Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 720
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • волно калдъръмче
Преди боята трябва да има къна. Нали правилно съм разбрала, че боядисваш бели коси?

# 106
В пластмасови кутийки разбърквам с метална лъжица.Да дам отчет от боядисването.До под кривата круша съм все още Simple Smile).Към тъмно кестенявото прибавих 3 лъжици къна,стоях 20 мин и виждайки,че водата спира,се измих.Отново съм си същата-с жълто-зеленикави косъмчета Simple Smile .Купих нова боя и се чудя кога наново да я сложа.Седмица?
Нормално, ти почти не си стояла с боята. Аз съм се боядисвала след седмица, но това твоето едва ли може да се брои за боядисване, така, че си мисля, че можеш да го направиш и по рано.

# 107
Здравейте, дами! Много благодаря за полезната тема. Преди два дни се боядисах за пръв път в живота си, тъй като вече имах доста бели косми. Използвах тъмнокафява билкова боя, стоях два часа и съм много доволна от резултата. Имам обаче един въпрос: досега си правех маски два пъти седмично с хума, кисело мляко, ябълков оцет, жълтък и зехтин - предполагам, че вече не е добре да използвам хума? Дали ще е добре да се мажа само със зехтин, жълтък и оцет, примерно?

# 108
  • Варна
Сърнела ,да,белите коси са ми проблемни .Къната я смесих с боята.
    Lemy ,права си.След 2-3 дена ще пробвам отново.ina_82,честит първи успешен опит Simple Smile  За маските и аз съм в голяма чуденка.

# 109
ina_82, От коя тъмнокафява билкова боя сте доволна за доброто покритие на белите коси?
Аз слагам маски в дните преди ново къносване, защото ми отмиват по-бързо цвета. Къната, сама по себе си, също е подхранваща. Маски, ако се ползват по-често е добре да нямат мед, пак заради цвета/при тъмна коса/.

# 110
ina_82, От коя тъмнокафява билкова боя сте доволна за доброто покритие на белите коси?

Използвах khadi, като не покри на 100% белите коси, обаче ги оцвети доста и сега не правят впечатление изобщо, предполагам, че ако се къносвам по веднъж на месец (или по-често Thinking) и стоя повече, ще се наслои и ще ги покрие изцяло. Може да не съм права Simple Smile. Досега никога не съм се боядисвала с нищо и още се ориентирам какво е добре да правя. Доволна съм, че боята, която ползвах е почти същата като естествения ми цвят (много тъмен), просто го засили и прикри белите бандити. Те контрастираха много забележимо.
Благодаря, Bebitka, успех и на Вас!

# 111
  • волно калдъръмче
За да имаш успех, трябва да си се къносала преди билковата боя. Кофти е да правиш две апликации почти една след друга, много време трябва. Аз се къносвам през нощта и спя с нея, за да не си пропилявам деня. Доволна съм и през ум не ми минава да я потъмнявам. Толкова се харесвам червена!

# 112
  • В полите на Пирин планина
Наистина, ако се апликира къна и след нея билкова боя се получава по-добро покритие. Понякога и само къна, добавена към билковата боя спомага. При мен се получи постепенно натрупване, защото не искам да ставам много тъмна. Вече не се забелязват бели коси, но определено са по-светли от другата коса, която не е побеляла.

# 113
Здравейте! Косата ми е тъмно руса (естествена) и преди време съм използвала касия в комбинация с малко къна и се получаваха приятни медни оттенъци. Сега обаче съм с естествения си цвят и съм решила да си правя руси кичури с боя. Искам преди това да направя няколко пъти подхранване с касия като целта е заздравяване и удебеляване на косъма без промяна на цвета. Въпроса ми е след това ще има ли проблем при кичурите, има ли вероятност да не хване боята върху касията или да не се получи желания цвят?

# 114
Зависи колко време след касията ще боядисваш. Тя съдържа протеин, който може да запечата косъма и не се знае как ще реагира боята след нея.

# 115
Кичурите ще ги правя 2 - 3 пъти годишно, така че мога да оставям и месец дори два между касията и боята, но дали ще е достатъчно?

# 116
Кичурите ще ги правя 2 - 3 пъти годишно, така че мога да оставям и месец дори два между касията и боята, но дали ще е достатъчно?

Така, според мен няма да има проблем.
Аз след къна изчаках около месец и половина и се боядисах руса. Получи се без проблем.

# 117

Така, според мен няма да има проблем.
Аз след къна изчаках около месец и половина и се боядисах руса. Получи се без проблем.

Супер. Благодаря! А СЛЕД кичурите нали също няма да има проблем да използвам от време на време касията, като пак ще изчакам поне месец след като ги направя? Четох, че може да се появяват златисти оттенъци, но това като цяло не ме притеснява, тъй като кичурите няма да са бяло - руси така или иначе. Друг проблем нали не би трябвало да има?

# 118
Здравейте!
Поръчах си хенафокс къна и касия. Косата ми е средно кестенява (ако има такова понятие Joy), не е много тъмна. Рижав предполагам няма как да получа от първото къносване, но поне някакво червено да докарам може ли? Трябва да смеся къната с касията ли? Косата ми е до раменете, колко къна трябва да разтворя?

# 119
И още нещо забравих, трябва ли, както при боята, да не съм ползвала маска/балсам преди боядисването?

Общи условия

Активация на акаунт