Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 423
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • В полите на Пирин планина

Естествената коса ми е светло кестенява и за съжаление Cry имам вече бели косми, може би около 15 - 20 % от косата. Надявам се да изсветли леко естествените ми корени и да боядиса белите косми, които ме дразнят ужасно. А как ще се отрази на дължините, не съм много убедена - цвят 9,1 пепелно русо в краищата и 8.0 светло русо в горните 6 -10 см.

Доколкото знам, няма естествена боя/билка, която да изсветли основния ти цвят.

Няма, да. Евентуално с многократно нанасяне на силна отвара на лайка, маска с канела и мед, ще се постигне известно изсветляване на естествена коса. Но резултатът е в топлата гама - златисто и медно-златисто. Пробвала съм и сега също го прилагам. Аз ползвам обаче златисто-медната в комбинация с амла.

# 76
  • При децата ми
Скрит текст:

Естествената коса ми е светло кестенява и за съжаление Cry имам вече бели косми, може би около 15 - 20 % от косата. Надявам се да изсветли леко естествените ми корени и да боядиса белите косми, които ме дразнят ужасно. А как ще се отрази на дължините, не съм много убедена - цвят 9,1 пепелно русо в краищата и 8.0 светло русо в горните 6 -10 см.

Няма, да. Евентуално с многократно нанасяне на силна отвара на лайка, маска с канела и мед, ще се постигне известно изсветляване на естествена коса. Но резултатът е в топлата гама - златисто и медно-златисто. Пробвала съм и сега също го прилагам. Аз ползвам обаче златисто-медната в комбинация с амла.
Лейди, може ли малко повече информация за маската с канела и мед? Количество, пропорции, колко често я правиш?

# 77
  • София
Lady Brinne, амлата директно към златисто-русата боя ли я прибавяш или използваш като балсам?

# 78
Lady Brinne, амлата директно към златисто-русата боя ли я прибавяш или използваш като балсам?

Директно към златисто-медната.

Показвала съм как ми се получава -
Скрит текст:

Скрит текст:

Лейди, може ли малко повече информация за маската с канела и мед? Количество, пропорции, колко често я правиш?

Преди съм я правила, когато не се боядисвах руса.
Една чаена лъжица канела и една супена лъжица мед се разбъркват. Ако е много гъсто може да се сложи и жълтък или малко отвара от лайка, която също действа изсветляващо. Може да се увеличи количеството при запазване на съотношението. Може да се сложи и глицерин за разреждане на сместа.

# 79
Някой ползвал ли е билкова боя/къна, която се продава на плочки? Продавачката ми обясни,че плочката се чупи и се залива с гореща вода. Гледах кестенявата и съдържаше къна, кафе, масла, разни билки. Интересно ми е някой ползвал ли е и дали е добро; цената е около 30 кинта.

# 80
  • София
Лейди, страхотно се получва на твоята коса и абсолютно отговаря на медено-златисто!  Надявам се и залтисто-русото да си отговаря така. А идеята на амлата каква е? Променя ли по някакъв начин цвета и към какъв? А и как нанасяш самата боя - на чиста/мръсна коса, суха/мокра? Колко време стоиш с нея след това?
Много благодаря за отзивчивостта! Simple Smile

# 81
  • При децата ми
Скрит текст:
Директно към златисто-медната.

Показвала съм как ми се получава -
Скрит текст:

Скрит текст:

[/spoiler]

Преди съм я правила, когато не се боядисвах руса.
Една чаена лъжица канела и една супена лъжица мед се разбъркват. Ако е много гъсто може да се сложи и жълтък или малко отвара от лайка, която също действа изсветляващо. Може да се увеличи количеството при запазване на съотношението. Може да се сложи и глицерин за разреждане на сместа.

Ох, пък си мислех, че точно с такава цел се прави - да изсветли косата!

# 82
Да, Хриспа, с тази цел се прави, но на естествена коса се получава - на боядисана не се знае на къде ще избие. Върху къносана също се получава изсветляване - но според мен успява да свали част от натрупаната къна. Правила съм я с цел да стана по-светла, но предупреждавам, че избиват топли, златисти, медни отенъци.

Лейди, страхотно се получва на твоята коса и абсолютно отговаря на медено-златисто!  Надявам се и залтисто-русото да си отговаря така. А идеята на амлата каква е? Променя ли по някакъв начин цвета и към какъв? А и как нанасяш самата боя - на чиста/мръсна коса, суха/мокра? Колко време стоиш с нея след това?
Много благодаря за отзивчивостта! Simple Smile

Златисто-русата е почти само касия със съвсем малко къна. Не знам доколко ще има някакво покритие.
Амлата действа добре на косата / кондиционира и след нея къдриците са ми добре изразени, но леко изсушава самостоятелно/ и дава малко по-студен цвят. Аз се мия често и никога специално педи боядисване. Мажа на суха коса. Стоя поне 3 часа, а ако издържа и повече.

# 83
Здравейте! Нова съм и не знам колко такива теми има, но.. Имам въпрос. Къносах се червена преди близо година(и преди това съм се, мисля 2 пъти) и оттогава не съм. Реших, че искам вече естествения си цвят с рус балеаж надолу(като омбре). Корените ми са избили вече много и косата ми не е точно кафява ами има и много леко русо. Остатъка от къната не е червен, ами има лек червеникав отенък. Ходих на фризоьр и ми направиха 1 кичур с блондор, за да видим какво ще стане. Изруси ми се корена напълно, но там, където има къна, стана по-оранжево отколкото русо. Та въпросът ми е дали ако фризьорката ми направи така преливащи кичури (балеаж) с блондор и го матира отгоре с моя цвят в корените, а по-надолу сложим руса боя ще се получи , или има голяма опасност да остане оранжавеещо? Моля ви помогнете с вашия личен опит, благодаря!

# 84
Според мен, определено може да бие на оранжево известно време. Въпросът е по-скоро, ти как би го приела.

# 85
Да ще има известно време оранжево жълти оттенъци ,дори и мат да ти сложи ще се отмие бързо . Другия вариант е сама да си ги матираш често за да не те дразни 🙂

# 86
  • Майна Сити
Момичета, нова съм в къносването и нямам хора около мен, които да задам няколко въпроса, за това се обръщам към вас. Искам да постигна черно-черен цвят (направо черно като душата на Хитлер  Laughing), но четох че някои разтварят къната, после индигото и ги смесват накрая. Други се къносват червени и после нанасят отделно индигото. Въпросът ми е по кой от двата мога да постигна истинското черно? В момента съм с боя, с израснали корени, но мисля, че това ми беше последната. Също така знам, че къната не пада, а се израства и не хваща боя отгоре. Та мисълта ми е какво ще стане на второто къносване? Ако нанеса червена къна върху черна (останала от първото), какъв цвят ще се получи? И има ли смисъл изобщо, или направо индигото? Съжалявам за тъпите въпроси, но наистина не са ми ясни нещата.

# 87
Само индиго не става. Трябва преди него или заедно с него къна, за да хване. По-тъмен и траен резултат се постига в две стъпки, но е по-трудоемко и отнема повече време. Има и готови билкови бои от къна+индиго+други билкови добавки. Няма такова нещо, че къната не пада - и тя се отмива. Спокойно можеш да нанесеш върху боядисана с химическа боя. Само къна върху черно едва ли ще си личи или ще е само оттенък.

# 88
  • София
Аз се къносах отново, но пак не ми се получи червеникавото кафяво, което целя... Пак не успях да стоя 3 часа, явно отново много рядка я направих, защото почна да тече. Ще пробвам пак следващия месец и ще пусна снимки, но дано тогава стане. В момента промяна в цвета няма, освен съвсем леки червеникави отблясъци, но подхранването е уау. Преди месец косата ми падаше страшно много, след 2 къносвания има осезаема промяна.

# 89
Коте, по-важен е видът на косата, а не цвета. Hands V
Аз точно заради това минах на натурално оцветяване, защото пък и с бяла коса няма как да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт