Какво се случва в наши дни???

• 27 634
  • 229
  •   2
Отговори
# 135
Ами да ти кажа, нещата са малко с баланс. То и мъж-къщовница не се трае много. Просто малко да поразтреби след себе си може да е достатъчно, и да се включи в някои моменти. Иначе в някои случаи ако няма успехи на другото поприще, ама глади педантично...сори, пак не става. Та хубаво е да се включва, но е хубаво у дома да няма и втора домакиня с мъжки цикъл.
Като се разпределят задълженията у дома няма опасност да се случи това.

# 136
А основният дефект е, че при жените няма "задължения", по-скоро се стига до безкрайно мотаене и пипване тук и там. По принцип домашната работа няма край, особено като има цапащи деца, така че няма точно "задължения", колкото всеки да си отваря очите по всяко време.

Но според мен в ситуациите с мъж-бей и жена на пета има доста повече от просто мързел.

# 137
Спокойно, има и работещи мъже, които печелят добре, а не се страхуват от прахосмукачката и не смятат, че ще е под достойнството им да измият банята, тоалетната или да си изгладят дрехите.
Дори и баща ми, дето уж е от старото поколение е такъв.

# 138
То не че е под достойнството, но ако наистина печели добре, то вероятно времето му е по-скъпо от това някой друг да свърши работата.

В интерес на истината, ако няма цапащи деца, домакинската работа е на практика нищо, освен ако няма луда педантичност.

# 139
Mъже, които печелят и времето им е ценно, ще ценят и това на жена си и едва ли ще разчитат на нея да домакинства.

# 140
Е, всеки си решава по колко му е приятно да чисти и домакинства, в зависимост от броя деца, ценното си време и доходите си. В крайна сметка, човек може и прислужница да си наеме при много цапащи деца, особено ако печели наистина много добре. Даже и детегледачка може да си ангажира за по няколко часа на ден, за да има възможност жена му да си развива талантите.

# 141
Е, всеки си решава по колко му е приятно да чисти и домакинства, в зависимост от броя деца, ценното си време и доходите си. В крайна сметка, човек може и прислужница да си наеме при много цапащи деца, особено ако печели наистина много добре. Даже и детегледачка може да си ангажира за по няколко часа на ден, за да има възможност жена му да си развива талантите.

Съгласна съм с това мнение, още повече,  че планиране на децата е част от цялото семейно планиране за разходи, които могат да се обслужват и по какъв начин да става това.

# 142
На теория и аз съм съгласна. На практика обаче нещата са малко по-различни. Де да ставаше само с пари...

# 143
На теория и аз съм съгласна. На практика обаче нещата са малко по-различни. Де да ставаше само с пари...
В смисъл? Нали говорим за хора с пари, на които времето им е ценно.

Ако има алтернативни методи и способи, моля да ги споделиш.

# 144
В смисъл идва жена, изблизва къщата и подредбата оцелява около 10 мин. с малки деца. Тоест пак някой трябва да се включва непрекъснато, иначе ефект от усилията е точно нула. И да, повечето епични бели не стават когато ровя във форума, а когато като добра майка реша да направя ш§б*ната и велика мусака, а зад гърба ми се чува опа...

Тоест ако са само двама, наистина става с пари, но реално не достига само това някой да врътне пералните и да изпълни списък задачи. Да, помага, но дотам.

Бавачката пък отваря други видове работа. Там не ми се говори направо.

# 145
Хах, значи само седене пред компютъра му е майката. Но мор мусака!

# 146
Факт, най-големите бели, падания и удари са точно като реша да готвя. Много пъти съм го споменавала. Нормално е - с гръб съм, ръцете ми са заети, вниманието ми е другаде. Децата усещат и почват да творят.

# 147
Изборът на брой деца (повтарям се) отново е част от преценката на това, с какво и колко може да се справи едно домакинство. Ако са преценили, че този, който ще се грижи есклузивно за тях, няма да има нужда от помощник, следователно, ще се покриват предвидимите 'щети" от него. В този смисъл, всеки преценява негативите и какъв праг поема от тях. Аз питах обаче за алтернативи, а не за описания. Все пак, във форум за жени (повечето с деца) сме и можем да различим изцапано върху почистено и непочистено изобщо.

# 148
Абе на мен по принцип ми е по-интересен въпроса за динамиката във връзката мачо/чистофайница. Дебела е там патологията и има бая други проблеми.

# 149
Абе на мен по принцип ми е по-интересен въпроса за динамиката във връзката мачо/чистофайница. Дебела е там патологията и има бая други проблеми.
Да беше предупредила, че нямаш, какво да отговориш да не се "хабя" да пиша. За мен патология е едно, за други - друго и в конкретния случай са ми извън средата.

Гроздето е кисело, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт