БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 84 014
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Ямбол
Аммм малко тъп въпрос, с какви конци е? Тези номера са много странни. Не е DMC.
Някой има ли идея? Simple Smile
Скрит текст:

# 586
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аммм малко тъп въпрос, с какви конци е? Тези номера са много странни. Не е DMC.
Някой има ли идея? Simple Smile
Скрит текст:

коутс обикновено работят с Анхор. виж дали съвпадат цветовете
http://www.yarntree.com/cross-stitch/index.php?main_page=index&a … rt=20a&page=2

# 587
  • София
Какъв размер гергеф ползвате? Някой ползвал ли е такъв маркер за разграфяване на панама - https://8888bg.com/produkt/маркер-за-разграфяване-зелен-2/? А за черна Панама това дали е подходящо - https://8888bg.com/produkt/бял-молив-за-разграфяване/

# 588
  • София
За тъмна панама и обикновена креда върши работа.
Едно етапче

# 589
Не мога да помогна, нито гергеф ползвам нито пък разграфявам, шия си директно.

Да покажа пак един дребос, то от мен все такива  Crazy

# 590
Без гергеф не мога да шия, трудно ми е. Особено за кръстат бод без гергеф съм като без ръце.
Купила съм си различни гергефи - малки, големи, много големи. Най-големият ми е 36 см., но не ми харесва как се опъва панамата на него, провисва ми в средата.
Последно нововъведение, което направих беше за Голдън Кайт, който модел е 60/80 см. Там взех една стара рамка за картина, изпънах на нея панамата и от четирите края защипах със щипки за банкноти. Чудесно се опъна.

И да се похваля или да се оплача и аз не знам. При три започнати гоблена подхванах четвърти. Не успях да се сдържа, много ми хареса - Есенна магия от ГБ. Smiley Вие имате ли такъв проблем? Как успявате да се сдържите и да започвате нови неща?

# 591
  • София
На последния въпрос ще ми е много интересно да чуя отговора на Добри Wink
 Аз си ви чета момичета, ама нещо все нямам какво да пиша, завърших тия дни Лондон на Риолис ама не съм го снимала...

# 592
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оооо, Ванче...
Simple Smile познаваш ме. не съм се променила. Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
в момента, в който в ръцете ми попадне нещо, веднага го "бодвам" - един бод може да е, но го започвам. Simple Smile
срам ме е, ама малко. Simple Smile стара съм и е късно да се променям.

# 593
  • sof
Верно оживление! И, верно когато аз попаднах тук беше по-динамично, но в един момент всички се изнесоха във ФБ, от което форума Никак не губи, бих коментирала. Аз пък шия по един докато "свърши", макар да имам доста неразопаковани вече. От снощи съм ги разхвърляла за "инвентаризация" и съм малко стресната от наличностите. Nelka, имам този,

и не съм го започвала заради това, че е на 14кт, а аз не харесвам този каунт освен за възглавници. Ти по комплекта ли си шила или си сменяла за по-ситно аида или лен? Мн хубав ти изглежда.

Aetera, великолепно е! Аз съм във възторг! А за питането ти-следвайки корицата, бих казала Coats -> Anchor.

# 594
  • Norge
Динков2,  едричко е  Confused
Но вярвай ми, не го мислих докато ших. Може би защото няма лица?
Никак не ме е дразнило, макар и аз да предпочитам 18.

Извадих го от шкафа за детайлна снимка.
Дано се вижда.  Praynig

https://cdn.bg-mamma.com/DCVl/c3b7fd7e.jpg

# 595
  • България
Какъв размер гергеф ползвате?
Скрит текст:
Някой ползвал ли е такъв маркер за разграфяване на панама - https://8888bg.com/produkt/маркер-за-разграфяване-зелен-2/? А за черна Панама това дали е подходящо - https://8888bg.com/produkt/бял-молив-за-разграфяване/
Купих си един такъв:

но не стяга добре.
Ползвам кръгъл с диаметър 18см.
Най-удобен се оказа за мен.

Скрит текст:
Без гергеф не мога да шия, трудно ми е. Особено за кръстат бод без гергеф съм като без ръце.
Купила съм си различни гергефи - малки, големи, много големи. Най-големият ми е 36 см., но не ми харесва как се опъва панамата на него, провисва ми в средата.
Последно нововъведение, което направих беше за Голдън Кайт, който модел е 60/80 см. Там взех една стара рамка за картина, изпънах на нея панамата и от четирите края защипах със щипки за банкноти. Чудесно се опъна.

И да се похваля или да се оплача и аз не знам. При три започнати гоблена подхванах четвърти. Не успях да се сдържа, много ми хареса - Есенна магия от ГБ. Smiley Вие имате ли такъв проблем? Как успявате да се сдържите и да започвате нови неща?
Даже не съм броила колко точно съм започнала след дългото затишие Laughing.
А на единия гоблен му остава съвсем, съвсем малко за довършване, обаче някак си не ми идва настроението.
Даже и рамка му купих в подходящ размер. Laughing

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 19:35 от МоарейнД

# 596
  • Ямбол
Цитат
Какъв размер гергеф ползвате?
От десет години работя само с два дървени един малък 10см и един 20см  Simple Smile

Имам нужди от идеи момичета!
Искам да бродирам едно дънкено сафари и имам нужда от предложения!
Искам бродерията да е отзад, на средното парче плат.
Ако някоя от вас има желание да предложи идеики да заповяда.

Скрит текст:

# 597
Аз да кажа с моя скромен опит-  завършвам си съвестно един гоблен, нямам търпение да го рамкирам и окача и тогава започвам нов. Не мога да си представя труда ми да остане скрит в някой шкаф, мъчно ще ми е ...Сега имам да довърша една приказна зима и ще трябва да направя две малки неща за подарък. Според вас за абитуриентка какъв символ е подходящ? На сестра и вече направих четирилистна детелина с надпис УСПЕХ, та се чудя сега какво да е?

# 598
  • България
Аз да кажа с моя скромен опит-  завършвам си съвестно един гоблен, нямам търпение да го рамкирам и окача и тогава започвам нов. Не мога да си представя труда ми да остане скрит в някой шкаф, мъчно ще ми е ...Сега имам да довърша една приказна зима и ще трябва да направя две малки неща за подарък. Според вас за абитуриентка какъв символ е подходящ? На сестра и вече направих четирилистна детелина с надпис УСПЕХ, та се чудя сега какво да е?
О, завършена ли е творбата, веднага в рамка.
Само един гоблен от майка ми не е в рамка, защото не ми е много симпатичен, но и той ще си намери мястото.

Моя приятелка подари на дъщеря ми гоблен със зодията ѝ. Много красив.
В твоя случай, мисля, че ще е добре да ушиеш същия гоблен, като този на сестра ѝ.

# 599
  • София
Някой беше показвал бухалче с шапка и диплома по-назад, това също е добре. Може и един виещ се път с надпис "На добър час!"...
Аз имам 1 започнат, освен текущия, но не го броя. Сезоните на Дим на прословутото корабно платно. Еми, не знам кога ще ми дойде музата да ги довърша. Иначе боря се със себе си понякога, само и само да не почна нов гоблен, но удоволствието после от завършения стар и започнатия нов е несравнимо за мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт