкло са и не ми харесват, затова смениха предназначението. Бъркам с дървена шпатула.

# 102
  • волно калдъръмче
Аз бъркам къната в порцеланова купичка. Най-добре ми е с метална лъжица, но почти всеки път доразбивам топченцата с миксера.

# 103
  • София
Бъркам в стъклена купа със силиконова бъркалка за разбиване. Макар че в упътването на къната на Кхади четох, че се слага в метален съд... newsm78

# 104
  • Варна
В пластмасови кутийки разбърквам с метална лъжица.Да дам отчет от боядисването.До под кривата круша съм все още Simple Smile).Към тъмнокестенявото прибавих 3 лъжици къна,стоях 20 мин и виждайки,че водата спира,се измих.Отново съм си същата-с жълто-зеленикави косъмчета Simple Smile .Купих нова боя и се чудя кога наново да я сложа.Седмица?

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 19:27 от Bebitka

Общи условия

Активация на акаунт