Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 732
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • В полите на Пирин планина
И още нещо забравих, трябва ли, както при боята, да не съм ползвала маска/балсам преди боядисването?

Добре е косата да е измита, без стилизанти по нея. Само с шампоан, макар че аз съм се мазала и без да се мия.

# 121
  • София

Малко Сладко Коте - според мен може да пробваш директно с чиста къна щом искаш червеникаво кафяво.

# 122
За медно червено на светло кестенява коса трябва ли да смесвам къната с касия?

# 123
  • София
Нали знаеш, че с къна няма как да изсветлиш косата си... т.е. не знам колко светло е това светлокестеняво, новероятно ще е само оттенък независимо по-меден, по-червен  или по-винен ще е той.

# 124
Знам, боядисвала съм се и преди с къна, но цвета ми беше червен (с боя). Тогава стана нещо медено и затова питам дали ще стане нещо по-светло, ако смеся двете или да се боядисам само с къната.

# 125
  • Бургас
Пробвай първо смесено касия и къна+чай от лайка, а ако ти е светло после ще махнеш касията, иначе може да стане по-тъмно отколкото искаш и ще трябва да чакаш да изпада.

# 126
Четох в блога от първия пост, че може да се добави червен пипер. Голямо мазало ли ще стане, ако смеся и трите неща? Grinning

# 127
Все пак резултатите са индивидуални, не е като при боите. Ако имаш търпение, пробвай първо на отделен кичур. Освен това, цветът се променя с времето и къносванията/ потъмнява/.

# 128
  • София
Ня а проблем да сложиш червен пипер, аз и куркума слагам.

# 129
Здравейте. Много съсипах косата в последно време с боядисване и след няколко месеца четене реших да мина на къна.  Изчетох цялата тема, почти нищо не разбрах Joy ще търся и блогове да се ориентирам. 

Косата ми в момента е боядисана с боя 5.0.  Имам доста бели коси.

Такава ми е косата

Искам да поддържам същия цвят или по тъмен, може и с червен оттенък. Единствено рижави оттенъци ме притеснява да не се получат. Като ученичка се къносвах с някаква къна от магазина Афродита май беше, цвят махагон, много си се харесвах Simple Smile
Продължавам с четенето, да се ориентирам какво да си поръчам. Ако имате някакви насоки ще се радвам.  Сега не мога да задам конкретен въпрос, защото всичко ми се струва много сложно.

# 130
Герганче, няма нищо сложно. Само трябва да кажеш на момичетата тук какъв ти е естественият цвят. Ако предпочиташ по- тъмен, боядисваш в две стъпки. Първо къна, после индиго. Погледни в сайта на Екомама косите на Ева. Там подробно и със снимки е обяснено как става.

# 131
Герганче, Къна и индиго за покриване на бели коси решение за Ева. Напиши така на търсачката, че не мога от телефона да ти изпратя линк. Успешен ден!

# 132
И аз чета отдавна и не мога да разбера нещо- има ли разлика между смес на къна и индиго и готовите билкови бои? Мисля, че в кафевите е точно това.

# 133
  • В полите на Пирин планина
И аз чета отдавна и не мога да разбера нещо- има ли разлика между смес на къна и индиго и готовите билкови бои? Мисля, че в кафевите е точно това.

В общи линии са едно и също. Има и други добавки - билки, примерно амла, касия, брингараж, кафе арабика...

Герганче, поне първия път пробвай с апликация в две стъпки - първо къна, по-добре оксидирала за по-силно боядисване, а след нея индиго. Може да пробваш и с готовата тъмно кестенява боя, но пак след една апликация на чиста къна.

# 134
Да, като състав няма разлика, но когато се приготвят по отделно, имаш контрол над количеството индиго, което да добавиш, а и цвета тогава е по- устойчив и траен.
Герганче,
за тъмно кафяво е "1 стъпка": приготвяш къната да оксидира няколко часа /сместа променя цвета си, напр. 100гр. с топла вода и малко лимонов сок/, приготвяш отделно индигото да оксидира 10-15 минути / също сместа променя цвета, напр. 50гр. с хладка вода/. Обединяваш двете смеси и ги нанасяш на косата, престояваш 2+ часа.
за черно е "2 стъпки": приготвяш къната, нанасяш, престояваш и измиваш. Тогава приготвяш индигото. Отново нанасяш и престояваш. Измиваш.

Общи условия

Активация на акаунт