Кажете си истината...

• 100 341
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 230
О, не се и съмнявам. Един от бившите ти професори в АУГ има лаф с мъжа ми: "TEB: This is Bulgaria." Казано във всички смисли на думата.
Хубаво е, когато корупцията ти дава малки ежевдневни блага. Лошо става, като лиши децата ти от нормалност.
А абсурдно е, когато имаш претенции да не подкрепяш подобни практики.

# 1 231
В 21 век не знам вече кое се брои за нормалност. В смисъл - моето състояние може да се брои за не-брак и неморално или безотговорно, докато двама мъже и две жени да се броят едва ли не за стожер на институцията...но какво ли разбирам аз от нормалност...

Кой професор? може да не ми е преподавал...ако си ги спомням още де.

# 1 232
 В България нещата се подобряват. Много драматизират емигрантите. Все едно аз да кажа, това е Америка, след поредната стрелба в училище.

# 1 233
Kристина, не знам, кой драматизира, но Сирената обясни, че няма проблем с такива практики (забравяйки роднините, разбира се).

# 1 234
А, спокойно преподавал ти е. Стар наш приятел. Мой и на мъжът ми, де.

Нормалността е едни такива най-нормални неща. Като например да имате проходим тротоар пред блока в Пловдив и едно пресичане на булеварда да не е високо-адреналинов спорт без правила. В градината като има въшки, хората да си ги чистят и да поемат отговорност. Дребните песъчинки, с които се пълни около камъните на данъчните облекчения. Нещо пре-драматизирано или има в кражбата на милиардите европейски пари "вложени" в образованието ни, което от толкова просперитет, скоро ще върже?

Да, това е Америка със скапаните им стрелби. Права ще си да го кажеш. То пък и да беше най-големият проблем тук, да го намажеш с мед.

И между другото, аз не съм емигрант Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 16:16 от elenna

# 1 235
Е сори, опитахте се да ме изкарате анти-спортна натура, но е точно обратното всъщност...блъскала съм се повече със спорт от 95% от жените и да кажем 90% от мъжете.
Браво, Сирен.
Не предполагах.

Особено съм изненадана за бивият ти мъж, защото по описания ми е изглеждал много по-възрастен, доста контролиращ, мега-мързелив и без амбиции.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 05:43 от Анонимен

# 1 236
Е не може всички да заминем в САЩ, за да има нормалност. Накрая ще стане ненормално.

Обаче не виждам връзката между наличието на брак и въшките в градината.

Иначе си имам отличен тротоар, поне това го докараха в комплекса.  Виж вече за пресичането не знам, но риск от трафик има на доста места по света.

А бившият ми мъж не е хич мързелив, дори е хиперактивен. Просто не си насочва правилно енергията и не вижда възможностите. Иначе няма да се учудя, ако и сега като е айляк си бяга полумаратони, въпреки възрастта. Въпрос на навици и трениране.

Аз спортувах за кеф и напук на баба ми, според която за жената е ОК да е мека, дебела и да няма никаква спортна активност, че била вредна за детераждането.

# 1 237
  • Пловдив
Хайде, това все пак е България, тук лекарите са разбрани, срещу съответната сума ще ми стане някой. Едва ли ще се запънат за буквата, при 50% двойки без брак.
Всъщност изобщо не е в парите работата, да не говорим, че точно за такова формално и документално доказуемо нещо трудно парите могат да изиграят роля. Ако този "никой" стане, нали, "някой", какво точно може да реши този някой? Точно нищо. Ако някой ми посочи норма, правило, според които съпругът - щото нали е "някой", пък "съквартирантът", "гаджето", дето не ти бил семейство, е никой - решава нещо важно за състоянието ти, добре.

Цитат на: christina1980
Все едно аз да кажа, това е Америка, след поредната стрелба в училище.
+1.

# 1 238
По-добре е никой да не заминава повече за никъде, даже, за да има повече нормалност, ще е добре да се върнат някои далеч по-млади и по-нахъсени от мен. Добре ще е да не сме пак за поредна година с двойна детска смъртност на средното на Европа, с най-ниска продължителност на живота, най-много инфаркти и рак на млада възраст на континента. Като цяло, наистина най-най-нормалното и добро нещо би било никой да не заминава повече, тук имаме консенсус.

Кога ти оправиха тротоара? Зимата ни разказваше, как не може да се придвижваш "нормално" поради пълното беззаконие на паркиране и каране.

# 1 239
Другояче си го представяла бившия си мъж, Сирен.
 Пък и аз много помня и нещо не ми се връзват нещата. Но няма значение, важното е ти да го вярваш.

Свободата и простора не си ги давам за нищо. Заминаването накъдето искаш е част от това и не си го давам така лесно. Който не иска да не заминава никъде, но да не проповядва на другите какво да правят и те..

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 05:42 от Анонимен

# 1 240
Цитат на: christina1980
Все едно аз да кажа, това е Америка, след поредната стрелба в училище.
+1.

Това трябва да ме обиди ли нещо или да ми покаже как те и американците си бият негрите? Защото, аз съм +1000. Трябва да се спре с оръжейните лобита, с продаването на Калашници на ментално болни хора, на цялата полицейска държава и още и още. Като се тръгне по тази линия, проблемите са колосални.

Не нулират проблемите в България.

# 1 241
Ако някой ми откаже брак заради данъците, просто ще умра от смях.

# 1 242
  • Пловдив
Не да те обиди, просто да ти каже, че мъдро и остроумно звучащото "това е България" обикновено не е нито мъдро, нито остроумно, и не означава нищо.

# 1 243
Що, тя Сирената - дето не ми е известно да е емигрант - го каза първа. Аз потвърдих, че значи: и добро, и лошо.
Когато "Това е България" се изпълни от смисъл и съдържание, предлагам последния да гаси лампата и да си хвърлим паспортите.

# 1 244
  • Пловдив
Да, тя го каза първа, ама аз не съм казвала, че е по-различно, ако тя го каже.

Общи условия

Активация на акаунт