БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 84 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Пингвинче, ако си сигурна в панамата (плетката е различна при бг панамата), почвай смело с избрания бод.

# 166
Благодаря ви момичета за помощта. Ще го обмисля още малко,имам време,докато завърша сегашния си гоблен. Но вероятно ще ги ушия кръстче. Или поне ще опитам.Ако действително си е мъка шиенето на Цвайгарт, сигурно ще ги направя 1:1.В крачка ще решавам.Благодаря на всички за помощта Simple Smile

# 167
Значи и двата варианта стават. И сега въпроса е с кой бод гоблените ще изглеждат по- добре Simple Smile Освен да ушия малък участък с гобленов и един с кръстче и ще видя кое е по добре...

За гоблени, аз си харесвам гобленов бод. Кръстчетата дават специфичен релеф на всеки бод, който не ми харесва при гоблените. Кръстчето си е за каре, според мене.

Не се излагайте - кръстчето било за каре. Като го чуя подобни приказки, направо се изприщвам. Кръстчето покрива по- добре, гобленовият е само по-диагонал, много често прозира, ако панамата не е читава, а 1:4 си е направо мазало.

Ето ви едно каре, по вашата логика

и още едно

Много хубави гоблени, поздравления!
В котето се усеща на всяко кръстче релефа, за който говорех. Особено ако се свали снимката и се увеличи. Кръстчето става изпъкнало в средата, където се пресичат двата конеца и вдлъбнато по крайчетата. Това имах предвид, лично на мене повече ми харесва гладката структура на гобленовия бод.  Особено ако е ушит качествено и с качествени материали, не прозира. Лично мнение, не ангажирам никого и не мисля, че се излагам с вкуса си. Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 11:58 от Diorela

# 168
Мъка е шиенето на 22 каунт кръстче, а не, че е Цвайгард.

# 169
Ще опитам с кръстче,а ако видя зор минавам на 1:1.След около месец го започвам, че искам да довърша сегашния. Вече 1 година го Подмятания.Зарежа ли го...няма свършване. А имам още толкова проекти Simple Smile

# 170
Ще опитам с кръстче,а ако видя зор минавам на 1:1.След около месец го започвам, че искам да довърша сегашния. Вече 1 година го подмятам .Зарежа ли го...няма свършване. А имам още толкова проекти Simple Smile

# 171
Кръстчето си е за каре, според мене.

Цитат
Не се излагайте - кръстчето било за каре.

Лично мнение, не ангажирам никого и не мисля, че се излагам с вкуса си. Simple Smile

Не коментирам вкуса ви, а точно конкретното изказване, което е пълна глупост.

# 172
Скрит текст:
Кръстчето си е за каре, според мене.

Цитат
Не се излагайте - кръстчето било за каре.

Лично мнение, не ангажирам никого и не мисля, че се излагам с вкуса си. Simple Smile

Не коментирам вкуса ви, а точно конкретното изказване, което е пълна глупост.
Още в първия ми "глупав" пост поясних, че това е моето виждане. И не мисля, че след като не съвпада с Вашето, то непременно е глупост. Не си позволявам да правя подобни квалификации, особено за изказвания на хора, които не познавам.
В края на краищата всеки си има вкус - едни харесват калсицизма, други модернизма в изкуството. И всеки има право на собствено мнение и право да го изкаже спокойно. Двете с Вас изказахме двете противоположни мнения, при това ги аргументирани, които са въпрос на предпочитание. Вашите гоблени са много добре ушити и прекрасни, казах го. Но това, че Вие предпочитате бод кръстче, не означава да не приемате и обратното мнение.
Обясних и защо предпочитам гобленов бод за гоблените. Мисля, че съвсем не е случайно наименованието на този бод - гобленов.
Такъв беше и въпросът на Пингвинче - кой бод да използва.  Явно търсеше мнението на другите.

Доста се замислих дали да премълча, но не мисля, че грубостта във форума трябва да бъде толерирана, затова написах този пост. За мен този въпрос е приключен.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 19:01 от Diorela

# 173
Моля ви дами,не целях да предизвикам спор. Колебаех се с вида бод, защото самата панама не е за кръстче.Исках да разбера дали ще се получи или по скоро идеята ми клони към глупост. В самото списание Галерия Бродерия постоянно пише 1:1,1:4,или кръстче, но никъде не пише вид панама. Та оттам ми хрумна че може кръстче. Наистина не целях да предизвикам спор. Всеки си има свое виждане и мнение и аз именно него търся. Все още ми е много ново всичко. В тази група се научих да шия. Тук ми обяснихте какво и как се прави.С ваша помощ уших първият си гоблен и после няколко малки след него. Моля ви, не се карайте заради мой въпрос. Радвам се че се отзовахте всички, определено ми помогнахте в избора. Моля ви не ме карайте да се чувствам зле, че заради мой въпрос възниква подобен спор.

# 174
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
споко, не се връзвай. темата е виждала и по-страшни битки на титани. (който си спомня Wink )
съберем ли се повече от една жена все нещо се случва.

Simple Smile Simple Smile можеш ли да снимаш панамите? много интересно ми стана Simple Smile

# 175
Разбира се но към края на седмицата, ако не е проблем. На почивка сме семейно. Тук нося само гоблена който шия сега(не че остава много време за него) а комплектчетата са в къщи. Ще снимам двете панами една до друга.

# 176
оо, не бързам.
просто не мога и не мога да намеря такава панама, а пустото любопитство ще ме затрие Simple Smile

весела почивка, за снимки винаги ще се намери време.

# 177
оо, не бързам.
просто не мога и не мога да намеря такава панама, а пустото любопитство ще ме затрие Simple Smile

весела почивка, за снимки винаги ще се намери време.

Хей, Добри , кюриосити кил дъ кет. Не му се давай  Simple Smile

# 178
TrollfaceTrollface е що на ингилизки? Trollface
какво му е на "Не си ври носа в чуждите работи!" или "Не пъхай пръст там, където скърца!" и даже още по-добре
"Не суй свой нос в чужой вопрос!"

# 179
  • Ямбол
Помооощ!
Най-накрая си събрах конците за Princess Asleep na HAED и не мога да си намря схемата! Бях си я изтеглила, но не я намирам.
Някоя от вас дали може да ми помогне ?

Общи условия

Активация на акаунт