Какво мислите за името Сара?

• 16 522
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
Няма защо. Пак заповядай да те просветя.

# 91
Не е много възпитано да идваш и обясняваш на хората колко са прости, защото мнението им е различно от твоето. Темата е създадена точно заради това - да си кажем мнението, било то хубаво или лошо.

# 92
  • Варна
Точно пък Сара Ганева звучи смешно...

# 93
Момичето нищо не е казало. Да се заяждаш иронично с думи от сорта "благодаря,че ни просветли" също не прави много добро впечатление. Стига с тези кучета. Вече е банално.

# 94
Нищо не е казала директно. Всеки, който може да чете между редовете знае много добре какво е казала.

# 95

Ми 22 години с това име съм живяла, не знам как. Нещо да ти е смешно е доста субективно, но така или иначе няма име, което всички да харесват Wink
Изказах мнение за авторката на темата като човек, който си харесва името въпреки всички безумни коментари, особено в детска възраст. Но е нормално преди 20 години да е била такава реакцията към подобно име. Сега, както знаем, нещата стоят по доста различен начин. Въпреки, че хора с липса на възпитание винаги има.

# 96
  • Down south
Не знам, защо в България по-различните имена се приемат за смешни, странни, та, даже и подигравки предизвикват.

ПП Дъщеря ми е Ралица, познайте, дали някой може да го произнесе  ooooh! така че си имаме Riley  Rolling Eyes

# 97
Извинявам се,че съм те обидила,че си тъпа по твое мнение.
Мисля,че свободно мога да обясня. И е тъпо и ти да се изказваш по този начин.
И пак се извинявам на хората с различно мислене от моето.
Просто за мен хора които делят имената на  (кучешки и нормални) са хора с ограничено мислене. Изказах си мнението дано да не се засягате повече.

# 98
  • Варна
Интересно ми е, Сара Ганева като е била обиждана заради името си като дете, дали е питала родителите си защо така са я кръстили?

# 99
Аз нямам претенции да съм над хората, явно ти имаш. И темата не е за мнението за пишещите, а за името.

Никой не е казал, че името е кучешко, а че го свързват с половината кучета в парка. Ако бяхме в Щатите, никой нямаше да го спомене дори. Ние сме в България, името не е българско и по случайност е често използвано име за домашни любимци.
Сигурна съм, че има и много прасета кръстени Гошо и Мария, но това са си български имена и никой няма да направи подобна връзка. Мисля, че всеки би разбрал разликата.

# 100
  • Blondeville
Името Мария съвсем не е българско, библейско/еврейско е, точно както и Сара. Георги пък е с гръцки произход. Това ако държим да сме пунктоални за прасетата Гошо и Мария Wink Иван също е библейско/еврейско по произход Simple Smile . Моето име - Анна, също.

Всеки има право на мнение, разбира се, дали да харесва или не дадено име, и много хора си правят различни асоциации, свързани с името

# 101
Да, така е, не са с БГ произход. Имам предвид, че са масово използвани у нас и не се получава същата връзка като с доста по-рядко срещаното име Сара.
Само по себе си името е хубаво, просто казвам какви са ми първите мисли. Все пак всеки сам решава как да кръщава детето си.

# 102

Горе-долу колкото Мaрия Гaневa.

Кaкво смешно имa в Сaрa? Може дa се кaже, че не е типично, но чaк смешно!?
Името звучи "нормaлно", aко сме го чувaли често и стрaнно, aко не сме. Зaтовa в някои крaищa нa Бългaрия Темелко, Динко и Тенчо звучaт съвсем нормaлно, a нa други местa е смешно.
Но когaто човек е излизaл извън родното си село и е чувaл повече именa от тези нa съседите и роднините си, имa увaжение към рaзнообрaзието.

Не знам, защо в България по-различните имена се приемат за смешни, странни, та, даже и подигравки предизвикват.
Зaщото хорaтa сa огрaничени. Но товa се отнaся зa нaшето поколение, които сме кръщaвaни по списък и подобни огрaничения стеснявaт мирогледa нa човек. Кaто си чувaл нaй-много 5-10 именa и всичко по-рaзлично ти е изчaнчено.
Помня колко се блещихме нa еднa новa съученичкa нa име Влaденa. Нищо кой знaе колко стрaнно, но предивикa рaзтърсвaне сред всичките Десислaви, Вaни и Гaлини.
На днешните деца никое име не може да им направи кой знае какво впечатление. Те не са раснали сред ограничението на списъците и са чували всичко.

ПП Дъщеря ми е Ралица, познайте, дали някой може да го произнесе  ooooh! така че си имаме Riley  Rolling Eyes

Riley е много яко. И е идеало съкращение за името Ралица, особено в чужбина.

Интересно ми е, Сара Ганева като е била обиждана заради името си като дете, дали е питала родителите си защо така са я кръстили?
Няма смисъл да им държи сметка, защото проблемът не е в родителите, а в липсата на възпитание у подигравачите. И решението е те да се превъзпитат, отколкото човек да склонява глава пред простотията и да се опита да се впише в нея.
Може да е кръстена на баба си, ако е от еврейски произход, а може просто на родителите да им харесва. Това си е тяхна работа.

# 103
  • Варна
Абе, тяхна си е, ама детето се е изтормозило...

# 104
Научила се е да не се връзва и да не приема лично чуждата простотия.

Общи условия

Активация на акаунт