Кажете си истината...

• 100 439
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 125
Еленна, извинявай, че навлизам в тази тематика, но можеш и да не отговаряш. Как доходът ви е обвързан с достъпа до държавните градини? Нали са за всички деца?

Не, не са за всички деца. Няма такъв концепт "равно за всички деца" в дивия капитализъм като цяло, но това е дълга тема. Федералното и щатски правителства отпускат пари за масово безплатно образование след 5, в редовните училища.
В по-ранните години, има субсидирани програми за ранно детско образование само за хора под определен доход. И да искам, няма как да си пратя детето на "държавна градина."

# 1 126
Някой обаче яко е попаднал на пистата на Червената кралица и вместо да се зачуди на абсурда, се кефи колко е престижно, че плаща торби с пари...

# 1 127
Мда. Аз. Много, много се кефя. Цел в живота ми беше да си давам парите и се радвам, че я постигнах.

# 1 128
То от един момент нататък става като трупане на точки във видеоигра.

То реално нямаш избор, освен да си даваш парите. Просто си попаднала в свят с определени изисквания и трябва да си платиш таксите, иначе няма да ти се броят точките в играта.

Въпросът обаче е наистина доколко има свръхчовеци, на които юркането не им се отразява - или просто все още не се вижда колко са прегоряли.

# 1 129
Аха, точно. Или мнения в бг-мамма.

# 1 130
Eленна, благодаря за отговора.
Това ме озадачи, но и научих нещо ново. Има резон и е позната практика, но с елемент и на нот- инлкужън, което е дискриминация .

Общо взето все по- малко неща ми харесват в САЩ и освен климата виждам многото предимства на нашенския социален капитализъм Wink

Сирен, миялните ми са стандартни Тави и тенджери не слагам в миялната Wink

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:56 от Анонимен

# 1 131
Факт. Заслужена почивка за 7-те часа на крак.

Интересно ми е обаче - това изискване човек да прави трудни неща. Ми аз вече ги правя, реално се оказва, че хич не лежа през всичките си будни часове. Въпросът е - явно трябвало още да правя.

Ама то е все едно аз да питам по отношение на женита с кариера - а къде са ви децата и колко картинки им нарисувахте днес. Ясно е, че не може хем да си алпинист, хем арфист; хем ангажирана майка, хем с 12-часов работен ден. И не, не се брои дирижирането на графика с активности на бавачките през Jira. Говоря за лична ангажираност и човеко-часове с детето/децата.

(спирам, щото чакам примери за алпинист-арфист, при това многодетен трансджендър и CEO на компания във Fortune 500:)

# 1 132
Контеса, ако трябва да сравняваме данъците в САЩ и Германия, в Германия се плащат над 50%, в САЩ са си доста по-малко. Сравнявам нивото на заплатите (например в моята или на съпруга ми сфера -тук заплатата ми е двойна на тази в Германия).

# 1 133
10%. Сладката работа. Останалото- свобода и живот без кредити, или поне с малки кредити, на които лесно им се вижда краят. Поздрави на всички с 30-годишни ипотеки:)

# 1 134
Моето днес е с баща си на басейн и зоопарк, не знам дали са рисували нещо. За да не прегрява, той като един достатъчно успял човек, си взима отпуска когато и както поиска, но поне един ден на месец, ей така.
Очаквам след малко да влетят.
В останалите дни, детето ни го няма от нас между 5 и 6.5 часа, зависи колко ме хапят рептилите. Учителката и по рисуване има магистратура и ред изложби. То и детето, между другото, ще има изложба на рисунки, пратиха ми покана. Като майка върла кариеристка се чудя с костюм и токчета ли да ида, за да подхраня клишето Simple Smile Ясно е, че ще се опитам да излезна по средата за поне един конферентен разговор, а в останалото време ще цъкам мейли яростно и ще гледам със смес от досада и ярост, че ми се налага да се занимавам с детето си.
30 годишна ипотека нямам, и 10 годишна вече почти нямам. А кредитна карта: само служебна.

# 1 135
Сирен, по- добре не ме питай мен. Много хора съм задминала това в поприще.
Онзи ден точно това говорехме с мм, че за нищо не изпитвам съжаление. Четох една тема вв която много хора съжаляваха, че вечно са били заети и са пропуснали толкова много моменти с децата си, а аз точно с това се гордея и нямам никакви такива съжаления за пропуснати ползи и загуба на себе си когато съм била с детето ни.

В това се чувствам много успешна. Засега Simple Smile

Титина, при нас са 50%.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:57 от Анонимен

# 1 136
Добре, ще изчакам да видя как правите още от същото вече с 2 деца.

Още си чакам вдъхновяващата история за трансджендър арфиста CEO. Ама да не се окаже филмът съветски, като при Ланс Армстронг, Елизабет Холмс и други успешни.

# 1 137
Добре, ще изчакам да видя как правите още от същото вече с 2 деца.

Кои сложи тук освен мен, или най-накрая склони, като на истинска Червена Кралица, да ми говориш в кралското множествено число, аз и Господ?

За мен е ясно, че разбира се, ще се разпаднем и няма да можем да фунционираме вече. Квото било, било преди второто дете.

# 1 138
Нито в Германия налозите са 50 или над 50 процента в масовия случай, нито в България са 10, а са много повече във всички случаи, а необлагаем минимум няма. И да, в Германия извънкласните занимания, в това число и спортът са много повече, далеч по-достъпни, а качеството въобще не може да се сравнява. Същото важи и за спорта за възрастни.
Вижте, в България само цацата и каята са по-достъпни и хубави от навсякъде. То другаде ги няма де и затова.

# 1 139
Аз функционирам ок с деца около мен по цял ден. Това не може да ме уплаши.
Плаши ме грозотата у хората и липсата на доброта и човещина.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт