Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 65 392
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Силви, с естествените бои на базата на къна белите косми винаги изглеждат по-светли, особено на слънце.

# 586
При мен ефекта от къната е хубав цвят, лъскава коса, но много суха в крайщата , започна да цъфти. Покритието на белите коси е много слабо , косопада ми не спря и мисля че отново ще премина към безамонячните бои, защо си остава само труда около къносването .

# 587
  • Бургас
За краищата защо не използваш масло? Колко време се къносваш? Аз имам чувството, че в последно време къната не е хубава, както и по напред също споделиха.Не само заради цвета. newsm78   Или просто косата ми е побеляла повече, знам ли.

# 588
  • волно калдъръмче
Не, наистина не е хубава.

# 589
Честита нова година, момичета!
Слагам си къна от една година и един месец. Все на Хенафокс, но различни пратки. Първите 4-5 пъти косата ми ставаше страхотна мека, лъскава и обемна. Сега е суха. Започнах да слагам в къната зехтин и глицерин, както пишете тук. Сухотата изчезна, но косата на другия ден след измиване  увисва, изправя се, кльпва и стои като мазна и обрулена. Преди не е била такава. Наистина ли са развалили къната или с натрупването и върху косъма се получава този ефект?
Преди слагах амла в къната. Може би трябва пак да сложа поне някоя къдричка да се върне, макар, че и амлата последно, когато я слагах, не помагаше .
За цвета нямам претенции. Харесва ми и косата е лъскава, но вида и се промени много.
Момичета, вие какъв опит и наблюдения имате в това отношение?

# 590
  • волно калдъръмче
Според мен времето и мръсният въздух си казват думата.

# 591
Е нали има различни видове растителна боя, не само Хена фокс. Ако са развалили една, другите може да са ок. Но най-добре могат да кажат тези, които са ползвали различни видове. Според мен не е случайно, че някои струват 17-20 лева, а други 7 лева. Аз досега съм ползвала само веднъж Хена Фокс и не мога да сравня с други, но съм сигурна, че е по-щадящо от каквато и да е боя.

# 592
Здравейте, момичета! И аз от няколко месеца се върнах към къната, но също като вас усещам разлика от предишните си къносвания. Някак преди ставаше по-плътна и жилава...незнам, по скоро го отдавам на състояние на косата си и студа сега през зимния период. Последно се къносах с тази   https://www.google.bg/search?q=ayumi+henna&tbm=isch&ved= … rc=kvptQ4CJo_jdyM и засега съм най- доволна от нея.
Естествено, няма добро покритие на белите коси, но вече свикнах и не ми е толкова голям проблем Grinning

# 593
Здравейте и Честита на всички 2019 година! Нека е щастлива и да изпълни всичките ви очаквания и мечти!
Качвам малко снимки от коледното ми боядисване:). Съжалявам, че качеството им не е много добро, правени са в стаята, на дневна светлина. Имам вече доста бяла коса и покритието й напълно ме задоволява. Е, малко по-светли са корените, но за мен не  е проблем (понякога само за корените към къната прибавям и малко индиго и резултатът е добър, но не ми се занимава всеки път).
На снимките косата ми още не е добре изсъхнала и не е сресвана. Оксидирам къната максимум 3-4 часа, разбъркана само с топла вода. Стоя от 3 до 4 часа и измивам само с вода. Шампоан слагам най-рано след 2 дни, за да си пусне хубаво цвета. Не използвам сешоар, преса, стилизанти или нещо подобно. Ползвам единствено биошампоани, в последно време фаворит ми е Цветен на сапунена работилница. Трябва да уточня, че близо 8 години я къносвам и процедирам само по този начин. Не съм се изкушавала да минавам на конвенционални бои.Единствено - от време на време редувам къната с растителни бои - бургунди или махагон и на няколко месеца правя маска с някое масло или зехтин (не съм ги слагала в къната). Усещам косата си  жива, с хубав, естествен  блясък.  Уточнявам, че преди това бях тип "скандинавска блондинка"Simple Smile и ми отне известно време, докато изтощените ми краища и дължини бяха изрязани и къносвах изцяло нетретирана коса.
Относно качеството на къната,  на пазара в последно време има богат избор,  аз използвам от години една и съща (след някои експерименти  в началото) и не съм забелязала разлика. В някои от партидите е имало леко различие в  нюансите на оцветяване, но не е нещо фрапантно, а и при цветове от растения  не може да се очаква да са абсолютно идентични.

# 594
  • В полите на Пирин планина
Момичета, за много години! Пожелавам много здраве и успехи на всички!

Нели, Ralph, страхотни коси и цветове.

# 595

Благодаря! Blush

# 596

Благодаря, Лейди! Признавам, че твоята коса ми харесва повече, но няма как да стана толкова светла с къна и растителни бои:)

# 597
За краищата защо не използваш масло? Колко време се къносваш? Аз имам чувството, че в последно време къната не е хубава, както и по напред също споделиха.Не само заради цвета. newsm78   Или просто косата ми е побеляла повече, знам ли.
От една година и повече, имах прекъсване от два месеца и после пак започнах, страшно се сплита на възелчета, и трудно разресвам а е права коса , слагам масла и какво ли не .

# 598
  • В полите на Пирин планина
Къната е протеин, а прекаляването с протеин води точно до това - суха, хвърчаща коса, може и цъфтежи. Трябва хидратиращи маски - с масла, пчелен мед, глицерин, сок от алое. Може и преуош с любима маска / балсам. Лично аз си купувам балсам или маска с натурален състав, която може да се маже и на скалпа, добавям масла и мажа целите дължини, завивам с найлон и стоя поне два часа. Правя го всяка седмица, ако мога и два пъти в седмицата. Лично на мен най-много ми харесва с кокосово масло и зехтин.

Същото се отнася и за позагубени къдрици и коса без обем. А може да се пробва и с дълбоко почистващ шампоан, но преди боядисване, защото той може да свали боята, вкл. и натуралната.

Пробвала съм и с чаена лъжичка хлебна сода в дозата шампоан за дълбоко почистване. Миенето на косата се приключва с кисел разтвор от вода+ябълков оцет или лимон. Такъв кисел разтвор може да се прилага и при обикновено миене - затваря косъма и прави косата по-гладка.

# 599
Лейди, много полезни идеи.
Аз бих ви предложила и да пробвате с друга козметика за коса, шампоан, балсам... каквото ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт