БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 84 063
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Вилер са били една много известна фирма на времето, когато е нямало толкова други...и са правили основно разработки по класически картини. Имам ушити 3 Вилерови гоблена и то големи ...като ги гледам сега ме е яд, че съм си губила времето с тях....но преди 22-24г това имаше.

Но както каза Добри да спрем.... няма смисъл всеки да си шие каквото му е на сърце Simple Smile .
Хубаво аз да покажа, ама моите са все дребоси нямам време за големия гоблен  Confused
Няколко картички с шевици

И книгоразделители

Иначе се каня в скоро време да започна Иверската богородица на Солария, говорих с дизайнерката ще ми го комплектоват за кръстче, все още обмислям 16 или 18 каунт.

# 241
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile гледам и не вярвам на ушите си Simple Smile нещо не е същото, а не хванах веднага какво.
един цвят само е сменен и шевиците заприличват на мандали. значи наистина има нещо в приказките, че сме минали и през арабските и през индийските земи.

трябваше по-рано да ги покажеш. можех да направя нещо такова за подаръци на децата на родатаа в Канада и САЩ. Simple Smile
здраве да е - догодина. Simple Smile

# 242
Гобленовият бод отмирал хахахахаха ще умра от смях. Това в мечтите на любителките на карета само се случва.

Има модели разработени за кръстат бод. Има модели разработени за гобленов бод. Вече зависи от гобленарката какъв модел си е харесала и съобразно него се използва съответния вид бод.

С гобленов бод има разкошни модели, дори те ми харесват повече, защото в тях има стил, дълбочина, ефект. Съвременните модели за кръстат бод са основно все едно извадени от анимационно филмче.

# 243
Има разкошни модели за гобленов бод, но те са единици.

За пореден път показвам едни извадени от Анимационно филмче "карета"  Mr. Green

и малко дребоси

С петит само ако е 1:1 изглежда добре, но масовата измишльотина 1:4 прави всичко да изглежда нелепо нащърбрно и размазано.

# 244

За пореден път показвам едни извадени от Анимационно филмче "карета"  Mr. Green

........

Чудни са ти "каретата"  Hug  Laughing

А като ти видях тигъра, се сетих за един мой опит (тигър ли лъв ли вече не помня) да шия модел за кръстче с гобленов бод...така стои все още само започнат и най-вероятно няма да завърша, та довечера ако не забравя ще го покажа. Хем и KiTtEn_BG да види защо не трябва да прави така  Wink

# 245
  • Полша, Варшава
mibobo очаквам твоя пост Wink

pticasprujina страшно много ми хареса гоблените ти, най-вече пейзажа, но и цветята, тигъра също абе всичките ми харесаха Simple Smile

# 246
Намерих си снимани други две мои "изцепки" та не ми се рови да търся започнатия  Laughing

Ето ги сравнени с това как трябва да изглеждат...не обръщай внимание на цветовете, някои не са точно по ключ, но виж разликата в бода. Слънчогледите отдолу под менчето са с полукръст за да се получи релеф, на чашката също е така  Mr. Green

И ето един от малцината гоблени който си харесвам с гобленов бод

Така ето и един Вилеров гоблен ...чуден  Crazy

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 19:48 от mibobo

# 247
mibobo, на Солария са прекрасни гоблените, нощо че са с гобленов бод. Стоянка Иванова е много добър дизайнер, въпреки, че и тя в началото си има несполучливи разработки. Жалкото е, че наглеците от МС не се посвениха и на нейните разработки да посегнат.

# 248
Да, аз много харесвам иконите им както и гоблена Българка.

# 249
  • sof
Aetera, пълниш ми очите с радост !

По-рядко поглеждам тук вече, защото не откликвате на поканите ми за коктейли, St. Dobri ?

Нестихващият спор за това с какъв бод се шие (не бродира) не ме ангажира отдавна. Бодът на оригиналите на Wiehler от едно време НЕ Е гобленовия бод, който "твърдите" бг "гобленарки" практикуват (но те едва ли някога са виждали оригинал). Нито прекопираните и побългарени в най-лошия смисъл на думата бг фирми комплектоват за потребителките тип "бг-гобленарки" нещо по-добро от сакатлъци, като че ли нарочно сякаш. Но "Солария" има хубави и качествено разработени модели, радвам се, че се държат. Лично аз не шия бг-гобленов бод - нито ми харесва, нито бг-панамата ми харесва, нито има интересни модели, нито ме интересува перфекциозен гръб, нито има пазар за тия смешни гоблени, нито шия за продан.

Бродериите ми са хоби, много се развам на вашите снимки и ще минавам по-често.

# 250
следващата седмица без понеделника и петъка ще съм налична за срещи Simple Smile  (дано не ми мине котка път)

румънското? кръчмата на Джоко Росич? или ако искаш по-по най... има италианско ресторантче със пица, паста и супер сладкишчета. проверила съм го Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 251
  • sof
Koeто избереш, обичам те, там съм ! Вторник и/или сряда съм цялата твоя! Само казваш в колко. Който иска/желае да заповяда...

# 252
днес и за двата варианта съм ЗА
Simple Smile пак ще пиша.

да се чувства поканен всеки, който има мерак да дойде.
и....Flushed няма да нося нищо готово, защото няма такова.
но ще си думаме.

Simple Smile

# 253
  • София
Много искам да се присъединя, но от сряда или четвъртък няма да съм "налична". Иначе, ако е вторник след 17.30, гласувам за италианското (може ли адрес на лични, за лична употреба, обещавам! Simple Smile ).

# 254
  • Полша, Варшава
Скрит текст:
Намерих си снимани други две мои "изцепки" та не ми се рови да търся започнатия  Laughing

Ето ги сравнени с това как трябва да изглеждат...не обръщай внимание на цветовете, някои не са точно по ключ, но виж разликата в бода. Слънчогледите отдолу под менчето са с полукръст за да се получи релеф, на чашката също е така  Mr. Green

И ето един от малцината гоблени който си харесвам с гобленов бод

Така ето и един Вилеров гоблен ...чуден  Crazy

Благодаря много за показаните гоблени Simple Smile страхотни са Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 22:35 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт