Кажете си истината...

• 100 127
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 75
С качества, труд и постоянство се успява на запад.

Тук - не.
Общо взето и на двете места е да си на точното място в точното време.

# 76
...
 Не разбрах. С кое не съм се преборила лично? Че аз се боря всеки ден от 24 години насам.
и ако някой от @чужбината@ дойде да ти каже как в България всичко е песен, има; плосък данък и може да се минава метър какво би му казала.
Преборила си се в България.
С нашите клиенти работим 10-15 години вече, ходила съм многократно в техните офиси, в рамките на един работен ден общуваме многократно, та прекрасно им знам работните процеси.  Такава целенасочена държавна мизерия в отношението към работодателите само ние и Русия имаме.

Отскоро и в САЩ. Нямаш идея какви абсурдни неща изпълняваме в момента и как държавната администрация отрича бизнес практики, работещи от години. Защото не следваме каквото точно са ги учили.

# 77
  • Пловдив
Поздравления за смислената тема! Моето мнение е, че ключовите фактори са борбеност, постоянство, гъвкавост, адаптивност, точното време, хора и място - това смятам никой не го отрича. Но няма как всичко да е бяло, нали Simple Smile Истината няма как да я разбереш, защото всеки ще ти каже само своята гледна точка. Никой няма да си признае, че е саботирал някого, че е измамил, че е използвам нелоялни средства, че е "прецакал" институциите. Биографиите се пишат, за да мотивират. Разбира се, че тъмните неща ще останат в сянка, не само защото те не са за гордост и мотивиране, но и защото се засягат чужди интереси.

# 78
  • София
това с връзкарството е соц отживелица, според мен, и е приложимо само в държавни структури към днешна дата. то и затова е станало клише.
не мога да си представя човек, който да иска да има успешен бизнес и да назначи някого на работа, само защото е някой на някого. няма никаква бизнес логика. трябват качества.

# 79
  • София
...
Отскоро и в САЩ. Нямаш идея какви абсурдни неща изпълняваме в момента и как държавната администрация отрича бизнес практики, работещи от години. Защото не следваме каквото точно са ги учили.
Титееее, вие си имате Тръмп. Такива "върхове" ние и с Б.Б. не можем да постигнем.

Тръгвам си последна от офиса...
И аз така, но не съм успяла. Докато тези, с връзките, са на светлинни години пред мен, макар че ползват много от моите знания, труд, лично време, емоции и т.н.
Мисля, че точната формула е познатия рефрен "В точното време, на точното място" и да добавя "с точния човек ракетоносител". Просто късмет за някои, и липса на такъв за други. Но не само "труд, постоянство, лишения" - само те не са достатъчни, а просто да "яхнеш вълната" когато трябва. Е, ако положиш и труд - още по - добре.

"Произхождам" от семейство с баща незавършил средно образование и майка строителен инженер, но пък от Белорусия, която почина, когато бях на 15, а баща ми веднага се пропи. Класически пример съм на лош произход. Връзки никога не съм имала. Та толкова за ракетоносителя...а, да, забравих, на всичкото отгоре съм и грозна.

# 80
Ракетоносител не е необходима....въпреки, че би било добре.

# 81
  • София
Връщам се към един от първитепостове на Рима и тя пише може би най-важното нещо за една успешна работа - подборът на клиентите и те да бъдат надеждни.  Бих добавила към клиентите и не точно партньорите във фирмата, а тези, които са други фирми или хора, но се работи с тях. Клиенти, с които още от самото начало не върви, мрънкат, тръшкат се, образно казано, като 3-годишни, с тях нищо хубаво не се получава, защото те волно или неволно саботират работата и всички усилия отиват на кино. Затова по-добре да се "изпусне" такъв клиент, защото той излиза двойно и тройно по-скъпо откъм ресурси и като резултат.

Който има ракетоносители - да си ги ползва със здраве. Който няма - оправя се сам.
Явно под сладка работа се разбира такава, на която просто е назначен човек, който нищо не прави и получава заплата.  Освен ако не е роднина на шефа, не виждам как ще стане тая работа.

# 82
Възхищавам се на хора, които са постигнали със 100% законов малък или среден бизнес, да бъдат сред успешните  в България. От няколко примери в семейството и близкия кръг съм останала с впечатлението, че на тези бизнеси им е определено "отгоре" само някакво средно положение. Ако искат повече, или трябва да носят толкова голяма част от бюджета, че да им се налага да работят понякога в сивия сектор; или пък бъдат изнудвани да си плащат, за да не ги скъсват от проверки.

Не ме учудва фактът, че хората спестяват неприятните неща в публичните издания - независимо от произхода или местоположението им; така или иначе не държа да знам кофти факти, ако не ме засягат... Мисля, че всичко има навсякъде, само мащабите са различни.

