Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 341
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
И аз да се отчета. Вчера бях на преглед отново. Всичко изглежда нормално, с изключение на това, че вървим около седмица назад, което мен ме смути, но док каза, че няма нищо притеснително. Дай Боже всичко да е наред и може да съм от декемврийчетата, но си оставам тук, защото повече ме кефите! Прекрасна събота на всички 💕

# 61
Здравейте, и аз съм в 10 седмица, термина ми е при ноември. Ще се преглеждам при Живкова, Токуда. Искам да раждам също в Токуда при новия д-р Тодор Димитров. Вие къде се преглеждате и къде планирате да раждате?

# 62
  • Варна
БХС няма нужда да е на гладно.Аз ще съм другата седмица и часът за лекаря ми е в 14ч. и специално питах акушерката дали трябваше да е на гладно и тя каза, че не е необходимо.Само не ме свърта до петък.Докато не вляза в 4-ти месец все ще съм на тръни аз.

magpar и аз съм назад с 3-4 дни, според лекаря не е притеснително.Според него утре трябва да стана точно в 11 седмица, но според цикъла и датата, на която знам със сигурност, че сме направили бебето, то днес трябва да съм 11г.с. + 3 дни.Важното е да расте с нормален темп и да се развива добре.А и ехографите често дават отклонения.Дори и в по-малките седмици, а в големите даже още повече.

Ksiusha, добре дошла!Мамите от София обсъждаха назад кой към къде се е ориентирал.

# 63
Аз днес сутринта пак бях с еднократно розово зацапване 😏 Говорих с моето АГ и ми каза да продължавам със същата доза хапчета,да лежа само и ако може наляво. И ако се засили ще ме приеме на системи. Дано да е било само това сутринта. Но ми прави впечатление, че на еднакви интервали си появява и  горе долу по едно и също време. На 7 дни и все преди обяд. Ох дано да е само това 🍀🍀🍀
 Момичетата с отлепване, вие имате ли такива зацапванки?

# 64
  • София
Здравейте момичета! Как сте днес?

Море, аз четох четох уж в интернет, но така и не ми стана ясно кога “прескачаме” трети месец? В 12+1 например минали ли сме в 4ти или трябва да стане 13+1. Гледах различни таблици, но ми е малко мътно.
Аз днес съм в 10+5, имам време, но се чудя кога ще мога да го карам малко по-спокойно.

Woman in red, на теб доктора обясни ли ти тези 8 пъти на ден, които трябва да се бодеш кога трябва да са?
Аз днес минах през майка ми да ми даде нейния глюкомер, за да си проверя захарта няколко дни подред. Оказа се, че няма лентички за кръвта, та ще ми го донесе в понеделник зареден. Имаше една лентичка, та поне ми показа как се борави с него. Резултата 1:30мин след закуска беше 6.1. Четох тук една тема, че се проверява на гладно, 1 час след хранене и 2 часа след хранене. Интересно ми е на теб каква схема са ти казали.
Иначе аз ще правя натоварване с глюкоза на 01.05, но искам и преди това да имам нкякаква представа.

Ние снощи имахме гости и хапнах малко повече и днес корема ми е огромен Joy

KikiMoon, аз нямам и не мога да коментирам, но искам да ти пожелая всичко да е наред и с повече почивка скоро да мине Flowers Four Leaf Clover

# 65
  • Варна
Ели и аз не съм много сигурна дали е след 12-та или като станем 13-та седмица.Но след 12-та на мен лично ми е по-спокойно вече.Ако не забравя в петък ще питам лекаря точно в коя седмица се влиза в 4-ти месец.

Аз днес установих, че гърдите не ме болят май вече...

Кикимун, дано всичко е наред.Лежи си, почивай колкото можеш повече.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 15:16 от Море!

