Счетоводител в нужда се познава 14

• 58 655
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • ново
Как се изчислява обезщетението от БТ при освобождаване по чл. 328 т.1 от КТ?

Данъчна основа за месеца ли се гледа, всичко начисления за месеца или нето получената сума?

От последните 15 месеца назад ли се изчислява?

чл.328, ал.1, т.1 - при закриване на предприятието , това ли имаш предвид?

Обезщетението се изчислява от брутния ти доход, сумата на която са те осигурявали. Ако имаш ПИК можеш да си провериш сумата. Взима се дохода от последните 24 месеца, Полагат ти се 60% от среднодневното брутно.

# 436
Да, този член.

Нямам ПИК.

Сумата на която са ме осигурявали кое от фиша е - данъчна основа за месеца или всичко начисления за месеца?

# 437
  • В полите на Пирин планина
Да, този член.

Нямам ПИК.

Сумата на която са ме осигурявали кое от фиша е - данъчна основа за месеца или всичко начисления за месеца?

Брутно трудово възнаграждение / вероятно всичко начисления / или осиг. доход, ако е по-висок от БТВ.

# 438
Здравейте, момичета.
Преди време питах за интрастат изпращания, сега достигнахме прага на пристигания.Може ли да ми кажете как се попълва протокола в случай,че получаваме трикотажен плат, какъв тип на сделка попълваме ?

# 439
Здравейте! На 01.10 ме съкратиха по чл 328 1.1. Все още не съм почнала работа, разбрах че работодателя трябва да ни изпрати по една заплата обезщетение.. Може ли образец на молбата? Днес попитах счетоводителката, тя не била запозната.

# 440
  • ново
Попълваш декларация http://accountin--reklamen-spam186--//userfiles/Dekl222al_1.pdf и си носиш трудовата книжка.
Сега видях, че форумът филтрира сайта като спам.  мога да го изпратя на мейл.

# 441
Попълваш декларация http://accountin--reklamen-spam186--//userfiles/Dekl222al_1.pdf и си носиш трудовата книжка.
Сега видях, че форумът филтрира сайта като спам.  мога да го изпратя на мейл.
Благодаря! Писах на лс

# 442
  • Пловдив
Здравейте!Може ли да се даде на работодателя болничен за боледуване на малко дете,но едновременно да ходя на работа ако има кой да го гледа?

# 443
  • София-Младост
Здравейте!Може ли да се даде на работодателя болничен за боледуване на малко дете,но едновременно да ходя на работа ако има кой да го гледа?
Каква е целта на болничния тогава? Той ще е по-ниско платен, отколкото ако ходите на работа и друг гледа детето.

# 444
Не можете
Можете да изискате лекаря да анулира стария и да издаде нов, с други дати

# 445
  • на последния етаж
С каква сума приблизително ще се намали чистата заплата след покачването на осигурителния праг от Януари 2019? Брутното възнаграждение е над осигурителния праг.

# 446
  • В полите на Пирин планина
С каква сума приблизително ще се намали чистата заплата след покачването на осигурителния праг от Януари 2019? Брутното възнаграждение е над осигурителния праг.

Щом БТВ е над осиг. праг, то МОД няма как да влияе върху нетното възнаграждение.

# 447
  • София-Младост
След като брутото е повече от МОД за длъжността, осиг.вноски се изчисляват на база брутното възнаграждение.
Ако няма промени в процентите , няма да има и в осигурителните вноски.
МОД-минимален осигурителен доход

# 448
  • ново
Аз разбирам въпросът по друг начин. С промяната на осигурителният праг разликата от 2600 лв. до 3000 лв. ще има лични осигуровки. Т.е  на 400 лв. личните са 55,12 лв. Не знам дали това питате, де 😀

# 449
  • на последния етаж
Именно, със сигурност нетната заплата ще се промени заради разликата в осигурителните вноски. Просто не ми е ясно с колко приблизително ще падне чистата получавана сума.

Общи условия

Активация на акаунт