Кажете си истината...

• 100 555
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 600
Какви са тия внуци - нали е страшно срамно да ползваш помощ от баби, къде остана лафа - никой не е длъжен да ти гледа децата и аз сама съм си ги гледала моите.

# 601
Какви са тия внуци - нали е страшно срамно да ползваш помощ от баби, къде остана лафа - никой не е длъжен да ти гледа децата и аз сама съм си ги гледала моите.
Виж сега аз моето съм гo гледала, но не бих отказала помощ на детето си.
Ако поиска помощ сме насреща и домът ни винаги е и нейн.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 16:01 от Анонимен

# 602
значи дъщеря ти може да получи помощ, за да може евентуално да ходи на работа, обаче другите жени, които получават помощ са критикувани. Аз не се учудвам, то е ясно, че децата ни са най-важни, но ми е леко смешно в контекста на други мнения, които съм чела от теб.

# 603
Ако съм свободна и нямам ангажименти, бих помогнала (час, два, ден). Но децата са си задължение на родителите, не на бабите.

# 604
Титина, ти пък?!
Аз съм за правото на избор. Но не и в ущърб на децата.
Ще помагам ако иска помощ, а ако не иска ще си намеря сума ти занимания. Това, че мен ме кефи да съм си у дома и да си гледаме сами детето без ваканции при баби на отглеждане по цяло лято или всеки уикенд, не означава, че тя би избрала същото.

Акаша, само си бъбрим.

# 605
  • София
Десет години са твърде много време и не се знае дали камилата, дали камиларя.  Но на 37 човек е все още с мисълта за безсмъртието.

Как какви внуци - такива, обикновени!  То по хората ходи - не по гората. Бабите и дядовците зорлем са отритнати или са се самоотритнали от внуците, а това много вреди на децата. Хората сме измислени да сме сред няколко поколения, а не в групи на сходна възраст и с чужди хора. Едните заети, другите заети и накрая...

Просто в момента в темата всички сме на различна възраст и различни етапи, включително мисловни от живота си.  А истината е, че каквото и да го мислим, ще стане това, което ще стане.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 05:37 от Andariel

# 606
Все си мисля, че тестът за успялост е да отгледаш читаво поколение.
(И да си щастлив и доволен от това, което си и имаш.)
Та в това отношение съм “10”.
В другото - 6,7.

# 607
Ако съм свободна и нямам ангажименти, бих помогнала (час, два, ден). Но децата са си задължение на родителите, не на бабите.
Когато бабите станат деца, какво ги правим! Пращаме ги в ДСХ и ги посещаваме за час - два, когато сме свободни.
Взаимната помощ в семейството, уважението и любовта са част от успеха, която няма материално измерение.

# 608
Аз си написах, че е на банката.  Скромни  успехи, ама са си мои.

Иначе по отношение на децата сл2д три годишна възраст съм твърдо за детска градина и помощ от баби. Винаги и във форума и в реална го препоръчвам.
Смятам , че е твърде скъпо едно дете да се гледа у дома от майката до 7 г. Или до 18 г. На хотел скулинг . Аз лично не мога, а и не искам да си го позволя. Доволна,съм, че в бг има евтина социална услуга свързана с децата.

# 609
Ох, ако животът работеше така, до 30 да се обезпечиш и хоп, колкото си искаш деца да дойдат по поръчка и безпроблемно..то било лесно бе...а практиката в моето поколение и моето десетилетие показва съвсем друго.

Обаче е интересно как си го представяте: какъв трябва да е тоя успех до 30, та след това да си свободна, независима и с колкото искаш деца. Под свободна имам предвид не да работиш по 10 часа, за да си позволиш бавачки, а на 30 да имаш fuck you money, докато последното дете навърши 18.

И колко хора реално имат такъв успех.

По принцип раждането на деца предполага някакъв вид зависимост. То иначе еталон за женски успех щеше да е точно това - да изоре света до 30, след това да роди три перфектни деца с донорска сперма от исландец, да са руси и високи, и да ги гледа перфектно, без да работи, в голямата си и 100% изплатена къща. И един мармот...

# 610
  • Пловдив
Аз си написах, че е на банката.  Скромни  успехи, ама са си мои.
Нямах предвид кой колко успял, а че всъщност не е собственост на банката, твой си е, съвсем друг въпрос е, че ако не плащаш, тя може да направи така, че да стане неин или на трето лице, тоест това е чисто формална грешка, неточност, също като тази за деноминацията, която грешка по принцип е сравнително допустима и не значи много, но от такива грешки Сирената - не ти и не всеки - трябва да се пази, защото си е изпросила да отнася подигравки.
Това - ако и пука, ама сигурно поне малко и пука, защото с всеки повод за подигравки и хвалбите поолекват по малко в очите на другите, справедливо или не. Wink

# 611
Не, не ми пука, че някой е решил да се прави на еталон какво може да се каже в относително несериозен форум. След като смисълът е ясен, споренето за думи издава злонамереност и някаква злоба.

Заменете деноминация и хиперинфлация с "финансови сътресения", сравнете развиващите се страни с развитите и може би ще схванете смисъла.

Вече ако искаш, се подгравай, това говори повече за теб, отколкото за мен.

# 612
Ох, ако животът работеше така, до 30 да се обезпечиш и хоп, колкото си искаш деца да дойдат по поръчка и безпроблемно..то било лесно бе...а практиката в моето поколение и моето десетилетие показва съвсем друго.

Обаче е интересно как си го представяте: какъв трябва да е тоя успех до 30, та след това да си свободна, независима и с колкото искаш деца. Под свободна имам предвид не да работиш по 10 часа, за да си позволиш бавачки, а на 30 да имаш fuck you money, докато последното дете навърши 18.

И колко хора реално имат такъв успех.

По принцип раждането на деца предполага някакъв вид зависимост. То иначе еталон за женски успех щеше да е точно това - да изоре света до 30, след това да роди три перфектни деца с донорска сперма от исландец, да са руси и високи, и да ги гледа перфектно, без да работи, в голямата си и 100% изплатена къща. И един мармот...
Нищо не си представям за твоя живот и не ме интересува. Чудно ми е, защо в тема в публичен форум през мнение трябва да чета само за теб, ако искам да попадна и на такова по основно зададения въпрос. Ти си тази с мисията да обяснява на дори непоискали ти съветите, какво да правят с живота си и не пропускаш да се произнесеш, кой колко се бил провалил.

Темата е за успешни жени да напомя, не е тема за теб.

# 613
Ми тогава пак да задам въпроса:

Книжки за успешни момченца ще има ли, или да се свиват в ъгъла?

# 614
На мен пък ми е интересно да чета мненията на Сирената. И ми прави впечатление, че тя запазва добрия тон и не напада никого с обиди, докато някои от вас се отнасят доста злобно с нея и си позволяват откровено обидни подмятания. Не разбирам с какво толкова ви дразни. А кой е успял и кой не - тука всеки може да си измисля каквито истории му роди фантазията.

Общи условия

Активация на акаунт