Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 754
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Ах, писали сме заедно с Lady Brinne Flowers Hibiscus

# 136
А може ли да добавя Амла и къде да я добавя ако съм в две стъпки - към къната или към индигото?
И още нещо, толкова ми е неудобно от такива вероятно тъпи върпоси, но да знаете че бързо схващам Simple Smile В две стъпки между къната и индигото само с вода ли да измия косата или с шампоан?

Може ли вечер да приготвя къната и индигото, а сутрин да ги нанасям?  Може ли прекалено да оксидират?

# 137
  • Sofia, Bulgaria
Само къната трябва да оксидира. Индигото се нанася веднага след смесване и не се оставя да оксидира. Колкото повече престоява индигото, толкова повече се гуябт свойствата му да оцветява.
Герганче, няма проблеми да смесиш къната от предната вечер и да оксидира цяла нощ, но и няколко часа 4-5-6 вършат работа. Индигото го смесвай непосредствено преди нанасяна.
За двете стъпи и амлата не мога да съм ти позлена. Не съм правила в две стъпки и да смесвам с други билки. Thinking не би трябвало да има кой знае какво значение към кое ще я добавиш.

# 138
Ястребче, радвам се да те видя тук. Не знаех че си минала на къна.

Намерих си една таблица според която ако ползвам начина "в две стъпки" от тъмно кестеняво ще стана черна. Да взема да се намажа с къна както си е му е реда, да се измия и ако не ми харесва тогава да се намажа с индиго. Аз за всеки случай ще си поръчам къна, индиго и амла. 100грама къна мисля че ще са достатъчни на моята скромна коса.

# 139
  • Sofia, Bulgaria
Герганче, аз от години се лашкам между покривността на боята върху бели коси и благотворното влияние на къната върху косата ми Joy За момента съм намерила някаква златна среда, която не е най-доброто, но за мен работи.
Ще чакаме да дадеш отзиви дали си доволна и как се чувства косата ти с билките. Hug

# 140
Момичета, къносах се, но не се получи точно цвета, който очаквах. Ако се изсветля сега с билкова боя ще се изтощи ли много косата ми? А ако след боята нанеса и касия?

# 141
Герганче, аз от години се лашкам между покривността на боята върху бели коси и благотворното влияние на къната върху косата ми Joy За момента съм намерила някаква златна среда, която не е най-доброто, но за мен работи.
Ще чакаме да дадеш отзиви дали си доволна и как се чувства косата ти с билките. Hug

Как става това лашкане? Напр хваща ли ти друг цвят боя върху къносана коса или само на корените слагаш? Че моята много потъмня от една къна и искам да я направя по светло кестенява...

# 142
  • Sofia, Bulgaria
За смъкване на натрупана къна най-добре или маската с вит. С или маската с мед и канела. Боя за коса ползвам цвят близък до моя + се къносвам в същият цвят и реално има разлика само в оцветяването на белите коси. Иначе правя само корени с боята и си се къносвам или само корени или цялата коса, зависи в какво настроение съм. 
Мяу Heart, с билкова боя няма начин да се изсветлиш. Какво точно не се е получило на цвета ти? Ако е много тъмен, пробвай някоя от горните две маски за сваляне на къната. Мисля, че при еднократно къносване ще падне по-лесно. 

# 143
Тази с. Мед и канела (и как се прави) дали има по-добър ефект от вит.Ц, която не ми помогна особено :/

# 144
  • Sofia, Bulgaria
http://www.hennafox.com/blog/2010/01/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B2%D0 … 0%BC%D0%B5%D0%B4/
Ето я масакта а някъде във форума, май имаше цяла тема за нея.
За по-добър ефект не знам дали ще има, но може да пробваш и да ги редуваш със сигурност ще смъкват по малко от цвета и все пак не очаквай чудеса, де.

# 145
Ястребче,  къната не ти ли покрива белите коси? Ти слагаш само къна, нали така? Без индиго?

Аз към средата на месеца ще се оправям. Обмислям първо да сложа само къна и амла, да видя резултата и ако ми е светла или с прекалено риж оттенък да сложа после индиго? Абе докато хвана цаката ще е трудно, после ще разбера бързо кое как ми действа и какъв цвят се получава.

# 146
Днес спонтанно реших, че е време за ново къносване и за първи път пробвам метода с бързата оксидация и фурната, че се сетих по средата на деня. За 2 часа сложих къната на 50 градуса, извадих я с лека коричка. Joy (оказа се, че и нямам "прясна" късна, а някаква египетска, на която пишеше, че е със срок до декември 2017 г., но я употребих...като нямам друга. Все си мисля, че няма да е станала негодна за употреба.).
Та, забърках и малко индиго, смесих както си му е реда и сега престоявам. Мисля час и половина, не повече, че да стане с кафяви нюанси, а не черни или по-тъмни.
Та..до няколко дни ще споделя какво ще излезе от "къна с изтекъл срок на годност" + "бърза оксидация" + "индиго". Grin

# 147
  • Sofia, Bulgaria
Герганче, с къна и индиго съм. Всъщност напоследък съм основно с боите на Indus Valey кестенявото, мисля да пробвам и тъмно кестеняво, но все не го нацелвам в наличност. Само с къна белите коси ще ми светнат като светофар на моята тъмна основа 🤡 а не ми се изсветлява за да се правя пак рижава. Отива ми, но си е занимавка, че на естрствения цвят не ми се получава.
V.I.P с да се похвалиш после, но моят опит говори, че ако толкова неща "не са ок" крайният резултат е страхотен и после се чудиш как да повториш всичко наново Joy

# 148
Пусни една снимка Ястребче Hug

И да си побутна върпоса 100грама къна ще ми стигнат, нали?  Коса до раменете....

# 149
  • Варна
Ще ти стигнат.Аз пък да попитам с какво да замаскирам неприятната миризма?Дни наред си стои..

Общи условия

Активация на акаунт