Кажете си истината...

• 100 315
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 945
Е не е ли получил достатъчно?

Уиш, обясни ми точно защо съм длъжна да осигурявам активи и защо не мога да си изхарча парите за пътувания...

Не съм Уиш, но мога да отговоря на въпроса ти в духа на СО:
Не си длъжна да осигуряваш активи на сина си, защото ще си проклета свекърва, която мисли само за задника си, а не за гърчовете на снахата.
Не си длъжна да осигуряваш активи на дъщерите си, защото ще си мила и драга тъща, която изобщо няма такива задължения – все пак момичета са, на тях имоти не им се полагат, да си търсят богати мъже или да се натискат при свекървите си.  Laughing

# 946
То само фактът, че е мой син, си е предимство в живота.

Във всеки случай имам тънкото усещане, че за него в дългосрочен план ще е в пъти по-добре да има сестри и животът на хората да продължава, отколкото всички да се скучпат да мъдруват как да постелят на единственото злато и накрая да излезе рядко л§*но.

Все пак за успеха си говорим.

А иначе, понеже погледът назад е много остър, за последните пет години просто виждам, че точно ако бях мислила как да не се мина, щях да съм се минала максимално. А и синът ми, непряко. Щеше да има примерно вманиачена, наплашена майка с мисия в живота да Го Подсигури. Ужас. Наистина не го разбирам това мислене.

Отвъд нормално детство и образование, както вече казах, дори сметката не излиза с подсигуряването, а може да сътвориш много житейски катастрофи. Както се вижда от СО - в доста от драматичните ситуации има намесени подаръци, предсрочни наследства и други.

# 947
Май е необходима нова тема "Житие и битие на Сирена", в която да обсъждаме само нейния живот, семейство, здраве и т.н. А, и да могат бг-мамите да я нападат или подкрепят на воля!
Изгуби се червената нишка на настоящата тема!

# 948
Не бе, говорим си за успеха в живота. И защо хем тръгваме с идеята да отгледаме успешни деца, хем с идеята, че няма да са успешни дори да си купят една ергенска квартира, та трябва ние да им я купуваме.

# 949
  • Другата България
Все пак за успеха си говорим.
Сериозно ли? Ама сигурна ли си? Tired
Изгуби се червената нишка на настоящата тема!
Отдавна.

# 950
Сирено, тезоро, въпрос имам. Как си представяше живота си когато завършваше гимназия?

# 951
Joy
Едно уточнение. Ние сме наясно, че ти си гледала да не се минеш. Няма лошо. Въпросът е защо това да е за сметка на детето ти?

# 952
Сирено, тезоро, въпрос имам. Как си представяше живота си когато завършваше гимназия?
Това би било много интересна тема, адресирана към всички.

# 953
Това би било много интересна тема, адресирана към всички.

Вярно. Пусни го като отделна тема.

# 954
Joy
Едно уточнение. Ние сме наясно, че ти си гледала да не се минеш. Няма лошо. Въпросът е защо това да е за сметка на детето ти?

Детето ми няма "сметки" към мен, освен базовите изисквания.

И друго нещо: първо слагаш своята кислородна маска, след това помагаш на другия. Ако се впрегна в името на Детенце, може да се окаже, че по заобиколен път всъщност му вредя. Така че докато съм в продуктивна възраст, разбира се, че се грижа аз да разцъфтя и да живея приятно, не да ми е пътеводна светлина портфолиото от активи за синчето. И си представям колко ще му е кеф с апартаменти и луда майка, отказала се от лично щастие. Не че няма такива случаи де.

Освен това изобщо не мисля, че вредя на сметките на детето, именно защото имам abundance mentality, смятам, че накрая ще има всичко за всички, от неочаквани източници. Та няма смисъл да си пиша твърд сценарий на живота, защото допускам и неочаквани развития.

Та така, защо пък интересите на сина ми трябва да ми взривят хубавите и продуктивни години? Имаш ли добър отговор на тоя въпрос?

А живота си го представях лесен. Направих така, че да се получи по тоя начин.

# 955
  • Пловдив
Бигситинайтс явно е нов във форума. По-старите знаем, че както си си планирала живота още от училище - дума да няма, че по Правилния начин - точно така в подробности се е получил, съответно няма смисъл да те пита как си си го представяла.

# 956
  • София
ако не друго, животът поне дава достатъчно възможности човек да се покаже като лайно. И докато е жив, и след смъртта си.

# 957
Ами честно казано, представях си го по доста наивен начин - че светът ще ме остави да творя и да се себеизразявам. Обаче се оказа, че едно от изискванията е да се изразявам според калъпа, а в замяна да получа модните за времето успехи. Отказах да го правя и си понасям някои последствия.

Иначе след гимназията въобще не съм мислела, че ще имам семейство, представях си точно десетилетие пътуване по света и някаква далечна възможност някой ден да има и семейство. Обаче се получи друго.

Иначе не знам има ли Правилен Начин. Но нали знаете приказката за буркана, камъните, пясъка и водата - може да напълниш буркана, но само ако сложиш нещата в правилната поредност.

# 958
Пуснах нова тема, инициирана от последните постове.

# 959
Мамасита, изнервена ли си?

Ако имаш нужда, след три дни мога да гледам децата, макар че те явно сами се оправят, докато ти пишеш.

Общи условия

Активация на акаунт