Кажете си истината...

• 100 731
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 255
  • В тъмната гора.
Оправдания пък ще кажа аз. Искаш да кажеш, че всички деца на работещи майки са нервни, неизслушани, необразовани🤔. Ами...успкоявай сисе, но не е вярно. Всички около мен са работещи и децата им се справят чудесно. И още нещо ми е интересно- вие, като домакини защо толкова държите на образованието? Деца с кариера ли възпитавате или бъдещи домакини? Е сега ще се почне една тирада.....😉

Така като те чета, стигам до извода, че децата ти са още малки, т.е или са още в детската градина, или в първите класове на училище. Ще поживееш и ще разбереш, а сега си се заблуждавай колкото искаш.
Всяко едно нещо, всяко едно...за да е направено качествено и да стане добре си иска усилия и време. Същото е с децата и семейството. Ако имаш баби и дядовци, това е друга работа, но сами отглеждащите децата си родители имат проблеми и винаги страда едно от двете - кариерата или семейството /децата/, зависи на кое обръщаш повече внимание.
Сега като се замисля, дори децата да са отгледани от баби и дядовци, осезателното отсъствие на родителите пак се отразява.

# 256
Как докарахте темата -домакини срещу работещи .
Нищо общо няма "качеството" на децата със това .
Важен е гена , възпитанието , родителите ...Важнто е деца да се гледат, а не ...двайсет котки ..
Като си представих само 20 котки ..и лисичарника ...и ...бляк

# 257
  • София
Едва ли не ходенето на работа е по- лесно от гледането на деца. Странно, ми нали и тия дето работим си гледаме децата и къщите 🤔. Това дето домакините го правят цял ден, ние го правим за 2 часа след работа. Като ви е толкова трудно, що не поработите пък 🤔, ей тъй, и вие да си починете

Не знам дали е по-лесно, но досега съм чувала повече жени да пищят, че затъпяват вкъщи покрай детето и се чувстват по-добре на работа, защото там има общуване с възрастни, има определено работно време и почивки и отпуски, бонуси и пр., а вкъщи с детето няма такива неща и цялата домакинска работа е на техните глави. И трябва някой да е мноооого късопаметен или да е имало кой да върши всичко вместо него (бебето го гледа бавачка, детето е на градина или на училище и занималня), за да твърди, че това, дето домакините го вършели цял ден, после работещите го вършели за два часа. Ми, естествено, че ще е за два часа, щом по цял ден няма никой вкъщи! Това са най-малко две яденета по-малко, а и някой друг търчи след детето, търпи му капризите, пазарува и готви.

# 258
Tsugumi, "майка, която не работи" е оксиморон:)

По отношение на "не ме интересуват парите" - абе хубаво е да те интересуват. Защото в момента доста хора са в ситуация "червената кралица" (от Алиса, оная Червена Кралица). Трябва да бягат два пъти по-бързо, за да стоят на едно място.

Черна и бяла царица има в шаха, какъвто е "Огледалният свят" на Алиса., няма червена Simple Smile
За " бягането" съм съгласна.

На тази категория жени, дето работят " майки", трудността им идва не точно от гледането на децата, а от това, че негласно се съгласяват гледането да върви с цялото домакинстване, това по последния спор.
Иначе, не съм забелязала децата на неработещите да са по-добре отгледани от тези, на работещите.

По темата- при мен успехът е в голяма степен съчетание на труд и късмет, така се случи.

# 259
Мишел, голямата ми дъщеря е абитуриентка тази година, засега с 6,00 диплома, след матурите ще видим 😁. Малката е в пети клас. Андариел, баби не са ми помагали. Едната работеше, другата....не ми е помагала. Ходили са на ясли, градини, ходят на танци след училище. Работя до 17 ч, готвя всеки ден, нищо ненормално не виждам аз 🤔 Допълвам- казах, че работя, не че съм направила кариера. Това е доста различно. Андариел, всички се храним вкъщи, закуски приготвям за училище, аз си нося храна на работа, децата си обядват вкъщи, вечеряме четиримата...друго какво ще си изсмучите от пръстите?

# 260
  • София
Ако се върнем на пост #1, ще видим, че темата не е за това.

# 261
Ако се върнем на пост #1, ще видим, че темата не е за това.
Абслютно подкрепям! Многото лични интерпретации на успеха все я отклоняват 😁. Един човек се похвали с какво и в какво е успял и няколко се втурнаха да му обясняват, че нито е успял, нито му е важна работата. Защо? На мен пък ми допадна, още повече, че пише правилно, не обижда, не напада. Дамата от морето също много ми хареса, имаме много сходни виждания 😋. Хората, които познавам, и успяха са стигнат нагоре го постигнаха основно с много труд. Е, имало е някое прегрешение, ама то в милата ни Родина такава е практиката, и така ще си остане явно.

# 262
Tsugumi, "майка, която не работи" е оксиморон:)

По отношение на "не ме интересуват парите" - абе хубаво е да те интересуват. Защото в момента доста хора са в ситуация "червената кралица" (от Алиса, оная Червена Кралица). Трябва да бягат два пъти по-бързо, за да стоят на едно място.

Черна и бяла царица има в шаха, какъвто е "Огледалният свят" на Алиса., няма червена Simple Smile
За " бягането" съм съгласна.

Има герой Red Queen. Има и Red Queen Effect, в биологията се използва. Та така, има Червената Кралица, не знам кой превод четеш, но има.

А ходенето в офис е хипер лесно. После - 1 вечеря, 1 разчистване. Аз разчиствам къщата пет пъти на ден. Помня кога имах 1 дете: детска градина, офис, взимане. Еми по-лесно си е, няма спор. А в офиса - рай направо.

# 263
  • София
Рая никол, ако разгледаме нещата на рационално ниво като в произвоството - имаме някакви видове работа, които се състоят от определени операции, които имат технологично време и фактори, които влияят върху тях, ще видиш, че сметката е такава, каквато я казвам. Ето, децата ти са ходили на ясли и градини, което автоматично означава, че други хора са се грижили за тях, други хора са готвили манджата за една сутрешна, две междинни закуски, плюс един обяд. Естествено, че вкъщи по цял ден няма никой! най-малко за децата отпадат тези яденета, които те ядат в яслата или градината. Нещата са много прости и ясни, и се виждат прекрасно, когато трябва да бъде нает друг човек и да му се плаща. Тогава изведнъж тази нищо и никаква работа вкъщи се превръща в труд, за който се плащат пари. И ако трябва ти да бъдеш наета да правиш това, което праби една жена вкъщи с децата си и домакинството, със сигурност ще отчетеш, че е тежка работа, защото изведнъж ще се превърне в работа като всяка друга. Всичко може да се сложи на времевата ос, да се сметне и остойности.

# 264
Замислих се какво е да си успял-за мен да надградиш статуквото си,степента,в която си израсъл.Който успее  да прескочи  степени си е забележителен.

# 265
  • София
То май не става въпрос за успялост, а за постижения. И за мащаб.

# 266
Някои степени трудно се прескачат. Други по-лесно. Не зависи само от човека. В БГ истината е, че без соц епохата и масовото образование, нямаше да има толкова прескочили нива.

# 267
Андариел, права си, не споря въобще, но това е личен избор. Аз зададох въпрос на който не ми отговорихте. Не е ли малко лицемерно загрижените майки домакини, да натискат щерките си, примерно , учи мама, за да работиш, а те самите да не го правят 🤔 Предполагам всички сте с образование, градини и ясли и сега има, не само за моите деца....това е ваш осъзнат избор със спорен резултат. Т.е., резултат често е същия като на работещите родители. Въпрос на организация. Като е толкова хубаво и лесно в офиса, що се жертвате така у вас?

# 268
  • София
чакай малко, именно защото и едното, и другото е труд, аз нямам проблем с това, че съм си останала вкъщи толкова години. Виж, аз съм била и съм и от двете страни на монетата - работих преди да се родят децата, после си останах вкъщи, сега пак работя, при това основно с деца и  имам опита и в трите роли - работа с възрастни, гледане на децата ми и къщата, работа с деца, включително покрай работата си зная много добре каква е организацията на детските заведения и училищата и колко много хора полагат много труд, за да бъдат децата там обгрижени. И някак излиза, че работата на работа е по-работа от работата вкъщи и затова казваш за това как всички натискаме  (аз нищо не натискам, то като си дойде моментът всеки си решава) да учат. За мен ученето се подразбира, все пак не сме на нивото на хората, които едва избутват средно. Ами, не, не е въпрос на организация, защото не можеш да свършиш една работа по-бързо, отколкото е минималното необходимо технологично време за тази работа. Иначе изпадаш в условието на задачата за работниците - ако един работник копае една дупка за 7 минути, за колко минути ще я изкопаят 7 работници. Тоест задачата става зле поставена и нерешима.

# 269
  • София
Андариел, права си, не споря въобще, но това е личен избор. Аз зададох въпрос на който не ми отговорихте. Не е ли малко лицемерно загрижените майки домакини, да натискат щерките си, примерно , учи мама, за да работиш, а те самите да не го правят 🤔 Предполагам всички сте с образование, градини и ясли и сега има, не само за моите деца....това е ваш осъзнат избор със спорен резултат. Т.е., резултат често е същия като на работещите родители. Въпрос на организация. Като е толкова хубаво и лесно в офиса, що се жертвате така у вас?
Аз не разбирам,  защо трябва да ги упрекваме за избора? Нали всеки носи последствията на собствените си избори, не носим ние последствията на техните избори (както всъщност се случва при политическите избори)? Могли са, искали са, направили са го. Ние не сме могли, не сме го направили.

Общи условия

Активация на акаунт