# 66
  • София
Море, сега пак гледах таблиците. Оставам с убеждението, че трябва да станем 13+1, за да е официално. На мен ФМ ми е в 12+0 и мисля, че тя като мине и ще се поуспокоя. Дотогава обаче има 9 дни Expressionless
Аз в петък също ще ходя на доктор, записах си час по ЗК. Питах личната като ще се следя на частно дали има смисъл и по ЗК и тя каза, че все за нещо може да се наложи и ми даде направление. Ако не забравя ще я питам и аз.

Мен гърдите така и не ме боляха в истинския смисъл на думата. По-скоро бяха напрегнати, а докато спях понякога като ги натисна ми ставаше неприятно. Сега май са ми по-спокойни, вените станаха доста видими, преди не ми е правило впечатление.

А тази нощ ми се схвана прасеца докато спях и ставах да обикалям стаята.

# 67
Woman in red
Аз от 5 или 6г.с. имам зацапване всеки ден е не е розовеещо но е кафеникаво. Което е през целия ден. Бебока се развива и ми казаха,че е от хормоните надявам се вече да спира. Мен лично много ме притеснява но това е положението. Тук и хапчета не изписват за това. Спокойствие и почивка. Спокойствието го имам,почивката Не.
Но стискам зъби и се надявам всичко да е наред.
Късмет и на теб 🤗

# 68
  • Stara Zagora
Здравейте, присъединявам се към вас с термин 21.11. Много ми се гади и повръщам понякога,имах кървене и след това кафеникаво запазване.Сега пия утрогестан,но-шпа,огестан.С храната положението е доста зле, нищо не ми се яде или само тестото.Имам детенце на 2 годинки, май това е от мен. Приятен слънчев ден 😊

# 69
  • София
Момичета аз знам, че 3тия месец е 5 седмици, т.е. включително 13 седмица. От 14 седмица вече сме 4 месец, който е 4 седмици, 5 месец също. 6 месец е пак 5 седмици, 7 и 8 по 4 седмици и 9 и той е 5 седмици.
Аз съм във вторник на БХС и до тогава ме е обхванало някакво безпокойство. Иначе ако всичко е наред се надявам да се успокоя, че на 6 май сме на сватба в Шумен и ми се връзват страшно много километри. Дано всичко да е наред и като се върнем на 7 май ще започна 14 седмица и тогава мисля да казваме вече на всички, които са ни близки.

# 70
Бременността има продължителност 9 календарни месеца или 10 лунарни. Сега ще си коригирам малко мнението, за да не говоря глупости наизуст:
Ако изчислявате своята бременност според броя на календарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 календарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 календарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 календарен месец – 9 до 13  гестационна седмица
– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица
– 5 календарен месец – 18 до 22  гестационна седмица
– 6 календарен месец – 23 до 26  гестационна седмица
– 7 календарен месец – 27 до 31  гестационна седмица
– 8 календарен месец – 32 до 35  гестационна седмица
– 9 календарен месец – 36 до 40  гестационна седмица

Т.е както Деси казва, 13 г.с да мине и сме в 4 месец.

# 71
  • София
Еееее супер,мерси ЯННА! Не съм запомнила 5 и 7 месец значи Laughing

# 72

Ето табличка което аз гледам от едно приложение Simple Smile

# 73
  • София
Ново двайсе хихи нищо карай да върви, важното е, че първия триместър със сигурност свършва с 13 седмица, пък натам ще му мислим Laughing

Искам да ви почерпя едно клипче за мамите, които вече имат едно детенце. Много хубаво и разчувстващо Gift Heart https://www.facebook.com/dailypicksandflicks/videos/167738030614308/

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 17:49 от Десислава``

# 74
  • На север
Ellie D, инфото ми е от друга бременна тук в моето положение. Лекарят само ми каза да си меря захарта. Та тя каза че се мери сутрин като станеш, преди закуска, след хранене, после преди обяд и след обяд, преди вечеря и след вечеря и преди да си легнеш. Не съм разпитвала колко време след хранене понеже аз мисля да си слагам сензор за постоянно отчитане.

Общи условия

Активация на акаунт