Кажете си истината...

• 100 493
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 095
Мерси, Еленна. Към 25К ги виждам, защото няма да искаме boarding, a само  tuition цена.

# 1 096
  • София
Ама, какво ми пишете за училищата, преди да стигнат до училище първо са в яслите и граните, ничо че при вас може да се пише започване на училище от 5-годишна възраст. Всеки родител е особено чувствителен на тема травми, дори това да е одраскано или малка синина.  Веднага се започва питане какво, как и защо. И винаги остава едно подозрение, че учителката е бляла и не е видяла.  Колкото и широкоскроен да е един родител, трудно подминава неща с "деца са, случва се да се сблъскат, дава се първа помощ и заминават". Дали си го признава открито е друг въпрос.

# 1 097
Моя големия се беше покатерил на едно дърво в детската до върха . И аз отивам да го взимам , а госпожата му се моли
"хайде бе Марти слизай " .."а, ако слеза ще ме биете "
Какви са тези детски градини без катерушки .?..Каква е тази стерилна атмосфера ?!

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 21:04 от ***vasilena***

# 1 098
Детето ми ходи на 3 години в училище, ей такова, истинско. Започва от 3 и свършва на 14. Не е ясла, не е градина. Mind blown.
Категориите имат хубавото свойство да не са универсални.

# 1 099
  • София
Е, да, ама това си е детска градина, а не училище, просто му казват училище. няма значение какъв етикет ще му сложиш, но толкова малки деца, ти сама писа, че не ги оставят да се катерят и да си правят каквото им хрумне. Готова съм да се хвана на бас, че всичко е преобезопасено, защото на никое училище не му се занимава с искове и съдилища или глоби.

# 1 100
Нашето дете тръгна на училище на 4години и 3 месеца, като всички английски деца. Правилата за безопасност ни бяха дадени предварително.
Но да я намеря покатерена на дърво с камъни отдолу...не ми се мисли какво щях да направя.

# 1 101
В това училище и аз с кеф ще ходя.
Детето ми е изкарало Монтесори градина, сега е в Монтесори училище. Задължително имат 2 часа навън, мисля че тексаските стандарти са за 1 час. Имат и различни кампове през учебната година, като тези в това училище.
Правят всичко, но е контролирана средата

# 1 102
Анди, вярваш или не, но ако е непреднамерено сблъскване или падане,
не се вторачват толкова тукашните.
При всеки удар, дори и лек, по главата, даваме нарочно bump letter на родителя.
С това писмо родителите могат да ни съдят до 18 година на детето, а след това
самото дете може да заведе иск до 21 си година.
Има деца, на година с дузина такива писма и не са тръгнали да ни съдят.

Ако обаче детето е ударено от друго или са се сбили, драмата е голяма.
Интересното е, че им е по-важно не кой как се е наранил, а дали другият е наказан и си е изтърпял наказанието.

# 1 103
Мерси, Еленна. Към 25К ги виждам, защото няма да искаме boarding, a само  tuition цена.

Това са доста сериозни суми, които спрягате. Ако можете да си ги позволите, значи вярно сте поуспели.
Ако умножим $25,000 по 8 = $200,000 за ученик (от пети до 12 клас). Ако добавим и още около $20,000 за допълнителни разходи, става много сериозна сумата. Не всеки може да си я позволи.

# 1 104
  • София
Това, което казвам е, че има контрол и никой не оставя децата на самотек, защото ето, пишат се писма и пр.  Децата не са толкова свободни, колкото в началото бяха обяснения. Дали нещо е преднамерено или не няма как да го види учителката, защото има ограничения съвсем физиологични - зрението и вниманието обхващат една ограничена област, а който има две деца вкъщи знае, че за секунди , на сантиметри от него се случва нещо и иди, че разбери кой крив и кой прав.

# 1 105
Мерси, Еленна. Към 25К ги виждам, защото няма да искаме boarding, a само  tuition цена.

Това са доста сериозни суми, които спрягате. Ако можете да си ги позволите, значи вярно сте поуспели.
Ако умножим $25,000 по 8 = $200,000 за ученик (от пети до 12 клас). Ако добавим и още около $20,000 за допълнителни разходи, става много сериозна сумата. Не всеки може да си я позволи.
Това не значи че са успели . В Германия тези "удоволствия" са безплатни . Канада и САЩ боряват с огромни суми , но покритие ...нъцки

# 1 106
  • София
не знам, не мога да преценя, защото не зная с какво сравняваме - колко и как е средният доход.  Важното е, че живеят там и няма смисъл да сравняваме с друга държава. То и тук може да се завърши хубава държавна гимназия и все още частните няма как да стигнат най-добрите държавни (не говоря за АК, той си е отделна бира), обаче няма значение, ако човек живее в Канада или САщ, защото там частните училища са мястото, където може да се получи наистина добро образование.

# 1 107
Канада и САЩ боряват с огромни суми , но покритие ...нъцки
Поредното изказване...ей така само за да се напише нещо.

# 1 108
Защо Титина ? Нима не е истина че плащате дестки хиляди долари
за спорт, детски градини и въпреки това качеството е пониско от европейското.
За да учиш там в универститет ти трябват стотици  от същите ..в Германия е за жълти стотинки и пак качеството надминава онова зад океана .

# 1 109
  • София
В бизнеса се вижда силно разликата между американското и европейското образование, и определено не в полза на второто.

Общи условия

Активация на акаунт