Кажете си истината...

• 100 316
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 870
  • Пловдив
Най-интересното е, че си в сфера със синдикати Wink. Иначе, има голяма логика да са против.
Защо има логика да са против?  Rolling Eyes

# 871
И на мен в къщи ми е ок да работя. Просто няма как 100% да го правя.

# 872
  • София
"Социологът" от преди 30 години се казваше Алвин Тофлер:"Третата вълна" (бахси, колко съм стара...).

# 873
  • София
Да, мерси! Точно тази книга е!

# 874
Добре де, зор ли ви е да уточнявате годините (фръц).

# 875
  • София
Виновата, посипвам си главата с пепел.

# 876

Да ти кажа, наскоро си мислех, че от много време не съм чела добри книги, които не са фикшън.  Дали аз не ги намирам, или не се е писало.

# 877
Работя от къщи. Имам си оборудвам офис кът за това.
През деня често съм навън по цял ден - в срещи и тн, но понякога си седя в офиса по цял ден или вечер или уикенд.
Грам не психясвам, аз си решавам кое кога и как да го свърша..Wink

# 878
  • София

Да ти кажа, наскоро си мислех, че от много време не съм чела добри книги, които не са фикшън.  Дали аз не ги намирам, или не се е писало.
Garth Greenwell "What Belongs to You".  Не е футурист, като Тофлър, описва живота (си), но е с чудесен стил на писане, и прозренията и внушенията му са много точни. Шерил Сандбърг също си струва да бъде четена - и Lean In, и   Plan B.

# 879
Супер, ще си уплътня полета. Благодаря.

# 880
в ИТ сферата в банкиране, финанси и хедж фондове има под 5 процента жени.
Няма кадри.
War of talents точно в този сектор е в разгара си, а, ако искаш допълнително и да е жена - има на много места квоти и трябва да назначат - става ужасно трудно. Изискванята за високи позиции са примерно с 10 години опит и поне две различни сфери на развитие, което дамите трудно можем да предоставим. В това отношение всички страни имат проблем по мои наблюдения. Мисля, че при 20-годишните ситуацията е различна.

Работех дълго време вкъщи, повече не искам.
Много ми е чудно как хората отказват позиции, ако не им предоставят тази възможност. С очите си съм виждала скъпи кадри, на които им се предоставят всички възможни допълнителни облаги, но само петъците примерно работа вкъщи - и отказват, защото искат да работят от дистанция. Кола, храна, безплатна градина итн са им все едно, но тук не отстъпват.

Ако трябва да го вържа с успеха - ето, за някои такова място би било такъв. Simple Smile

# 881
Ужасно е да работиш от къщи. Липсата на контакт с хора сдухва. Иначе звучи много готино.

# 882
Зависи от характера. На мен ми е абсолютно ОК.

# 883
По-скоро зависи от това какво точно е заниманието ти.

# 884
Да, и това. Макар че за моята темерутска натура точно контакти с много хора са гадооооооост. Може, ама по  малко и веднъж на високосна.

Общи условия

Активация на акаунт