Кажете си истината...

• 100 555
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 660
Това ми напомни за "Спокойствие и само спокойствие. Аз съм красив, умен, прилично дебел, в разцвета на своите сили." Ей ти едно определение за успял.  Sunglasses

# 661
Много интересна тема. И мога да разкажа за моя урок.
Аз съм инженер. Учил съм в България, после специализирах в Германия, Баден-Вюртемберг.
Въпреки добрата специалност, имаше доста л***на да изям, докато се науча, че не става само с учене, не става само с работа.
До 30-тата ми година някъде си мислех, че ако върша работата си добре, всичко ще се нареди.
Но ... не е точно така. Трябва да призная, имам недостатък, аз съм си малко ръб. Не съм контактен, често по-младите колеги излизаха заедно, аз — все н1какви причини имах да откажа покана. В един момент помъдрях ли, акълът ли ми дойде в главата Grinning Започнах да се уча да съм по-отворен. Да се интересувам повече от колегите, да водя "глупави" приятни разговори. Много трудно, пет години по-късно виждам голяма промяна. Взимат ме по-сериозно, вече не съм този борсук, който много си върши работата, но им изглежда подозрително. Всичко това се казва soft skills, поне при мен те проработиха и дадоха резултат. И да не ме обвинят — не се мазня, не лъжа, не се преструвам, просто се опитвам да общувам.

# 662
Човече, и ти се регистрира в Кокошарника, т.е. в женски форум, за да споделиш това?

# 663
Моралка, погледна ли дефиницията за успех.
 newsm78
Явно не си

# 664
Титина, не би следвало да се водим от дефиниция за успеха. Твърде субективно е. Един може съвършено искрено да счита дадени постижения за успех, докато за друг същите постижения са пълен булшит. И няма как първият да убеди втория в правотата си и обратно.

# 665
Това ми напомни за "Спокойствие и само спокойствие. Аз съм красив, умен, прилично дебел, в разцвета на своите сили." Ей ти едно определение за успял.  Sunglasses

Като бях навремето на гости на едни близки в САЩ разбрах тяхното определение. Те бяха от добрата средна класа, навремето успели да купят две еднакви съседни къщи в Бостън, с пригоден за живеене basement, както те наричаха сутерена и два етажа над него, всеки представляващ един тристаен  апартамент. В едната къща живееха те, съседната даваха под наем и това им беше добър доход. Та техният успех беше да си спокоен, добре нахранен, дебел и да релаксираш по цял ден в задния двор до барбекюто. И си живееха супер хората, доволни от живота, уравновесени и спокойни, идеалът им беше човек да е добре оформен (дебел) и докато им гостувах правеха всичко възможно да ме угоят и да ме приведат във вид, съответстващ на представите им за здраво дете/младеж/девойка.

Та се питам кой е по-успял? Тези спокойни и доволни хора, или някоя хахосала се от интервюта, драпане и самодоказване амбицирана специалистка с нервни тикове 😁

# 666
В светлината на Cambridge Analytica, как ви се виждат постиженията на авторката на Leaning In, Шерил Сандбърг? В смисъл, явно се е бутала и лийнвала, при което помогна на Фейсбук да натвори огромно количество л€§*а.

Да беше си стояла боса и бременна до печката...дето се вика...

Никой не отговори и по въпроса за книжките за успешни момиченца и книжките за успешни момченца.

# 667
Та се питам кой е по-успял? Тези спокойни и доволни хора, или някоя хахосала се от интервюта, драпане и самодоказване амбицирана специалистка с нервни тикове 😁
А ти откъде знаеш специалистката с нервните тикове и дали не може да си позволи много повече от релаксиращият по цял ден в задния двор

# 668
Моралка, ако тези хора считат себе си за успели, значи са такива. Ако нервозната специалистка с тиковете се счита за успяла, и тя е такава. Успехът е най-вече в собствените очи. И така трябва да бъде. В противен случай Министерството на истината или Дирекцията на щастието ще ни спуснат дефиниции не само за успеха, но и за истината, щастието и всичко останало. И даже ще вземат да бдят за стриктното им спазване.

# 669
  • София
Дай боже на Шерил успеха всекиму. Огромното количество л***на са следствие на минималното количество дейта майнинг (бах я тая шибана математика), което е правено с данните от собствената им платформа. Което е абсолютен срам, предвид какво работеше мъжът ѝ. Можеше да гребе с шепи от извора.

Иначе, скандалът само ми затвърди не особено високото мнение за реномираните английски университети (създадено на база работа с колеги, които са ги завършили).

И като говорим за л**на, с какво е по-различно поведението на всички телевизии? Но, разбира се, понеже телевизионните л***на ги ядем едно 50-60 години, сме свикнали с вкуса им.

# 670
Проблемът е, когато някой вземе успеха на кариеристката с нервните тикове и го пакетира и продаде като идеал. Особено ако се оформи като книжки за малки момиченца, които още са наивни и лесно им се продават опростени версии на успеха.

Уиш, приеми, че си динозавър. Министерството на истината, а.к.а. Фейсът, вече го е направил това. Плюс цялата издателска индустрия с въпросните книги за успели момичета. По-редки са книгите за успели жени.

Някои хора въобще не забелязват трендове...а сега гледам труда на един доста успял човек, чиято работа е "emerging trends strategist". Може би трябва да стана това, когато порасна...

# 671
Абсолютно съм съгласна с the wishmaster. Успехът е субективно усещане и е разичен за всеки. Аз измервам успеха не с пари, а със свобода и спокойствие.

Titina, сигурно може да си позволи. Защо обаче предпочита да работи 5 дена в седмицата по 10 часа за някоя корпорация вместо да си гледа кефа аз лично не знам. Но всеки си знае кое му носи привидно щастие.

# 672
Фейсът, Мамасита, няма нищо общо с Министерството на истината. Ако беше чела книгата, която визира въпросното министерство, щеше да знаеш защо. Книгите за успели жени, слава Богу, ги четат само тези с IQ под стайната температура. Относно това какво да приема, аз отлично зная точно колко струвам и не само съм го приела, но и съм твърде доволна от него, та ще мина и без евтините ти опити за напътствия.

# 673
Аз честно казано още не съм разбрала какво работи Шерил Сандбърг, освен да ходи до рамото на Марк Зукърбърг.

# 674
  • София
Всичко, което прави едно СОО и не прави едно СЕО. Като например обикаляне на всички местни офиси на компанията, контролиране на работните им процеси, контакт с еврокомисарите и т.н., все едни такива дребни нещица.

Общи условия

Активация на акаунт