Кажете си истината...

• 100 552
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 675
  • Другата България
Абсолютно съм съгласна с the wishmaster. Успехът е субективно усещане и е разичен за всеки. Аз измервам успеха не с пари, а със свобода и спокойствие.

Titina, сигурно може да си позволи. Защо обаче предпочита да работи 5 дена в седмицата по 10 часа за някоя корпорация вместо да си гледа кефа аз лично не знам. Но всеки си знае кое му носи привидно щастие.

В какво се изразява свободата и спокойствието ти? В това да си и ти постоянно във форума и да си пишеш с напълно непознати,вместо в това хубаво време да си някъде навън с мъж, приятелка или друга компания? Трети ден тук те чета как не си материалист, пари не харчиш за нищо, в работата не си даваш зор, и във всеки втори пост пишеш за свобода и спокойствие. Ето, питам те - за какво са ти? Да речем, че с това измерваш успехът си наистина и се смяташ за успяла.

# 676
Мери-Ан, хора всякакви. Може точно в това да се изразяват свободата и спокойствието за нея. Защо не? Нали не изисква от нас това да е наша ценност?

# 677
  • Другата България
Да, може, просто ми стана интересно. Аз не я упреквам или нападам, интересно ми е да разбера.
Защото лично аз не споделям подобна философия и възгледи, затова и са ми интересни чуждите.

# 678
Между другото, по една опростена формула сумата, необходима за ранно пенсиониране е тази, която при 4% лихва (не че в момента има такива лихви) може да ти покрива неограничено време базовите разходи.

Иначе всеки би трябвало да може да си позволява "мини пенсионирания" по време на работа, в случай на прегаряне. По една година на всеки пет изглежда отлично.

# 679

В какво се изразява свободата и спокойствието ти? В това да си и ти постоянно във форума и да си пишеш с напълно непознати,вместо в това хубаво време да си някъде навън с мъж, приятелка или друга компания? Трети ден тук те чета как не си материалист, пари не харчиш за нищо, в работата не си даваш зор, и във всеки втори пост пишеш за свобода и спокойствие. Ето, питам те - за какво са ти? Да речем, че с това измерваш успехът си наистина и се смяташ за успяла.

Ами ето я свободата ми: днес се наспах доколкото исках, после закусих и излязох. Обядвах в едно приятно заведение с вкусно обедно меню, разходих се в парка, напазарувах и се прибрах. Сега си лежа на удобния диван и пиша тук. След около час се връща мъжа ми и ще си направим филмов маратон с един забавен сериал, който почнахме вчера да гледаме (Fargo). Утре ще посетя художествената галерия с приятелка и много се радвам, отдавна ми се ходеше! На работа съм в петък и то 4 часа - от 7 до 11 сутринта, и после ще обядвам пак с приятелка и ще се разхождам в парка. Събота и неделя почивам. Ето това за мен е спокойствие и успех. Питаш конкретно и ти отговарям конкретно. За разходка в парка, гледане на филми, обяд навън не са ми нужни кой знае какви пари, но се чувствам спокойна и ведра! Не си търся допълнителна работа, тази ми стига 😀

# 680
Не, не, не, аз не вярвам, че Сирен има 3 деца при всичкото време, което е във форума всекидневно, дори 24/7.

# 681
И все пак имам три деца. Аз пък се чудя какво толкова правят хората с децата си. Между другото, не съм 24/7, изобщо даже. Много пъти съм си разказвала деня по часове, няма пак да го правя. Общо взето на всеки кораб има моменти за all hands on deck и такива, в които само зяпаме от мачтите какво ще се покаже на хоризонта.

# 682
 Wink

Успехът за мен е много различен от спряганите личности.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 19:18 от Анонимен

# 683
  • Другата България

Ами ето я свободата ми: днес се наспах доколкото исках, после закусих и излязох. Обядвах в едно приятно заведение с вкусно обедно меню, разходих се в парка, напазарувах и се прибрах. Сега си лежа на удобния диван и пиша тук. След около час се връща мъжа ми и ще си направим филмов маратон с един забавен сериал, който почнахме вчера да гледаме (Fargo). Утре ще посетя художествената галерия с приятелка и много се радвам, отдавна ми се ходеше! На работа съм в петък и то 4 часа - от 7 до 11 сутринта, и после ще обядвам пак с приятелка и ще се разхождам в парка. Събота и неделя почивам. Ето това за мен е спокойствие и успех. Питаш конкретно и ти отговарям конкретно. За разходка в парка, гледане на филми, обяд навън не са ми нужни кой знае какви пари, но се чувствам спокойна и ведра! Не си търся допълнителна работа, тази ми стига 😀
Laughing От какво?
Ясно, разбрах те.  Peace За мен такъв живот също би бил спокоен, но успешен - в никакъв случай.
И пак ще кажа - все някога ще дойдат децата. Иска ми се да знам дали тогава ще мислиш пак по този начин и дали няма да съжаляваш за лежерността и прословутото си спокойствие, на което се наслаждаваш сега. ,А и за други неща, но да не спамим в темата. Peace
Да не говорим, че многото свободно време, което имаш, можеш да оползотвориш в някакъв курс, преквалификация, нещо, което ще ти е в полза за в бъдеще и за което може и да нямаш време на по-късен етап.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 17:56 от Merri_An

# 684
Пак никой не отговаря по темата за пропагандата, пардон, вдъхновяването на момиченца чрез книжки.

Апропо, Амилия Еърхарт нали знаете, че е имала екип от мъже-пилоти, не е хвърчала 100% сама над Атлантика. След това само е рекламирала куфари за летене и е била рекламно лице.

Все си мисля, че за мъдрата жена успехът на семейството като цяло също може да е цел, отвъд "целите за момиченца", нали се сещате, ония, дето чешат егото и малко интелекта. Та така, успех за момичета е едно, успех за жена е друго. Разликата е като между саксийно цвете и екосистема.

# 685
А нищо Сирен, оставят ги да висят пред таблета децата.

# 686
За таблетите си признавам. Нямах никакви ограничения. Толкова много играха, че вече се наиграха и не са им интересни. Но зимата си ги ползваха, разбира се. Просто са част от играчките. Не забранявам, не са нещо спешъл. За деветгодишните обаче без Майнкрафт няма как да се мине.

# 687
Пак никой не отговаря по темата за пропагандата, пардон, вдъхновяването на момиченца чрез книжки.

Дали допускаш, че може би никой не иска да ТИ отговори. Щото пак о**ка темата? Или ти да си мелиш там нещо...Тия деца сами ли се гледат цял ден???? Ти не им ли отделяш някакво внимание все пак...

# 688
  • София
тя, Сирената на Титаните иска отговори, Захирче, но удобно избягва да дава такива;))

# 689
Аз не искам никой лично да ми отговаря. Но това е по темата, нали искахте по темата да говорите - ей на, връщам към основната тема.

А иначе май в 21 век е чудо невиждано две момиченца да си играят с кукли и да са доволни, без да има нужда възрастен да ги учи как се играе с кукли. Апропо, да оставиш децата да скучаят и да си измислят игри било ключ към креативност и житейски успехи, така казват.

Общи условия

Активация на акаунт