# 83
Поздравления за смислената тема! Моето мнение е, че ключовите фактори са борбеност, постоянство, гъвкавост, адаптивност, точното време, хора и място - това смятам никой не го отрича. Но няма как всичко да е бяло, нали Simple Smile Истината няма как да я разбереш, защото всеки ще ти каже само своята гледна точка. Никой няма да си признае, че е саботирал някого, че е измамил, че е използвам нелоялни средства, че е "прецакал" институциите. Биографиите се пишат, за да мотивират. Разбира се, че тъмните неща ще останат в сянка, не само защото те не са за гордост и мотивиране, но и защото се засягат чужди интереси.

И да допълня - има доказателства за някой, че е извършил поне едно немного почтено действие в името на успеха, вероятно действието не е само едно.

Екс, мислех, че ще си кажеш истината за рекламата на шоколада...

# 84
С много труд и постоянство. ...
По мое мнение е контрапродуктивно. С кзсмет, правилно ползване на отворени възможности и компромиси и способност да трансформира6 бързо целите

Кое е контрапродуктивно? Това да си скъсаш задника на младини за да ти е по-лесно след това ли? Не мисля. Ако знаеш защо го правиш ползите са неоспорими. Казвам ти го от личен опит. 15 години учих и работих по 12 часа за да мога сега да изкарвам хубави пари и да почивам по седем месеца в годината. Мисля, че си струваше услията.

всеки си знае на какво държи и какво спада в неговата житейска философия. Важно е да е =астлив, като основен критерий.

Според мен например тези 15 пролети, лета, зими и есени никой няма да ми ги върне , а те са безценни. Всеки ден и всяка минута и всяка секунда от тях. Затова и философията бъхтай за пенсия ми е противоестествена.

Но ако ти си ок с твоя живот е правилно . Гледам въпросите се задават обикн.  от хора, които не са ок. Та те да му мислят как искат и какво. Важно е резултата >доволен от избора.

Част от нещата, които ми се случиха през тези 15 години включваха:
-образование в авторитетни университети
-лекции при Милош Форман, Дейвид Мамет, Вернер Херцог
-две магистратури в Щатите
-стаж и работа в Пиксар, Мирамакс, Уайнстийн
-пътувания из 4 континента
-работа с някои от най-големите имена и майстори в занаята

Права си, безценно време беше. И не съжалявам за нито секунда от него. Понякога ми се иска да съм отново на 17 и да поема по абсолютно същия път.

# 85
  • София
Chaos Group?

# 86
Не, нямам общо с тях. Работя на свободна практика.

# 87
С много труд и постоянство. ...
По мое мнение е контрапродуктивно. С кзсмет, правилно ползване на отворени възможности и компромиси и способност да трансформира6 бързо целите

Кое е контрапродуктивно? Това да си скъсаш задника на младини за да ти е по-лесно след това ли? Не мисля. Ако знаеш защо го правиш ползите са неоспорими. Казвам ти го от личен опит. 15 години учих и работих по 12 часа за да мога сега да изкарвам хубави пари и да почивам по седем месеца в годината. Мисля, че си струваше услията.

всеки си знае на какво държи и какво спада в неговата житейска философия. Важно е да е =астлив, като основен критерий.

Според мен например тези 15 пролети, лета, зими и есени никой няма да ми ги върне , а те са безценни. Всеки ден и всяка минута и всяка секунда от тях. Затова и философията бъхтай за пенсия ми е противоестествена.

Но ако ти си ок с твоя живот е правилно . Гледам въпросите се задават обикн.  от хора, които не са ок. Та те да му мислят как искат и какво. Важно е резултата >доволен от избора.

Права си, безценно време беше. И не съжалявам за нито секунда от него. Понякога ми се иска да съм отново на 17 и да поема по абсолютно същия път.

ок. интересно само защо и двете виждания за как да минат собствените 15 години от живота трябва да са противопоставяне? Според мен може да си съществуват абс. паралелно. Както и толкова много различни хора съществуват заедно .
Това, което изброяваш може да е ценно за теб и за доста хора мислещи като теб, но на мен да ти кажа нищо особено не ми говори и затова не ме впечатлява. Което също така нищо не означава. Хм. сега като се замисля и аз през последните 15 години съм пътувала на 4 континента и то с повтаряне, но не за да уча или работя нещо с престижно наименование или с майстори на занаята, а за да поразгледам.

# 88
Не очаквам да се впечатлиш щом не си чувала за Милош Форман. Това, което исках да илюстрирам е, че не е задължително изразът "скъсвам си задника от работа" да е с кофти конотация. Конотация знаеш ли какво е?

# 89

Стана ми интересно и след образование в авторитетни университети, защо аджеба 2016- все още учиш кинорежисура в НБУ?

Общи условия

Активация на акаунт