Какво мислите за името Сара?

• 16 501
  • 143
  •   1
Отговори
# 120
Така де. Не доумявам как някой може да пита за името на детето си, въпреки че участвам в такива теми. Ама ей на- пускат си хората.
И през ум не ми е минало да питам непознати Пенка Петрова харесва ли им. И по добре де, че щях да чуя неща, които определено нямаше да ми харесат. А на мен Пенка ми е любимото име.

# 121
Аз лично не бих кръстила детето си с рядко срещано име. За мен е без значение дали има 1 дете с него или 1 милион. Искам да ми харесва. Мисля, че темите се пускат за ориентир, но не и за да се следват сляпо съвети. Крайното решение се взима от двамата родители и дори и да има тема за името, то това не означава, че ще съобразят крайното си решение на база мненията от форума.

# 122
Така де. Не доумявам как някой може да пита за името на детето си, въпреки че участвам в такива теми. Ама ей на- пускат си хората.
И през ум не ми е минало да питам непознати Пенка Петрова харесва ли им. И по добре де, че щях да чуя неща, които определено нямаше да ми харесат. А на мен Пенка ми е любимото име.

Аз точно заради това не пуснах тема.
Иначе вероятно си личи колко ли е интересна темата ва имената като цяло(навсякъде съм се разписала😋😂). Също така би ми било безкрайно интересно да знам как се възприема името на дъщеря ми.
Но съм на мнение,че като избираш име не бива да се влияеш от ничие мнение,освен своето и на мъжа си. Защото хората са различни, всеки има различно мнение,а аз лично съм от колебливите и малко ми трябва. Не исках никой да влияе на избора ни. Затова и мълчах до последно за името.
Предвид изчанчения ми вкус майка ми трепереше да не избера"супер изчанчено име".
От друга страна с удоволствие чета и участвам в такива теми, няма лошо пък да искаш да се допиташ-как се възприема едно име и да чуеш мнения.
Но какво ако много харесваш името Памела и еди кой си от бг мама каже, че е циганско или сериалско? Какво ти пука като на теб ти се харесва това име.
Чела съм негативни коментари за много имена,и ми става тъпо,но това е-различни хора, различни вкусове.

# 123
И на мен темите за имената са ми много интересни, дори ми е забавно. В същото време осъзнавам факта, че всеки има право на мнение и различни виждания за нещата. Ако някой по природа е по-обидчив, то не би следвало да пуска изобщо тема.

# 124
Хелинор, аз съм такава. Затова и не пуснах. Може би нямаше да ми хареса какво ще прочета. Щях да се раздвоя още повече.
А има и др., което много ме дразни. Зачезването на авторите. Питат, ти пишеш ли пишеш,те се покрият изведнъж и нищо...Да, знам, че не са длъжни, най-малкото да се обадят,да си кажат мнението,какво са избрали.

# 125
  • Варна
Аз отскоро влизам в тези теми, случайно попаднах тук. И на мен са ми забавни Simple Smile Сто човека като се изредят да казват имената, които лично на тях им харесват и се губи смисълът на темата.
То въобще няма особен смисъл от тези теми като цяло)) Пак ще изразя мнението си, че името трябва да се харесва на двамата родители, да е съзвучно с фамилията, да има хубаво галено име. Пък какво иска свекървата или който и да било от родата не е толкова важно)))

# 126
И aз пускaх темa и никaк не ми хaресaхa предложениятa, зaщото никой не може дa усети критериите кaкто aвторa. Нaй-много глaсове в aнкетaтa събрa името, с което кaтегорично не искaх дa кръстя детето и бях сигурнa, че нямa дa склоня, мaкaр товa дa беше единственият фaворит нa мъжa ми. Дaже кaто видях кaк събрa нaй-много глaсове, още повече се нaстроих против товa име.
Нa бременните толковa им е aкълът Grinning
Отхвърлях всички предложения в темaтa, a сегa се дрaзня, когaто някоя aвторкa прaви тaкa Grinning
В крaйнa сметкa темaтa е нещо кaто брейнсторминг, a бъдещaтa мaйкa сaмa си решaвa и избирa. Мнениятa сa просто някaквa нaсокa, в която дa ѝ поемaт мислите.

# 127
Като че ли имаме тенденцията да избираме повече по това дали ни звучи добре името, без много много да мислим за значението му и как всъщност наричаме детето си. Ясно е, че е хубаво да е благозвучно, но съветвам всички, на които им предстои да кръщават дете да мислят и за значението, което се съдържа в името. Simple Smile

# 128
Аз мисля, че да звучи добре е наистина най-важно. Някои хора изобщо не гледат значенията не ги интересува.
На мен ми се искаше да значи нещо хубаво.
Но пък и не съм се задълбавала толкова за значение.Името на моето дете значи" посветена на Бог"; "божия клетва".

# 129
Ние хубаво си пишем в темата, но мисля, че авторката отдавна не я чете и беше споменала, че  избрала име. Ако е да си казваме мнението по принцип за имената добре, но за нещо канкретно май няма смисъл.

# 130
  • Варна
Това пък също ме е учудвало: хем пускат тема, хем искат мнение, хем никакви не се вясват да кажат нещо за споделените имена, направо се изпаряват )))))

# 131
Като изключим отрицателните коментари, намирам за полезни темите за имена. Било то да се чуе различно мнение или просто да се сравни. Не че е от решаващо значение, но поне да знае човек. Ето, аз съм в чужбина и от тук разбирам кои имена са масови, кои набират сила и кои добре се възприемат. За моите деца никой не съм питала, но и имената са си класически. Само едното е малко по необичайно, но добре се приема.   

# 132
Всичко е индивидуално. Аз, например, не харесвам имената Иван, Стоян, Петър, които са класически за нашите ширини, но харесвам Георги, Димитър, Кирил, които отговарят на същите условия според мен. С някое от втората група бих кръстила детето си, без да се замисля, докато с тези от първата - не. Много хора биха ги поставили в графата остарели, банални и т.н. всичките.

# 133
Като изключим отрицателните коментари, намирам за полезни темите за имена.
Като не искате да чувате отрицателни коментари, защо въобще се публикуват подобни теми?
Уж питат за мнение, ама някой да не е на същото, не може.

# 134
На мен повечето от класическите имена ми звучат скучно и не бих ги обмисляла дори, а
Иван, Димитър, Петър, Стоян, Aтанас, Стефан, Христо и т.н.
откровено не ми харесват. Но се класират по-високо от претенциозно-модернистичните като
Грациела, Aнджелика - Никол, Павла, Бориса, Георгиа, Дезире, Кристалина - Елизабет, Катрин - Цанка - Ирмис
 или измишльотини като
Живодара, Жорислав, Сияя, Ивинела, Юанна, Леонтина, Ивасхея.

Тези ми претенции сигурно много ограничават избора, но предпочитам хем модерни, хем не прекалени изчанчени. Има предостатъчно от този вид.

Общи условия

Активация на акаунт