Какво мислите за името Сара?

• 16 518
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
И на мен не ми допада Сара, по нашите ширини най-често съм го чувала като име на куче.

Предлагам Савина и Стела.

# 76
  • София
С(т)ара

# 77
  • София
Не мен пък името Сара ми харесва Simple Smile
Но много зависи и от фамилията.

# 78
Сара Петрова
Сара Илиева
Сара Кьосева
Сара Каракашева
Сара Николова
Сара Макариополска
Струва ми се, че с всяка фамилия си звучи нормално. За мен Сара си е съвсем нормално име, също като Мария и Иван, които също са еврейски, просто не е разпространено у нас. Но пък и не ми стои чуждо или странно в съчетание с бг фамилия.

# 79
  • Down south
Ако детето ще живее в България,  Сара звучи добре, но ако е в англоговоряща страна, става Сера.

Силия звучи ужасно, по-добре Сесилия, звучи красиво или пък Селия, хубаво испанско име.

ПП Дали не пиша в тема, в която бъдещата Сара е вече поне в трети клас Simple Smile

# 80
Isi, би ли споделила как се казва първото ти дете?
Иначе пред Самуела (което звучи интересно) и пред Силия бих предпочела Стела или София (макар че не съм фен на това име) с тази буква.

# 81
Силия го асоциирам с английското Silly (глупав). Самуела е супер зле и неестествено звучащо. Стела и София са хубави имена, както и Стефани.

# 82
Самуела е нестандартно, но го приемам, може би, защото завършва на -ела като популярните Даниела и Михаела и не толкова разпространените у нас Изабела, Рафаела, Анабела...

# 83
  • София
Самуела ми звучи грубо. Сори.

# 84
Грубичко е Самуела, да. Обаче има нещо, което ми харесма в това име. Не е толкова лошо.

# 85
  • Blondeville
Сара ми допада. Библейско е, да, тоест с еврейски произход, точно както Анна, Ева и ...Иван. Тоест странен е доводът, че е еврейско, при положение, че едно от най-разпространените у нас имена произхожда от иврит, както и много от другите популярни имена.

# 86
Ми, да ви кажа, аз така се казвам. Бях Ганева, сега съм Крумова (може и да съм свикнала, но ми звучи и с двете фамилии). Никак не си харесвах името като малка, точно заради деца, които най-вероятно са половината коментиращи в този форум Grinning То не бяха подигравки, не беше чудо. За разлика от сега- няма човек, с когото да съм се запознала и да не е коментирал колко е хубаво името. За моя приятна изненада започват да изскачат и други с това име, не само мъници Simple Smile
За всички дето много знаят- всяко второ куче в момента в парка се казва Рая, обаче и всяко второ момиченце също в последните години така се кръщава. Явно не пречи Wink

# 87
Супер. Остави повечето коментиращи даже не знаят защо кучетата се кръщават с такива имена.
Като Рая,Рекс,Дек.. и т.н.
Това не е име на куче,а го кръщават с кратко име в което има Р (повечето хора) за да може по-лесно да си запомни името.

# 88
Цитат
Това не е име на куче,а го кръщават с кратко име в което има Р (повечето хора) за да може по-лесно да си запомни името.

Точно това е причината.

# 89
Благодаря, че ни просвети защо се избират звучни имена за кучетата. Името не е кучешко, но има повече кучета с това име от жени в нашата страна. Не знам къде ще живее детето.

Общи условия

Активация на акаунт