БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 83 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Мили работливки, следващия гоблен ще бъде икона . Купих на Солария Троеручица, тя е за подарък за нова къща на сина ми, но не обичам гобленов бод и такава панама. Имам  Аида 20 и се чудя (ама много) дали да я шия 2 ката полукръст или 1 кат кръстче(1 кат на Аида 20 ших Боженци  стана много добре, но мъъъъка). Та моля за вашето мнение и съвет какво да избера.
Ако не се лъжа тази икона е с детайл. Ако шиеш на 20 каунт, детайла как ще стане!
Рускините шият кръстче на 22 каунт /през дупка/ и детайла 1:1, става хубаво.

# 646
Мили работливки, следващия гоблен ще бъде икона . Купих на Солария Троеручица, тя е за подарък за нова къща на сина ми, но не обичам гобленов бод и такава панама. Имам  Аида 20 и се чудя (ама много) дали да я шия 2 ката полукръст или 1 кат кръстче(1 кат на Аида 20 ших Боженци  стана много добре, но мъъъъка). Та моля за вашето мнение и съвет какво да избера.

Аз ще шия Иверската богородица пак на Солария на 16к или 18к с кръстче (още не съм го решила, но май ще е 16к). Виждала съм го ушит така, супер е. Но ако искаш да си ползваш 20к аз бих шила с 1 кат кръстче. Аз шия всичко от 22к нагоре с 1 кат кръстче  Peace.

Малко Сладко Коте аз съм говорила със Стоянка, точно за 16к кръстче, но не за да ми препоръча как да шия а да я питам ще ми изготвят ли такъв комплект (за да ми стигнат конците) , отговори ми, че няма проблем и , че не  е за първи път.

Mama_Nana в  тези гоблени детайли няма  Peace .

# 647

Иверската няма, но за Троеручица пише, че е с детайл /големият модел/.
http://www.solaria-gallery.com/gobleni/gob/i57.htm

Ако няма детайл, няма проблем как ще се шие.

# 648

Да, права си  Thinking .
Точно този модел не съм го отваряла за разглеждане, но всичките им други икони са без тези които са им най-известните де (Йерусалимска, Иверска, Казанска, Николай Чудотворец, Неопиваща чаша...) скоро не съм гледала новите им модели, може да имат и те  Rolling Eyes

# 649
Срещали ли сте такъв гоблен
Скрит текст:
Намерих схема в crosty.ru, която имаше над 20 положителни отзива и на скрина изглежда много добре. Въпреки това леко се притеснявам. Порових в гугъл и намирам единствено диамантени мозайки и някаква френска фирма, която предлага комплект за бродиране на цена 100 евро и естествено автоматично отпадна.
В краен случай ще се доверя на крости.

# 650
Срещали ли сте такъв гоблен
Скрит текст:
Намерих схема в crosty.ru, която имаше над 20 положителни отзива и на скрина изглежда много добре. Въпреки това леко се притеснявам. Порових в гугъл и намирам единствено диамантени мозайки и някаква френска фирма, която предлага комплект за бродиране на цена 100 евро и естествено автоматично отпадна.
В краен случай ще се доверя на крости.

Никога Крости! Това са си прогони със съмнителен резултат.

# 651
Това го знам. Но на предварителния преглед излиза добре, а също има и много положителни отзиви. Виждала съм ушити неща от крости и не всички са зле, дори има и много добри. Една рускиня в you tube шие "Двойка вълци" от крости и резултата е много добър. Като съвета е преди да се шие по схема от там да се проверят отзивите и ако има ушит гоблен да се види. Не знам, но много ми се иска да си го ушия.

# 652
А защо не се обърнеш към някои от доказалите се дизайнери да ти направят схема?

# 653
Ще си помисля.

# 654
Чудесно е че темата се раздвижи .Време да покажа плода на едногодишния ми труд. Това е Зима на Лука С,  много лесен за шиене. Аз шия само на гергеф без него си бода пръстите:relaxed:

Това направо ми събра очите.
Видях, че е малък размер и  ме заля порив да го ушия.
Кръстат бод ли е ? И откъде да си го поръчам ?
Аз само кръстчета обичам да шия, стои ми един с рози от 10 години недовършен, заради ситнежа.

# 655
  • Казанлък
Цитат на: Mama_Nana в вт, 19 фев 2019, 09:50
Цитат на: mibobo в вт, 19 фев 2019, 08:46

Mama_Nana в  тези гоблени детайли няма   .

Момичета нещо се обърках тотално, какво значи детайл. Това не е ли част от гоблена който се шие 1:1 а останалото 1:4. Какъв проблем ще имам, не разбира бялата ми глава ако е кръстче и следвам схемата??

Може би има нещо което ми убягва и не съм шила такъв гоблен, обяснете ми моля
[/quote]

# 656
.......

Момичета нещо се обърках тотално, какво значи детайл. Това не е ли част от гоблена който се шие 1:1 а останалото 1:4. Какъв проблем ще имам, не разбира бялата ми глава ако е кръстче и следвам схемата??

Може би има нещо което ми убягва и не съм шила такъв гоблен, обяснете ми моля

Да, това е детайл.
Ами като шиеш с кръстче все едно шиеш 1:1 един знак от схемата - едно кръстче, тогава как ще стане номера с детайла?  Simple Smile

# 657
Няма да имаш проблем, но на 18-20 каунт панама, кръстчето е във всяка дупка и няма да се получи детайла. На ситна панама 22-25 каунт кръстчето е през дупка /1 кръстче е равно на 4 гобленови бода/ и тогава става добре.

# 658
  • Казанлък
Благодаря  момичета, но смятам (не знам дали се заблуждавам отново) , че ако шия детайла 1;1 с кръстче , а останалото 1;4 пак с кръстче няма да има проблем нали? Просто няма да е гобленов бод , дали правилно мисля и си представям??

# 659
  • София
Благодаря  момичета, но смятам (не знам дали се заблуждавам отново) , че ако шия детайла 1;1 с кръстче , а останалото 1;4 пак с кръстче няма да има проблем нали? Просто няма да е гобленов бод , дали правилно мисля и си представям??
Честно казано не си го представям... По-скоро да се шие кръстче през дупка, а детайлът с кръстче във всяка дупка.
Защо не се свържеш все пак със Стоянка, предполагам, че тя ще може да ти каже дали ще стане?

Общи условия

Активация на акаунт